Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wewnętrzne, jaki kolor wybrać?

Domil2

Recommended Posts

Aż się prosi w kolorze okien. Pamietaj jdnak aby drzwi pasowały do obu pomieszczeń, które łączą. ja nie pomyślałam do końca i drzwi pasują ( powiedzmy, bo są jasne) do podłogi w przedpokoiku ale nie do podłogi w pokoju, u mnie była jednak inna sytuacja niz u Ciebie. Skoro masz okna w drewnie to do tego dopasuj drzwi, wg mnie będzie super. :)

Niedawno była dyskusja na ten temat natym forum.

Witam.

Dziekuje Aniu za odpowiedz. Szczerze mówiąc bardzo mi sie podobają ciemne drzwi, mam nawet upatrzone takie w stylu reto, ale boje sie, że optycznie pomniejszają pomieszczene. Mam waski przedpokój i nie wiem, czy nie lepiej będzie jak drzwi bedą tworzyc jednolita całość z podłogą (ale znowu jasne drzwi nie bardzo mi się podobają). No i "masz babo placek" i co tu robić :cry:

Pozdrawiam. Dorota.

podciągam... też mam ostatnio taki dylemat.... i okna też mam w kolorze orzechowym.... i kolor drzwi też chyba taki będzie, choć wiem, że trudno zgrać odcienie, ale nie powiem, że drzwi w tym kolorze mi się podobają..., bo bardziej podobają mi się w kolorze orzech jasny np. z DRE...., ale z kolei ciemniejszy orzech jest ponadczasowy, a jak będą ciemne, to podłoga powinna być jasna, a mi podoba się w kolorze dębu, ale to pewnie wyjdzie pstrokato...

Ja też mam ten problem. Okna orzech z zewnątrz, od wewnątrz białe, schody dębowe, podłogi jasne (panele, bezowe płytki). 1 łazienka nebieska, 2 seledynowa. I jakie tu drzwi doradzacie? (myślałam o kolorze gruszy z porty wzrór 9 ażurowe). O DRE mówili nam w kilku sklepach, że jest bardzo dużo reklamacji.

Ja też mam ten problem. Okna orzech z zewnątrz, od wewnątrz białe, schody dębowe, podłogi jasne (panele, bezowe płytki). 1 łazienka nebieska, 2 seledynowa. I jakie tu drzwi doradzacie? (myślałam o kolorze gruszy z porty wzrór 9 ażurowe). O DRE mówili nam w kilku sklepach, że jest bardzo dużo reklamacji.

Nam mówili że porta bije rekordy reklamacji-podobno wielu dystrybutorów wycofuje się z drzwi porty ze wzgledu na "trudną współpracę" i reklamacje bardzo liczne:( To były sklepy w których mieli i porte i dre. Kogo tu słuchać?:(

Ja mam okna meranti więc wcale nie są takie jasne,innych kupić nie mogłam. Deskę barlinecką dębową na podlodze, jasne ściany, wybraliśmy drzwi z porty z naturalną okleiną dąb jasny select w takie pionowe paseczki , (do tego jasne listwy)drzwi są jasne ponieważ z założenia większość rzeczy w naszym domu taka będzie. Mam mały dom , potrzebuję dużo światła i przestrzeni, a ciemne rzeczy są za ciężkie.

Hej,

a ja tez mam okna w kolorze ciemny orzech i tez bede miala jasno debowy parkiet i ...dokladnie ten sam dylemat co do drzwi wewnetrznych.

Podobały nam sie bardzo drzwi intersolid II- z oscieznicami retro z firmy polskone i wahaliśmy sie pomiędzy ciemnym orzechem ( piekne, widzialam na zywo - zdjecie u mnie w dzienniku) a jasnym dębem( te tylko na wzorniku, co wiaże się z pewnym ryzykiem).

Wybór padł jednak na jasny dab, sa tansze o około 120 zł na sztuce, a poza tym chyba przy tym kolorze jest mniejsze ryzyko błędu, jezeli chodzi o reszte urzadzenia domu- schody beda dębowe, płytki w jasnych bezach w przedpokoju. Poza tym jasne drzwi nie beda pomniejszac optycznie pomieszczenia. Z ciemnym orzechem, moze wyjść zbyt pstrokato

Ciemniejsze okna są miłym akcentem kolorystycznym urozmaicającym pomieszczenie, ale nie wszystko trzeba pod nie dopasowywać. Lepiej też nie wprowadzac wiecej niż 2 rodzajów drewna do pomieszczenia.

My pod okna chyba troche dobierzemy kuchnie, na razie jednak robimy tylko kolorystyczne przymiarki.

Zycze dobrego wyboru!!