Ardius 23.09.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Remontuję stary dom. Zrobiłem już drenaż na zewnątrz. To powinno pomóc żeby wilgoć nie przychodziła z zewnątrz. Ale w środku na ścianach jeszcze widać "mokre plamy". Co mi doradzicie?! Może już ktoś się z tym spotkał ? Jak mam się tego pozbyć ?? Pomóżcie proszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trojan74 23.09.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Wietrzyć. I ogrzewać gdy zimno. I wietrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 27.09.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Moze to cos Tobie podpowie http://www.osuszacze.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niXon 28.09.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Remontuję stary dom. Zrobiłem już drenaż na zewnątrz. To powinno pomóc żeby wilgoć nie przychodziła z zewnątrz. Fundamenty mają izolację? Bo jeśli to stary dom to może być problem Sam przerabiałem taką sytuację mieszkając w domu z 1900 r. w, którym nie było izolacji fundamentów i walka z wilgocią była na starcie przegrana! Jeśli jest izolacja to rób jak napisał Trojan74 Wietrzyć. I ogrzewać gdy zimno. I wietrzyć tylko pora trochę nieodpowiednia bo najlepiej powalczyć z wilgocią latem. Mój znajomy mieszka na parterze i walcząc z wilgocią grzał w mieszkaniu w lato! Co się biedak wypocił to jego ale po wilgoci ani śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 28.09.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Wietrzyć. I ogrzewać gdy zimno. I wietrzyć A ja dodam jeszcze, że należy wietrzyć. Z różnym natężeniem, ale wietrzyć stale, bo niby jak ta wiszące w powietrzu kilogramy wody mają wyleźć z domu? Przez dziurkę od klucza? A jak nie mogą to sobie osiadają na ścianie, najczęściej tej zimniejszej i robi się muchomor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 29.09.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Jak to stary dom to problemem może być też izolacja pozioma fundamentu. Pionową łatwo wykonać, ale pozioma to już ostra jazda, w zasadzie nie do wykonania amatorskimi metodami. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts