buki75 23.09.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Mam bardzo niską ścianę w garażu, w związku z czym nie zmieści mi się normalne okno, bo byłoby za nisku i światło wpadające przez nie oświetlałoby tylko opony . W związku z tym zaprojektowaliśmy okno dachowe w garażu. A żeby też zmniejszyć koszty - będzie to okno-wyłaz, żeby nie było takie drogie jak normalne okno, a przez taki właz i tak będzie jasno. Macie jakieś przemyślenia/doświadczenia na ten temat? Czy w ogóle warto mieć okno dachowe, czy już lepiej w ogóle nie robić okna, albo warto, ale nie wyłazowe, ale normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 24.09.2007 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 podbijam! Nikt nie ma okna dachowego w garażu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.09.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Trochę nie bardzo rozumiem jak masz taką niską ścianę - to jak wjeżdżasz?! Chyba, że masz sportowe ferrari! I wychodzisz na czworakach... Ale poważnie, wyłaz jest ok., zwłaszcza, że garaż raczej nie jest tak ogrzewany jak pomieszczenia mieszkalne. Poza tym będzie pełnił funkcję wyjścia na dach, a takie bywa potrzebne. Tylko musisz wykończyć skosy - przynajmniej ten, w którym jest ten wyłaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 24.09.2007 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Nie, nie.Wyłaz "właściwy" mam normalnie na dachu...A w garażu ma spełniać tylko funkcje oświetlenia naturalnego....A ze ścianą... z jednej strony skos... jak masz na 1,20 powiedzmy... to jak wsadzisz okno.... na wysokości kostek u nóg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.09.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 A świetlik rurowy - tylko nie wiem ile to kosztuje?Albo brama z elementami przeźroczystymi - ale to chyba drogie?Pas luksferow długi przez całą ścianę na najwyższej możliwej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 24.09.2007 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 ....a okno dachowe...? To nie dobre rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 30.09.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Dobre - i po namyśle pewnie najlepsze! Zwłaszcza, że w garażu warto czasem wywietrzyć niekoniecznie otwierając bramę i eksponując zawartość garażu sąsiadom. Ja mam okno w ścianie uchylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 01.10.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts