dsidom 23.09.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam Otrzymałem dwie wyceny wykonania fundamentów. Obrys około 11X18 Zakres prac to: - wykopanie ław fundamentowych (koparka), - zalanie ław betonem, - izolacja pozioma, - ułożenie bloczków betonowych, - izolacja pozioma, - zagęszczenie piasku, - kanalizacja Podane ceny to: I oferta to 35 000 zł brutto z wywozem ziemi z działki II oferta to 38 000 brutto bez wywozu ziemi z działki Czy znajdę w dzisiejszych czasach tańszą ofertę. Bo wydaję mi się, że wykonawcy szukają jelenia. Podana cena to cena samej robocizny! Wg mnie to jest 2-3 tygodnie pracy dla 2-3 ludzi.. Czyli około 10 tyś zł na pracownika! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 23.09.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 TAK....MAX. 3TYG. -JUZ z przeczekaniem na wysychanie ław...dla 2ludzi.........3murarzy to i w 2tyg. zdązą...35tys. to koszmar...my placilismy 6t. (bez chudziaka, bez zageszczania piachu, bez kanalizy)koparkowy był nasz....SPECE tylko murowali....- i to też nie była najtańsza ekipa u mnie, ale podobno bardzo dokładnie robili..-..... dlatego ich wzielismy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 23.09.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 U mnie - obrys mniejszy - ok 13x10 czy jakoś tak. Cena robocizny: 4800... wykopanie rowów, zbrojenie, podsypka, folia, potem po wlaniu betonu - szalowanie ponad teren, po kolejnym betonie - rozszalowanie, potem smarowanie czarnym mazidłem... przeciwgrzybicznym, potem, też układanie piachu, folia.... i wyrównywanie podlewki (to się chydziak chyba nazywa). I jeszcze od wtorku - układanie papy termozgrzewalnej.... Acha - i ułożenie wszelkich rur kanalizacyjnych przechodzących przez fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts