Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot w domu

mati_sowee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój Gwidon to też wybradna bestia!!!!

Teraz przed zimą je jak smok, waży teraz 5,75 kg!

Ale grymasi!!!!

Puszki to tylko te z wyższej półki i koniecznie w sosie! Bez sosiku mu nie smakuje. Suche żarcie to sporadycznie, chyba że przy zabawie.

A tak to wcina tylko filety z ryb(dorsz lub łosoś najczęściej), porcje rosołowe,wątróbkę.

Normalnie czasemu zazdroszczę!!!!!

Witajcie :D

Zagladam od czasu do czasu do tego wątku i chyba nadszedł czas na ujawnienie sie :roll:

Od jakichś dwóch tygodni jesteśmy właścicielami małego kotka.

Znaleźliśmy biedaka na budowie, a że serduszka mamy miękkie to cóż, zaadoptowaliśmy go :D

Piotrek miał kiedyś kota, ja (Aga) jestem typową psiarą...ale na widok tego zmarźniętego i głodnego maleństwa serducho zabiło mocniej ;)

Mimo że zwierzaki były planowane dopiero po przeprowadzce, to jednak stało sie inaczej :roll:

W każdym razie teraz przesiaduje na różnych kocich forach i czytam,czytam i czytam, ponieważ kompletnie nic nie wiem na temat kotów :roll:

Ciężko mi było przez pierwsze dni, a teraz nie oddałabym łobuziaka za nic w świecie. Ciekawa jestem tylko jak dogada sie z psem, ktróry obecnie przebywa u rodziców, ale mamy zamiar wziąć go po przeprowadzce do domku :roll:

A tu znajdziecie zdjęcie Borysa :lol:

http://forum.muratordom.pl/aps-126-z-archi-projekt-com-pl-ktos-buduje,t92963-120.htm

Najpierw był Leon vel Rusek

Ja mówiłam Rusek, Piotrek Leon, aż w końcu żeby nie było nazywa sie Borys :D

Pozdrawiam

Aga

to może ja o swoich prosiakach

- trujących roślin nie tykają, wiedzą o co chodzi ?

- jako, że są dwa, często same dbają o swoją kondycję, ale z powodu róznicy wiekowej i różnicy w temperamencie, zazwyczaj po zabawach znajduję kępki sierści jednego typu (moja, młodsza górą )

- jak siedzą zramolałe i ciężko którąś poderwać do myszki, a ja już ledwo dycham (zazwyczaj przy dniu słonecznym), biorę lusterko i to co się dzieje przy pogoni za zajączkiem to sajgon, co ciekawe starsza zasuwa jak przecinak, młodsza odpada

- do tego dochodzi kuleczka ukręcona z folii alu, młoda to fotele "podrywa", żeby wyciągnąć jedną z najlepszych zabawek

- jak jedziemy na wieś to latają samopas, stara entomolog, specjalizacja ważki/motylki, młoda nawiązuje do tradycji kociej i wiadomo co

- ale co robią jak nas nie ma w domu? chyba tylko kimają bo nie widać żadnych zmian w umeblowaniu i pewnie dlatego stara wygląda jak zeppelin (cygaro na krótkich łapkach) młoda ma profil tępego klina :D

co do uczulenia, to badania wykazywały wcześniej silne uczulenie na sierść, obecnie praktycznie nic, ciekawe

a mam pytanie:

czy jak pieścicie kotka ( :D ) tak jak on/ona najbardziej lubi, to się ślini?

młodej to aż kapie, wiszą często takie kropelki jak rosa na sierści w okolicach pyska :D

U mnie klasyczny śliniak jest tylko jeden, :D

Najmłodsza Rokusia zawsze zaślini mi całe ubranie , przy tym jeszcze masaż ala

Akupunkturka :-?

Natomiast Majka uwielbia wszelakie kulki najbardziej z folii aluminiowej , wcześniej bawiłam się z nią tak non stop potrafiła aportować jak piesek , przynosiła pod nogi

żeby jej rzucać spowrotem .

Teraz niestety kulkami już sie nie bawimy , ze względu na najmłodszego synka bo zjada wszystko co w zasięgu ręki. :-?

Ale wrócimy do zabaw :D

Ostatnio mój kot namiętnie próbuje wejść do akwarium , wciska się przez szczelinkę do karmienia.Ma ochotę na kraba :D

tak generalnie to 10 lat temu nie uznawałem kota jako stworzenie, które jest fajne, przywiązane do właściciela, teraz, patrząc na te moje prosiaki, to widzę, że są przywiązane jak pies, a wielkim plusem jest to, że będąc zaganianym, nie trzeba szukać czasu aby wyjść z nimi na spacer min. 3xdziennie, wystarczy kuweta i micha,

nooo - i drapanko :D

Stukpuk

Asystuje mi przy ubieraniu, więc ich los jest taki sam - w pazurki, bo sie ruszają......

Wszystko czym ruszam jest atrakcyjne do zabawy. Nawet do torebki mi zagląda, a co najgorsze dobra jest do wbijania pazurków, bo twarda. Same straty w domu, skórzany fotel syna tez jest dobry na wbijanie pazurków, a struny wystające z gitar dobre do gryzienia. Na szczęście nie wchodzi na firanki. Ale za to gryzie sznur od żelazka jak prasuję. I wspina się po kocyku na deskę do prasowania.

Ma swój drapak, ale inne rzeczy są mimo wszystko lepsze.....

Co by jednak nie zrobił i tak wszyscy go kochają i wybaczają mu psoty. Ja najbardziej lubię patrzeć jak biega szaleńczo po mieszkaniu i wydaje przy tym nieziemskie piski, czasem to aż fruwa w powietrzu !

Niedługo pojdzie pod noż, bo idzie mu siódmy miesiąc i trzeba pomyśleć o małym zabiegu :-?

co do zabiegu... to Reniu służę doswiadczeniem :wink: My właśnie jesteśmy po (tzn. nasz kot :oops: ). Tak jak pisała kiedyś Zielonooka na drugi dzień już biega. Zal nam go jak chodzi w klosiku, ale dziś (5-dzień)chwila litosci i dłuższa chwilka bez i okazało się, że trochę sobie szewek rozdrapał :roll: