kocza 27.07.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 Moi drodzy, męczy mnie pewna kwestia: jak uważacie (bo wiem, że powinien zdecydować architekt / projektant) jakiej szerokości powinny być ściany fundamentowe pod ściany zewn. jednowarstwowe z BK 36,5 (dom parter+ uż. poddasze)? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 28.07.2003 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Np bloczek betonowy szerokości 25cm, albo ściana lana z gruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 28.07.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 U nas jest fundament z bloczków betonowych szer. chyba 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gościu 28.07.2003 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Ja mam takie ściany. Ściana fundamentowa z bloczków bet. o gr 24 cm i na niej wysunięty na zewnątrz pustak BK o gr. 36 cm. To było w projekcie.A ja zrobiłem pustak z BK o gr. 24 i docieple styropianem. Swoją drogą ciekawe co masz za projekt. Czyżby to byli Lipińscy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
richie 28.07.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Jestem właśnie na etapie fundamentów.Dla ściany jednowarstwowej 36,5 z bk robie ściany fundamentowe wylewane z gruchy , o grubości 28 cm.Grubośc ściany fundamentowej to indywidualna kwestia.Konstruktor wybierze Ci odpowedniapozdrawiam richie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroka 02.08.2003 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 U mnie jest 24cm i to obciążone mimośrodowo. Na zewnątrz bk wystaje 8cm a do wewnątrz 4,5.Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terminux 03.08.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Ja mam lane ok 30 cm (+/- jak wyszło ). Niestety, wykonawca chciał oszczędzić i nie zbroił stopy. A ponieważ dom stoi na skarpie o niewielkiej ale jednak pochyłosci, zauważyłem pęknięcia. I chyba trzeba będzie teraz robić zastrzyki betonowe, żeby je wzmocnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts