RafaelS 08.03.2002 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2002 Alicjanko, co to sa okna jednolite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 11.03.2002 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Chodzi mi o malowane na jednolity kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 11.03.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Frankai - ja najpierw kupiłem okna, a potem pojawiła się wypowiedź Spiotra, a piszę o tym co mówią sprzedawcy, którzy powinni wiedzieć co mówią (chyba). Poza tym spróbuj zapytać sprzedawcę o okna z meranti pomalowane na bało (żona się uparła, a ja ją kocham). Naprawdę nie jestem w 100% przekonany, że zrobiłem dobrze, ale tak zwyszło. We Włoszech widziałem w fabryce okna robione z 13 gatunków drewna. To jest dopiero wybór. Ale by była dyskusja. Co?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spiotr 11.03.2002 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 WitamWczoraj rozmawialem z moim szwagrem mieszkajacym w Niemczech.Oczywiscie na temat okien.Dwa lata temu kupil tam dom.Wymienial min. stolarke.Zamontowal okna z meranti.Twierdzi, ze tam okna z tego materialu ciesza sie duzym popytem.Oczywiscie u tych , ktorych na nie stac, poniewaz roznica w cenie miedzy sosna a meranti wynosi ok. 50%.Zastanawia mnie fakt dlaczego u nas meranti jest czesto w cenie sosny, a znalazlem rowniez wytworcow oferujacych mahon(lity w warstwach zew.) tanszy od sosny(tzw. selekcjonowanej).Czy wiec nasi producenci sa az tak wspanialomyslni, ze oferuja lepszy material po nizszej cenie??Pozdrowienia spiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 11.03.2002 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Empi - ja też przeczytałem pewne rzeczy jak było za późno - mówi się trudno. Ja też kocham żonę i w kwesti okien mamy bardzo podobne zdanie, więc nie było problemów. U mojego stolarza mogę zamówić okna w dowolnym materiale. Wspominał mi, że dostał ofertę na kantówkę z "egzotycznej wiśni" (chyba mu chodziło o kolor, a nie o gatunek), tylko ta cena. 1mb kantówki sosny w I gat. to 11zł, mahoń meranti - 18 zł, egz.wiśnia - 60zł. Nie wnikałem, ile tych mb wchodzi na okno 1.5x1.5 (6?, 12?), ale jak ktoś ma kasę, to liczy się co chce mieć, a nie ile kosztuje. U mnie kasy nie ma aż tak dużo, ale wystarczy na m.meranti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sapeli 24.11.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A masz moze porownanie z cenami na bardziej znanych producentow, Vidok,Sokolka,Urzedowski. lub WIWATOWSKI bardzo dobre okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.11.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Romku, ale odgrzewane kotlety są mało smaczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts