siggialka 13.10.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Zrób tak Zapłać panom umówioną kwotę jak zrobią to w jeden dzień Expres kosztuje:) . ( nie dadzą rady- pewne-chyba że kupisz cud kleje i panowie będą robić non-stop 24 h) na drugi dzień zapłacisz połowe itd . i wyjdzie że wezmą realne pieniądze .garaż ( przemysłówka >10m2 os /8 godz) ales wymyslil, Bobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 23.10.2007 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Pytam z ciekawosci bo moze zawod zmienie a tak powaznie mam w garazu o wielkosci 6mx6m do polozenia Gres 40cm x40 cm i panowie (2-osoby) chca za calosc bez sokoli 2500zl i mowia ze potrzebuja na to jeden dzien !!!! Realne, ja kladłem sam garaż 40 m2, połowe zrobiłem w jeden dzień, drugą w drugi ale to nie bylo od rana do nocy. Kolejny dzień to fugowanie i kolejny czyszczenie po fugowaniu, mycie i powlekanie gresu środkiem szkliwiącym (gres był surowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 24.10.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Kolejny dzień to fugowanie i kolejny czyszczenie po fugowaniu moglbys opisac swoja technike fugowania? ciekawi mnie co rozumiesz przez "czyszczenie po fugowaniu- 1 dzien " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 24.10.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Położyłem fugę na nieszkliwiony gres i się skubana wlazła w niego, mój bład bo trzeba było go najpierw posmarować tym środkiem a potem fugę dopiero. Dlatego straciłem masę czasu na czyszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 24.10.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 u nas od 25 za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 25.10.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Położyłem fugę na nieszkliwiony gres i się skubana wlazła w niego, mój bład bo trzeba było go najpierw posmarować tym środkiem a potem fugę dopiero. Dlatego straciłem masę czasu na czyszczenie no to niezly zonk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 25.10.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Mam pytanie ile dobry Glazurnik ulozy m2 za 10-godz. pracy ? Chodzi mi o normalne kafelki 40cmx40cm prosto na podlodze . umow sie od calosci. tak jest najbezpieczniej. Właśnie, mnie mój zaskoczył tym że sobie policzył dodatkowo za gruntowanie ściany, za każdy wycięty otwór i cokoliki. I zrobił to jak przyszło do płacenia a nie uprzedził jak sie umawialiśmy za metr. Takie podejście uważam za naciąganie bo nie jestem fachowcem w tej dziedzinie i nie muszę wiedzieć czy gruntowanie jest konieczne, czy otwory liczy się oddzielinie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 26.10.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 gruntowanie mogl juz sobie darowac jezeli o kladzenie chodzi ale cokoliki i wycinanie otworow to jest normalne ze liczy sie dodatkowo ale tu masz racje ze mogl cie o tym uprzedzic. najlepsza rada? umawiac sie od calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 30.10.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 z ciekawości - ile teraz wołają za metr bieżący cokolików i druga ciekawość:czy różnicuje się ceny ze względu na wielkość płytek?np 25x50 cena jakaś40x40 cena jakaś inna10x10 cena jakaś inna w inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 30.10.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 te wielkie płyty trudniej jest wypoziomować, cena wyzsza, te miniaturki - z kolei się narobisz jak osioł, znów cena wyższa. średnie to standardowe 20x25 i wszelkie podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 07.11.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam, będziemy wykańczać dom na wiosnę, ale już teraz rozglądam się za wykonawcą. Rozmawiałam już z kilkoma i w mojej okolicy 25 zł/m kafelek to zwykła cena, można też zejść do 20. Nie mówcie mi tylko że znalazłam samych patałachów, bo to firmy "z polecenia". Mieszkam w Rybniku (woj.Śląskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
system70 08.11.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam, będziemy wykańczać dom na wiosnę, ale już teraz rozglądam się za wykonawcą. Rozmawiałam już z kilkoma i w mojej okolicy 25 zł/m kafelek to zwykła cena, można też zejść do 20. Nie mówcie mi tylko że znalazłam samych patałachów, bo to firmy "z polecenia". Mieszkam w Rybniku (woj.Śląskie). No to masz chyba jakis dar przekonywania ze taka cene ci dali ,albo oni to patalachy zartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAF G 18.05.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 witam ja bym powiedział tez ze to duzo 70 za m2 jak na garaz ale nie w łazience to taka normalna stawka kazdy co bieze pracownika nie bieze pod uwage tego ze ubezpieczenie tszeba zapłacic skas to tszeba wziasc a glazurnicy to tesz ludzie ktuzy hca zyc i miec emeryturke na stare lata zreszta maja takie ludzie wymagania ze naprawde tszeba wykonac ta robote perfekcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 20.05.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 U mnie właśnie zaczęło się dziś kładzenie płytek, wycena za całość roboty (ale wykonawca robi u mnie wiele innych robót, więc bierze to pod uwagę w kalkulacji parter - salon, kuchnia, hol, wiatrołap, spiżarnia - całość ok 45 m.kw. łazienka dolna - 2x2, z zabudową komina, wc, szafki pod umywalkę z g-k łazienka górna - 4,5x3, z zabudową wc, szafki pod umywalkę (z półkami), toaletki też z z półkami z g-k, z małą pralnią 3x1,7 ale tylko podłoga do płytkowania do tego największy hit, czyli schody zabiegowe do obłożenia gresem Koszt robocizny całości - 6500 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan11 24.05.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 70zł za proste układanie to pszesada uważam że 40zł wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 25.05.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 jak ktoś to robi to powiem tak jak komuś zadużo 40 zł za metr płytek to niech układa sam a potem napisze czy warto czy nie ?ok A ta wypowiedź to apropos czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.05.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 jak ktoś to robi to powiem tak jak komuś zadużo 40 zł za metr płytek to niech układa sam a potem napisze czy warto czy nie ?ok a prosze ciebie bardzo ! polozylem, jest OK, oczywiscie zajelo mi to moze dwa razy wiecej czsu niz fachowcowi, ale i tak gdybym policzyl dobra cene (40-60pln/m2)) to pracujac od rana do 16,00 zarobilbym dobra pensje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroo 30.05.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 W mojej okolicy (KUJAWY) za proste układanie 40pln... za tzw"wygibasy" kasujemy nawet do 70pln (ale to już się klient musi "postarać" ) Powiedźcie mi jak to jest warszwce... szykuje nam się tam właśnie kilka mieszkań średnio ok 40m2 glazury w każdym lokalu, płytki ściana 30x60, posadzka 40x40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 06.06.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 dziś dostałam propozycję wykonanie okładzien z glazury i terakoty wraz z materiałem w pomieszczeniach 97 zł za metr plus doliczyć di tego 16 zł za łazienki ? Kosmos a najśmieszniejsze jest to ,że za kafle do garazu zapłaciłam 30 zł a za robotę chce 97 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 07.06.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 70 m2 to stanowczo za dużo jak na ułoznie metra kwadratowego płytek. Ja płace 40 zł i uważam to za dużo - więc radze ci poszukac kogos tanszego - może się uada chociaż z fachowcami dzisiaj jak wiemy jest ciężko - za 4 dychy to ja karku nie bede zginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts