Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

scianka kolankowa

Recommended Posts

Juz prawie wszytsko wiem w temacie wysokości swojej ścianki kolankowej tylko nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia, a mianowicie jak grubośc ocieplenia dachu się ma do wysokości ścianki po jej całkowitym wykończeniu. Mowicie, że ścinaka bedzie miala wysokość taka jak jej wysokośc wymurowana +wieniec+murłata. Ale takie wyliczenie ma chyba zasadność gdy ocieplenie (wata) będzie się tylko chowała między krokwiami a ja chce zrobic grubiej. krokwie maja wysokośc 16 cm więc będe wkładała między krokwie wate 15cm ale by zostawić szczeline wentylacyjna między wata a deskowaniem to do krokwi będe musiała poprzybijać deski grubości ok 2 cm. Potem na ta wartstwe ocieplenia bede chciała w poprzek nalozyc druga wartstwe ok 10-15 cm i na to dopiero plyta G-K.

czy to dołożenie 10-15 cm. ocieplenia ponad (a raczej poniżej) krokwi nie obnizy mi ostatecznie poczatku skosu i tym samym obnizy ostateczna wysokośc ścianki kolankowej i jak chce mieć ostetcznie ścinake wysokości ok 110cm to czy w związku tym dodatkowym ociepleniem nie powinnam podwyższyc jej o dodatkjowe ok 10 cm?

Pomóżcie bo jutro zaczynaja mi murować ścianke kolankowa i musze podać ostatecznie jaka ona ma mieć wysokość?[/u]

• 4 years później...