Bartt 27.07.2003 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 Właśnie otrzymałem warunki przyłączenia i umowę. Mam kilka, prostych zapewne, pytań i parę niejasności W warunkach przyłącza nakazano mi złożyć różne dokumenty w tym: 1 "protokoły pomiarów energii elektrycznej" i 2 " schemat jednokreskowy" - napiszcie o co chodzi??? W umowie zaś: 3 "wnioskodawca zalicza się do V grupy przyłączeniowej - dobrze to czy źle i co z tego wynika? 4 "wynagrodzenie za zainstalowanie przez ZE szafki pomiarowej (projekt, szafka, fundament, robocizna, nadzór, odbiór) ustala się w kwocie ryczałtowej 837,46 + VAT - czy to tanio, czy drogo? - czy ZE może oprócz opłaty ryczałtowej za przyłączenie doliczyć ekstra opłatę ryczałtową za szafkę? 5 "... wnioskodawca zobowiązuje się zainstalować odpowiednie pomiarowe przekładniki prądowe w przypadku określenia w warunkach przyłączenia pomiarów półpośrednich energii elektrycznej??? 6 czy zabezpieczenie przedlicznikowe max. 32A to wystarczająco przyzwoicie, czy też mało Jak wiecie o co chodzi poratujcie. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/8769-umowa-z-zak%C5%82adem-energetycznym-technikalia-i-problemy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 27.07.2003 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 1 "protokoły pomiarów energii elektrycznej" i 2 " schemat jednokreskowy" - napiszcie o co chodzi??? to należy do elektryka wykonującego instalację.Szafkę możesz postawić sam, na kosz własny.32A to dość dużo, wystąpiłeś o 20kW ?5. chyba chodzi o zainstalowanie licznika w przypadku wykonania prowizorki (prąd budowlany) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/8769-umowa-z-zak%C5%82adem-energetycznym-technikalia-i-problemy/#findComment-133618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gościu 28.07.2003 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Ja miałem całą przeprawę z zakładem enegetycznym. Od momentu złożenia wniosku o przyłączenie prądu do zapalenia żarówki minął rok.Na wstępie radzę ci zlecić wszystko Elektrowni. Oni zrobią to może drożej, ale nie będą się czepiać jeśli twój elektryk zrobi coś nie po ich myśli. Tak było u mnie. Musiałem płacić za ponowny przyjazd bo nie miałen kartki na kablu z ZET-ki z napisem dokąd ten kabel idzie. !!! Nie wybieraj za dużej mocy przyłączeniowej bo będzieśż co miesiąc bulił ok. 5 zł za każdy KV mocy + jeszcze wykorzystana energia. A co do schematu jednokreskowego to to przeżytek. Tylko niektóre elektrownie to chcą. Ta rysunek ( parę lini) jakiś połączeń . Elektryk wie co to jest , ale nie każdy potrafi to narysować. Powodzenia ja już bym tego nie chciał przechodzić jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/8769-umowa-z-zak%C5%82adem-energetycznym-technikalia-i-problemy/#findComment-133684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts