SPOTTYGIT 22.09.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam Planuje wykonczyc taras drewnem, ale nie mam pojecia jakie sa ceny robocizny. Myslalem o zakupie drewna z Castoramy wiec ceny materialu mam wstepnie skalkulowane. Prosze o pomoc w wycenie robocizny oraz o wskazowki na co uwazac i czego unikac. Drewno bedzie kladzione na wylewce betonowej. Dzieki i pozdrawiam SPOTTYGIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 23.09.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam Planuje wykonczyc taras drewnem, ale nie mam pojecia jakie sa ceny robocizny. Myslalem o zakupie drewna z Castoramy wiec ceny materialu mam wstepnie skalkulowane. Prosze o pomoc w wycenie robocizny oraz o wskazowki na co uwazac i czego unikac. Drewno bedzie kladzione na wylewce betonowej. Dzieki i pozdrawiam SPOTTYGIT Cena za m2 w granicach 50zl/robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lmp119 03.10.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 SPOTTYGITCena za m2 w granicach 50zl/robocizna. HALO !!!! gdzie za 50zł znajdziesz fachowca ?? Tzn może i znajdziesz, ale szanujący się fachowiec który zna się na swoim fachu nie wstanie z łózka za takie pieniążki - weż pod uwagę że to ciężka fizyczna praca wbrew pozorom wymagająca wiedzy i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 03.10.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 HALO !!!! gdzie za 50zł znajdziesz fachowca ?? Tzn może i znajdziesz, ale szanujący się fachowiec który zna się na swoim fachu nie wstanie z łózka za takie pieniążki - weż pod uwagę że to ciężka fizyczna praca wbrew pozorom wymagająca wiedzy i doświadczenia. Hmmm a możesz doszczegółowić mi coś więcej o tej wiedzy i doświadczeniu. Taras drewniany będę robić sam. Przeczytałem dużo informacji z forum, gazet (Murator, Ładny dom), internetu. Widziałem na żywo dwa tarasy drewniane robione przez dwóch różnych "fachowców" (betonowa ława, na to fundament z bloczków -scianki równoległe lub prostopadłe do budynku co 1,5-2m, izolacja, legary, drewno....lub wersja ze zbrojonymi słupami zamiast "fundamentu" z bloczków) i nie widziałem tam fajerwerków technologicznych. Mi zrobiono ławy i "podmurówkę z bloczków betonowych *3 (co jakies 1,5m)" na etapie stanu surowego. Z drewnem będe bawić się sam (z pomoca rodziny). Pawiem tak. Za murarkę sam bym się nie brał, więźba też odpada, dachówka także....ale jakie niesamowite komplikacje mogą mnie napotkać przy robieniu tarasu z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lmp119 03.10.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 HALO !!!! gdzie za 50zł znajdziesz fachowca ?? Tzn może i znajdziesz, ale szanujący się fachowiec który zna się na swoim fachu nie wstanie z łózka za takie pieniążki - weż pod uwagę że to ciężka fizyczna praca wbrew pozorom wymagająca wiedzy i doświadczenia. Hmmm a możesz doszczegółowić mi coś więcej o tej wiedzy i doświadczeniu. Taras drewniany będę robić sam. Przeczytałem dużo informacji z forum, gazet (Murator, Ładny dom), internetu. Widziałem na żywo dwa tarasy drewniane robione przez dwóch różnych "fachowców" (betonowa ława, na to fundament z bloczków -scianki równoległe lub prostopadłe do budynku co 1,5-2m, izolacja, legary, drewno....lub wersja ze zbrojonymi słupami zamiast "fundamentu" z bloczków) i nie widziałem tam fajerwerków technologicznych. Mi zrobiono ławy i "podmórówkę z bloczków betonowych *3 (co jakies 1,5m)" na etapie stanu surowego. Z drewnem będe bawić się sam (z pomoca rodziny). Pawiem tak. Za murarkę sam bym się nie brał, więźba też odpada, dachówka także....ale jakie niesamowite komplikacje mogą mnie napotkać przy robieniu tarasu z drewna Powiem tak - pierwszy problem zaczyna się przy doborze odpowiedniego gatunku drewna, jeśli ktoś nie ma wiedzy na ten temat to mogą Mu wcisnąć w markecie pierwsze lepsze badziewie które po prostu nie nadaje się na taras Chcesz robić to sam ? rzeczywiście żaden problem , po uzbieraniu wszystkich niezbędnych informacji . My sami budujemy sobie dom , więc rozumiem Chodziło mi głównie o to że większość ludzi uważa że fachowiec powinien za pół darmo robić , a to naprawdę nie jest takie sobie hop siup . Przy tarasie akurat nie powinieneś spotkać się z żadną filozofią , bardziej miałam na myśłi usługi parkieciarskie, gdzie naprawdę trzeba mieć pewną wiedzę aby nie potknąć się już na złym doborze chemii ( grunt , klej ) aby znac właściwości każdego gatunku drewna, wiedzieć co gdzie się nadaje, co czym wykańczać, co jak szlifować . Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 03.10.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Powiem tak - pierwszy problem zaczyna się przy doborze odpowiedniego gatunku drewna, jeśli ktoś nie ma wiedzy na ten temat to mogą Mu wcisnąć w markecie pierwsze lepsze badziewie które po prostu nie nadaje się na taras Chcesz robić to sam ? rzeczywiście żaden problem , po uzbieraniu wszystkich niezbędnych informacji . My sami budujemy sobie dom , więc rozumiem Chodziło mi głównie o to że większość ludzi uważa że fachowiec powinien za pół darmo robić , a to naprawdę nie jest takie sobie hop siup . Przy tarasie akurat nie powinieneś spotkać się z żadną filozofią , bardziej miałam na myśłi usługi parkieciarskie, gdzie naprawdę trzeba mieć pewną wiedzę aby nie potknąć się już na złym doborze chemii ( grunt , klej ) aby znac właściwości każdego gatunku drewna, wiedzieć co gdzie się nadaje, co czym wykańczać, co jak szlifować . Życzę powodzenia Mi chodziło tylko o taras. Za parkiet oczywiście nie biore się sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 03.10.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Trszke w życiu "decków" zbudowałem,wiem co mówie.Cena 50 zł/m2 za deck nie uwzglądnia murowania czy tez wylewania jakichkolwiek słupów.To jest cena za prosty deck,taras.Polecam stronkę:http://www.decks.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudekdonice 03.10.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 niezła stronka można sporo podpatrzeć. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 04.10.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Polecam stronkę: http://www.decks.com Nie wiem czy ci za tę stronę dziękować czy mam być zła PIĘKNE TARASY jak mi podpowiesz jeszcze , gdzie znajdę człowieka, który zrobiłby mi taki ładny taras to będę wdzięczna........ jestem gotowa nawet rok bez tarasu na takiego kogoś czekać - lepić mu pierożki i piec ciasteczka do porannej kawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 04.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 może tu ? http://www.drewnianetarasy.pl/galeria.php?strona=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SPOTTYGIT 04.10.2007 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Dzieki bardzo za dyskusje i wszelkie porady. Co moge powiedziec taras ZROBIONY jeszcze tylko listwy boczne i bedzie mozna zalaczyc zdjecie (zebym jeszcze wiedzial jak hehehe) Mam nadzieje ze temat bedzie sie jeszcze podtrzymywany przez dlugie miesiace bo to dopiero pierwszy taras i jeszcze tyle do nauczenia sie Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam SPOTTYGIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 04.10.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Dzieki bardzo za dyskusje i wszelkie porady. Co moge powiedziec taras ZROBIONY jeszcze tylko listwy boczne i bedzie mozna zalaczyc zdjecie (zebym jeszcze wiedzial jak hehehe) Mam nadzieje ze temat bedzie sie jeszcze podtrzymywany przez dlugie miesiace bo to dopiero pierwszy taras i jeszcze tyle do nauczenia sie Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam SPOTTYGIT a zdjęcia Twojego tarasu mile widziane chyba nam nie odmówisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.03.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Wykonuje między innymi tarasy drewniane samo legarowanie + przykręcenie desek około 50-70zł za metr jest uczciwą ceną..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 06.03.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 a możesz poweidzieć ile Cię kosztował material i z jakiego drewna robisz taras?? no i jakie wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 06.03.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Bangikarai - legar 7cm/4 cm z wykonawstwem olejem na gotowo zależy od szerokościi(90mm-1400mm) grubości(19mm badź 21mm) deski ryflowanej(jedno/dwustronnie)...od 200 do nawet 250 zł m/kw.(tanie to to nie jest...)Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SPOTTYGIT 20.03.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 No i juz po wszystkim. Taraz lezy i cieszy oczy. Mysle ze wyszlo bardzo ladnie jeszcze tylko olejowanie, ale to jak bedzie ladniejsza pogoda. Co do zdjec, to bardzo chetnie dolacze tylko prosze o wskazowki jak to moge zrobic.Pozdrawiam wszystkichPawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 20.03.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 http://imageshack.us/Dajesz przegladaj znajdujesz na swym kompie ządane zdj potem klikasz host it i czekasz az image shack wgra jpg na serwer, pozniej juz tylko pozostaje skopiować ukazujacego sie linka na forum i po sprawie bedziemy widziec twoje taraso... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SPOTTYGIT 21.03.2008 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam Sa to zdjecia jeszcze nie wykonczonego tarasu ale wiekszosc juz widac. Jak tylko bedzie sloneczko to zrobie zdjecia juz z oswietleniem i listwami przysciennymi. Wiele przyjemnosci podczas robienia no i po takze. http://img213.imageshack.us/my.php?image=tarasys9.jpg http://img213.imageshack.us/my.php?image=taras2st9.jpg http://img141.imageshack.us/my.php?image=taras3xg0.jpg Pozdrawiam SPOTTYGIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SPOTTYGIT 25.03.2008 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam Jak obiecałem zdjęcia już gotowego tarasu. No jeszcze troszkę olejem trzeba wysmarować ale to już jak będzie cieplutko. http://img169.imageshack.us/img169/5279/tarasjf2.jpg http://img135.imageshack.us/img135/493/taras1nz6.jpg http://img135.imageshack.us/img135/886/taras2gn6.jpg http://img135.imageshack.us/img135/4689/taras3ei2.jpg Pozdrawiam SPOTTYGIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 08.04.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 SPOTTYGIT piekny taras wielkie gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts