Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GLAZURNIK

asiulka

Recommended Posts

Zrób tak Zapłać panom umówioną kwotę jak zrobią to w jeden dzień Expres kosztuje:) . ( nie dadzą rady- pewne-chyba że kupisz cud kleje i panowie będą robić non-stop 24 h) na drugi dzień zapłacisz połowe itd . i wyjdzie że wezmą realne pieniądze .garaż ( przemysłówka >10m2 os /8 godz)

ales wymyslil, Bobek.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytam z ciekawosci bo moze zawod zmienie :wink:

a tak powaznie mam w garazu o wielkosci 6mx6m do polozenia Gres 40cm x40 cm

i panowie (2-osoby)

chca za calosc bez sokoli 2500zl i mowia ze potrzebuja na to jeden dzien !!!!

Realne, ja kladłem sam garaż 40 m2, połowe zrobiłem w jeden dzień, drugą w drugi ale to nie bylo od rana do nocy. Kolejny dzień to fugowanie i kolejny czyszczenie po fugowaniu, mycie i powlekanie gresu środkiem szkliwiącym (gres był surowy)

Mam pytanie ile dobry Glazurnik ulozy m2 za 10-godz. pracy ?

Chodzi mi o normalne kafelki 40cmx40cm prosto na podlodze .

umow sie od calosci. tak jest najbezpieczniej.

Właśnie, mnie mój zaskoczył tym że sobie policzył dodatkowo za gruntowanie ściany, za każdy wycięty otwór i cokoliki. I zrobił to jak przyszło do płacenia a nie uprzedził jak sie umawialiśmy za metr. Takie podejście uważam za naciąganie bo nie jestem fachowcem w tej dziedzinie i nie muszę wiedzieć czy gruntowanie jest konieczne, czy otwory liczy się oddzielinie itd.

Witam, będziemy wykańczać dom na wiosnę, ale już teraz rozglądam się za wykonawcą. Rozmawiałam już z kilkoma i w mojej okolicy 25 zł/m kafelek to zwykła cena, można też zejść do 20. Nie mówcie mi tylko że znalazłam samych patałachów, bo to firmy "z polecenia". Mieszkam w Rybniku (woj.Śląskie).

Witam, będziemy wykańczać dom na wiosnę, ale już teraz rozglądam się za wykonawcą. Rozmawiałam już z kilkoma i w mojej okolicy 25 zł/m kafelek to zwykła cena, można też zejść do 20. Nie mówcie mi tylko że znalazłam samych patałachów, bo to firmy "z polecenia". Mieszkam w Rybniku (woj.Śląskie).

No to masz chyba jakis dar przekonywania ze taka cene ci dali ,albo oni to patalachy :roll: zartuje :wink:

• 6 months później...
witam ja bym powiedział tez ze to duzo 70 za m2 jak na garaz ale nie w łazience to taka normalna stawka kazdy co bieze pracownika nie bieze pod uwage tego ze ubezpieczenie tszeba zapłacic skas to tszeba wziasc a glazurnicy to tesz ludzie ktuzy hca zyc i miec emeryturke na stare lata zreszta maja takie ludzie wymagania ze naprawde tszeba wykonac ta robote perfekcyjnie

U mnie właśnie zaczęło się dziś kładzenie płytek, wycena za całość roboty (ale wykonawca robi u mnie wiele innych robót, więc bierze to pod uwagę w kalkulacji :wink: :)

parter - salon, kuchnia, hol, wiatrołap, spiżarnia - całość ok 45 m.kw.

łazienka dolna - 2x2, z zabudową komina, wc, szafki pod umywalkę z g-k

łazienka górna - 4,5x3, z zabudową wc, szafki pod umywalkę (z półkami), toaletki też z z półkami z g-k, z małą pralnią 3x1,7 ale tylko podłoga do płytkowania

do tego największy hit, czyli schody zabiegowe do obłożenia gresem

Koszt robocizny całości - 6500 PLN

jak ktoś to robi to powiem tak jak komuś zadużo 40 zł za metr płytek to niech układa sam a potem napisze czy warto czy nie ?ok

a prosze ciebie bardzo !

polozylem, jest OK, oczywiscie zajelo mi to moze dwa razy wiecej czsu niz fachowcowi, ale i tak gdybym policzyl dobra cene (40-60pln/m2)) to pracujac od rana do 16,00 zarobilbym dobra pensje ....

W mojej okolicy (KUJAWY) za proste układanie 40pln... za tzw"wygibasy" kasujemy nawet do 70pln (ale to już się klient musi "postarać" :wink: )

Powiedźcie mi jak to jest warszwce... szykuje nam się tam właśnie kilka mieszkań średnio ok 40m2 glazury w każdym lokalu, płytki ściana 30x60, posadzka 40x40