Domil2 23.09.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam.Doradzcie mi jaki kolor drzwi wewnętrznych wybrać. Na podłodze będzie jasny dębowy parkiet. Okna mam w kolorze ciemny orzech. Pozdrawiam.Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 23.09.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Aż się prosi w kolorze okien. Pamietaj jdnak aby drzwi pasowały do obu pomieszczeń, które łączą. ja nie pomyślałam do końca i drzwi pasują ( powiedzmy, bo są jasne) do podłogi w przedpokoiku ale nie do podłogi w pokoju, u mnie była jednak inna sytuacja niz u Ciebie. Skoro masz okna w drewnie to do tego dopasuj drzwi, wg mnie będzie super. Niedawno była dyskusja na ten temat natym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 23.09.2007 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam. Dziekuje Aniu za odpowiedz. Szczerze mówiąc bardzo mi sie podobają ciemne drzwi, mam nawet upatrzone takie w stylu reto, ale boje sie, że optycznie pomniejszają pomieszczene. Mam waski przedpokój i nie wiem, czy nie lepiej będzie jak drzwi bedą tworzyc jednolita całość z podłogą (ale znowu jasne drzwi nie bardzo mi się podobają). No i "masz babo placek" i co tu robić Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia80 23.09.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 podciągam... też mam ostatnio taki dylemat.... i okna też mam w kolorze orzechowym.... i kolor drzwi też chyba taki będzie, choć wiem, że trudno zgrać odcienie, ale nie powiem, że drzwi w tym kolorze mi się podobają..., bo bardziej podobają mi się w kolorze orzech jasny np. z DRE...., ale z kolei ciemniejszy orzech jest ponadczasowy, a jak będą ciemne, to podłoga powinna być jasna, a mi podoba się w kolorze dębu, ale to pewnie wyjdzie pstrokato... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majja 24.09.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Ja też mam ten problem. Okna orzech z zewnątrz, od wewnątrz białe, schody dębowe, podłogi jasne (panele, bezowe płytki). 1 łazienka nebieska, 2 seledynowa. I jakie tu drzwi doradzacie? (myślałam o kolorze gruszy z porty wzrór 9 ażurowe). O DRE mówili nam w kilku sklepach, że jest bardzo dużo reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusia80 24.09.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 a my obecnie mamy z porty, chyba Londyn (czy madryt) i mimo, ze mają dopiero trzy lata, to też mają kilka wad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 24.09.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Ja też mam ten problem. Okna orzech z zewnątrz, od wewnątrz białe, schody dębowe, podłogi jasne (panele, bezowe płytki). 1 łazienka nebieska, 2 seledynowa. I jakie tu drzwi doradzacie? (myślałam o kolorze gruszy z porty wzrór 9 ażurowe). O DRE mówili nam w kilku sklepach, że jest bardzo dużo reklamacji. Nam mówili że porta bije rekordy reklamacji-podobno wielu dystrybutorów wycofuje się z drzwi porty ze wzgledu na "trudną współpracę" i reklamacje bardzo liczne:( To były sklepy w których mieli i porte i dre. Kogo tu słuchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 25.09.2007 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Ponawiam swoja prośbę. Moze jednak znajdzie sie na tym forum ktoś, kto ma takie okna i podłogi jak ja i ma już wstawione drzwi (może ma zdjęcia?). Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz. pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 25.09.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 moi rodzice zrobili wszystkie drzwi pod okna cos jak ciemny orzech (kiefer na mahoniu), wyszło b. ładnieschody dębowe, podłogi dębowe, belki stropowe jak okna i drzwiinny wybór: dębowe drzwi lub białe, ale wtedy z białymi listwami podłogowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 26.09.2007 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witam. dziekuje novi ana za odpowiedz. Napewno skorzystam z twoich rad. Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 26.09.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ja mam okna meranti więc wcale nie są takie jasne,innych kupić nie mogłam. Deskę barlinecką dębową na podlodze, jasne ściany, wybraliśmy drzwi z porty z naturalną okleiną dąb jasny select w takie pionowe paseczki , (do tego jasne listwy)drzwi są jasne ponieważ z założenia większość rzeczy w naszym domu taka będzie. Mam mały dom , potrzebuję dużo światła i przestrzeni, a ciemne rzeczy są za ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 27.09.2007 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam.Może forumowicze pochwala się swoimi drzwiami wewnetrznymi, oczywiście chodzi o foto. Byloby bardzo fajnie. ZAPRASZAM.Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 27.09.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Hej, a ja tez mam okna w kolorze ciemny orzech i tez bede miala jasno debowy parkiet i ...dokladnie ten sam dylemat co do drzwi wewnetrznych. Podobały nam sie bardzo drzwi intersolid II- z oscieznicami retro z firmy polskone i wahaliśmy sie pomiędzy ciemnym orzechem ( piekne, widzialam na zywo - zdjecie u mnie w dzienniku) a jasnym dębem( te tylko na wzorniku, co wiaże się z pewnym ryzykiem). Wybór padł jednak na jasny dab, sa tansze o około 120 zł na sztuce, a poza tym chyba przy tym kolorze jest mniejsze ryzyko błędu, jezeli chodzi o reszte urzadzenia domu- schody beda dębowe, płytki w jasnych bezach w przedpokoju. Poza tym jasne drzwi nie beda pomniejszac optycznie pomieszczenia. Z ciemnym orzechem, moze wyjść zbyt pstrokatoCiemniejsze okna są miłym akcentem kolorystycznym urozmaicającym pomieszczenie, ale nie wszystko trzeba pod nie dopasowywać. Lepiej też nie wprowadzac wiecej niż 2 rodzajów drewna do pomieszczenia. My pod okna chyba troche dobierzemy kuchnie, na razie jednak robimy tylko kolorystyczne przymiarki. Zycze dobrego wyboru!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 27.09.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 nasze drzwi wewnetrzne beda w kolorze okien i schodow.rowniez listwy przypodlogowe w tym samym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 28.09.2007 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, napewno łatwiej mi będzie teraz podjąć decyzję. Anstak. Masz piekny domek, szkoda, ze ostatnio rzadko piszesz w dzienniku. Czekam na kolejne zdjecia z wykonczeniówki. Jaki masz kolor parapetów zewnętrznych? Pozdrawiam gorąco . Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts