Blutka 04.02.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 A to dobre. Bo jakby mi Pan zrobił tarasik za max 6 tysięcy ze wszystkim, to ja bym Pana brała już teraz zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 04.02.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 A to dobre. Bo jakby mi Pan zrobił tarasik za max 6 tysięcy ze wszystkim, to ja bym Pana brała już teraz zaraz. W takim razie juz sie pakuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 04.02.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 A to dobre. Bo jakby mi Pan zrobił tarasik za max 6 tysięcy ze wszystkim, to ja bym Pana brała już teraz zaraz. W takim razie juz sie pakuje:) Ale poważnie? Bo jak Pan chce, to może choćby jutro przyjechać ruinkę obejrzeć, przy której tarasik chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 06.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 podpinam się do wątku tarasowego, dopiero zaczynam zglębiać temat tarasowy ale liczę na pomoc forumowych fachowców w temacie. marzy misię drewnany taras ale nie taki z ryflowanej deski egzotycznej tylko z normalnej nieryflowanej dechy. Nie zależy mi na połysku ani niczym takim, oczywiście zaimpregnować i dbać trzeba jasna sprawa - ale z zamysłu miałby być to taras taki "rustykalny" w wyglądzie, z murkiem z cegły ręcznie formowanej. ew. chciałabym połączyć deski np. w części zadaszonej tarasu z kostką brukową w częściach nie zadaszonych. ale pytanko przede wszystkim z czego najlepiej taki taras zrobić, czy muszę mieć "specjalistyczną firmę tarasową" czy wystarczy fachowiec złota rączka i wiedza zaczerpięta z różnych mądrych źródeł. Skąd wziąć drewno co by porządne było???? no i pytanie najgorsze ile to może kosztować????????????? bo metrów niestety (czy też na szczęście) sporo. chodzi mi o efekt coś w tym stylu (alb coś jeszcze mniej eleganckiego tylko b. wiejsko, ale ten dąb (chyba) bardzo mi się podoba...) http://img339.imageshack.us/img339/9080/tarasdrewniany5bjr4.jpgBy mamamatinka albo coś takiego: http://img264.imageshack.us/img264/2213/brettdeckafter1rl6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 07.02.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 podpinam się do wątku tarasowego, dopiero zaczynam zglębiać temat tarasowy ale liczę na pomoc forumowych fachowców w temacie. marzy misię drewnany taras ale nie taki z ryflowanej deski egzotycznej tylko z normalnej nieryflowanej dechy. Nie zależy mi na połysku ani niczym takim, oczywiście zaimpregnować i dbać trzeba jasna sprawa - ale z zamysłu miałby być to taras taki "rustykalny" w wyglądzie, z murkiem z cegły ręcznie formowanej. ew. chciałabym połączyć deski np. w części zadaszonej tarasu z kostką brukową w częściach nie zadaszonych. ale pytanko przede wszystkim z czego najlepiej taki taras zrobić, czy muszę mieć "specjalistyczną firmę tarasową" czy wystarczy fachowiec złota rączka i wiedza zaczerpięta z różnych mądrych źródeł. Skąd wziąć drewno co by porządne było???? no i pytanie najgorsze ile to może kosztować????????????? bo metrów niestety (czy też na szczęście) sporo. chodzi mi o efekt coś w tym stylu (alb coś jeszcze mniej eleganckiego tylko b. wiejsko, ale ten dąb (chyba) bardzo mi się podoba...) http://img339.imageshack.us/img339/9080/tarasdrewniany5bjr4.jpg By mamamatinka albo coś takiego: http://img264.imageshack.us/img264/2213/brettdeckafter1rl6.jpg Dobre jest na tarasik drewno olszowe.Odpowiednio zaimpregnowane postoi kope latek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARASIK 09.02.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 WITAM SERDECZNIE!! przymierzam się do budowy tarasu drewnianego przy domku na dzialce . Ma mieć ok 15m2 i na razie ma nie mieć daszku. Jaki jest najłatwiejszy sposób na podkład pod taras. dodam, że ma byc tuż nad gruntem. dzięki za rady.Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 09.02.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 WITAM SERDECZNIE!! przymierzam się do budowy tarasu drewnianego przy domku na dzialce . Ma mieć ok 15m2 i na razie ma nie mieć daszku. Jaki jest najłatwiejszy sposób na podkład pod taras. dodam, że ma byc tuż nad gruntem. dzięki za rady. Magda Jak wysoko na gruntem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARASIK 09.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 ok 20 30 cm. A do drzwi domku mają prowadzić schodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 09.02.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 ok 20 30 cm. A do drzwi domku mają prowadzić schodki. Mozna zatem posadowic na słupkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 09.02.2009 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 fotka podobnej sytuacjijest kilka zasad co do tak nisko osadzonego tarasupierwsza-nie zapomnij zablokować wzrostu roślin pod tarasem http://drewno-bud.pl/155.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARASIK 10.02.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 poszukuję kogos z warszawy lub okolic, kto wykona niewielki (ok 15m2) tarasik z dwoma parami schodków z dwoma drzewami po środku. Oczywiście w rozsądnej cenie. Czekam na propozycje, Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 10.02.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 jeszcze fotka wysokiego taasu http://drewno-bud.pl/CIMG0679.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 11.02.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ooo, wysoki jest śliczny, mało jest zdjęć w necie wysokich drewnianych, a taki mam nadzieję będę miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 11.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 proszę jeszcze jeden dopasowany do przedwojennej willi połączenie egzotycznego drewna i sosnowej podkonstrukcjiw niemieckim grubym stylu http://drewno-bud.pl/CIMG0437.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 11.02.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ten to musiał kosztować majątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldioman 11.02.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 dość sporo ale efekt jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim 15.03.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 W temacie tarasu. Jest taras wylany betonowy 50m2 z dwoma schodkami we fragmencie. Ile by kosztowało obłożenie go deskami ? Chodzi o dom, który planujemy kupić, jak sprzedamy mieszkanie na Żoliborzu (niedaleko metra Marymont - może ktoś jest zainteresowany). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idunia 30.03.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 nie mam kapelusika ale liczę na odpowiedz - ok 25 m2 wysokość 1.5' balustrada + schody - oczywiście koszt orientacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 01.04.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam zwolenników drewnianych pięknych tarasów, jak sobie tak pooglądałem foty tych drewnianych arcydzieł to muszę powiedzieć że są piękne, szkoda że tyle kasy kosztują, ale pieniądze nie są ponoć najważniejsze Muszę powiedzieć że znowu mi zaświtała myśl wykonania sobie drewnianego tarasu, wybrałem się do firmy która handluje takimi pięknymi deskami tarasowymi z drewna egzotycznego, pomijam kwestię ceny, ale zobaczyłem na żywca kawałek takiego tarasu i muszę powiedzieć że załamałem się troszkę jakiś ten ekspozycyjny tarasik taki upaprany był troszkę, naniesiony jakiś piach trochę błota, zdaję sobie sprawę że w firmie nikomu się za bardzo nie chce tego sprzątać, ale tu właśnie mam pewne wątpliwości, jak to jest z utrzymaniem takiego drewnianego tarasu w praktyce aby był zawsze piękny ? Czy to jest pracochłonne zajęcie czy też nie potrzeba wielu prac aby był zawsze urokliwy drewniany taras ? Może ktoś z szanownych forumowiczów którzy już użytkują drewniane tarasy podzieli się swoimi doświadczeniami w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 06.04.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 jakiś ten ekspozycyjny tarasik taki upaprany był troszkę, naniesiony jakiś piach trochę błota, zdaję sobie sprawę że w firmie nikomu się za bardzo nie chce tego sprzątać, ale tu właśnie mam pewne wątpliwości, jak to jest z utrzymaniem takiego drewnianego tarasu w praktyce aby był zawsze piękny ? Chyba tylko sprzątanie co pięć minut zostaje. Nie ma siły, brudzić się będzie, w końcu nie tylko w kapciach po nim chodził będziesz, poza tym jak wiatr zawieje to i kurzu naniesie. Moim zdaniem nie ma co się przejmować - taras jest do używania a nie do patrzenia. I dlatego ja na swój taras chyba dechy sosnowe położę - będą się zużywać, bo tak ma być. Przynajmniej nie będę płakał kiedy pierwszą rysę na desce za 300zł/m zobaczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts