Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D86 MIGDAŁOWY

Recommended Posts

mnie się projekt podoba.

z tej rodziny domków to nawet podoba mi się prawie najbardziej, ale bez garażu.

Wszystkie pokoje są wielkościowo akurat, mały zadaszony tarasik.

Tylko tak - co z górą? Jest do adaptacji?

Dach typowy dla takich domków, bez lukarn, jedyna trudność to ten flores z przodu, który akurat fajnie wygląda.

Ogólnie jako laik moge wypowiadac się tylko za siebie i podsumowując: fajny, ale fajny bez garażu i odpowiedz sobie co z górą .

Ponieważ domek ma być dla dwojga nie myślę o dodatkowych pomieszczeniach na poddaszu. Jedynie co zmieniam to szerszy garaż i pom. za nim które zamieniam na kotłownię (troszkę przesunę komin),likwiduję jedną szafę wnękową po to aby łazienka miała regularne kształty. Zastanawiamy się jeszcze nad pomieszczeniem gosp. przy wejściu czy zrobić tam garderobę, czy zrobić jeden duży przedpokój.Pokój dzienny i kuchnię nie chcemy rozdzielać żadną ścianą.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witam łodzianina :)

Chyba w łodfzi będą dwa "Migdałowe" - bo ja tez własnie do tego ropjektu sie przymierzam :)

Co do zmian - to ostatecznie dokonałeś wszystkich tych, o których wspominałeś?

Ja ze swojej strony rozmyślam nad mozliwością (a raczej brakiem możliwości) umieszczenia gdzieś przy kuchni spiżarni.

Planuję również zlikwidowanie ściany między kuchnią a salonem i delikatną zmianę okien w salonie - marzy mi się znacznie większe przeszklenie -prawie na całą ścianę.

Łazienek i szaf chyba ruszać nie będę - ale tylko dlatego, że u nas dom ma być "rozwojowy" -

tj. na razie jest nas dwoje - ale docelowy plan to 2 + 2, więc gdzieś trzeba pochować wszystkie szpargały :)

Aha - i zamiast okien w garazu i pom. gospodarczym za nim połozonym - bedą pustaki szklane,

ale to wyłącznie ze względu na ograniczenia związane z szerokością działki i odległością od granic.

Zastanawiam się, czy ostatecznie zmieniłeś strop - na ten mniej kosztochłonny?

Wszystkich zmian dokonałem (nie były przecież duże) Ze stropem to namawiał mnie sam architekt. ale póżniej odkręcił cała sprawę tłumacząc to zbyt długimi krokwiami do zastosowania. Ja zaczynam na wiosnę ale uciekając z miasta budować będę w Tuszyn Lesie, a Ty gdzie i kiedy?