Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot w domu

mati_sowee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Matii - Stefcio jest b. fotogeniczny :lol:

Jest b. podobny do brata mojej kotki, on mieszka u naszych sąsiadów, kiedyś mu pstryknę fotkę, to pokażę ... :o :D

A co do spania w ciepłych miejscach, to i owszem, np:

pod kominkiem,

na ogrzewanej podłodze,

a najlepiej na którymś z nas, kto akurat ulokował się na kanapie z chęcią drzemki, wtedy nie można się opędzić, a im bliżej twarzy tym lepiej :lol: oczywiście w niezmienialnej pozycji, co by kotek się nie obudził :o :wink: , najczęściej wykorzystują to moje dzieci, kiedy każę im coś zrobić, to akurat Miśka śpi u nich na kolanach ... :x

Stefcio jest ślicznym kotem :D , Mati musisz sama spróbować obcinać mu pazurki bo za trzy tygodnie pazurki znów będą długie :)

On ma zapewne białe i przezroczyste pazurki i widać unerwienie, więc bez obawy że mu zrobisz krzywdę .

Mati a co to jest to Fel-O-WaxIV ????

Moje koty też uwielbiały spać na telewizorze teraz mają zastawione, to śpią na akwarium i grzeją się od żarówki.

No i moje plecy i nogi oblegają w nocy , też śpię w jednej pozycji żeby kotka nie obudzić 8)

mati_sowee widzisz, my się właśnie tego zachowania u weterynarza obawialiśmy :roll: , nie chcieliśmy malucha stresować, najpierw obejrzeliśmy pazurki i faktycznie widać te przezroczyste końcówki :D

W ogóle musze powiedzieć że bardzo długo przygotowywaliśmy Borysa do tego faktu. Na początku nie dawał dotykać łapek :o no to niby w jaki sposób mieliśmy zająć sie obcinaniem? :o jednak systematycznie przy każdym głaskaniu i chwilach miziania, dotykałam łapek i maluch się przyzwyczaił :D

Aga

prosiaka pod pachę, lekko przycisnąć, złapać za łapę, nacisnąć poduchę, pazur się wysuwa i ciach, nie wiem jak Wy, ja mam takie możyczki, które zamykają się jak przesłona w aparacie, pazura nie wygina na boki tylko ładnie tnie ( części przeźroczyste :D )

oczywiście jest to obraza majestatu, ale cóż nawet król powinien dbać o higienę

a tylnie też kosicie, bo ja nie :roll:

Tylne pazurki też koszę, ale rzadziej.

Muszę przyznać, że na początku bałam się ciachać, ale już się przyzwyczaiłam - ja i gangreny.

Z jedną dłuuuuuuuuugo trwało zanim zrozumiała, że nie ma wyjścia. Teraz poddaje się zrezygnowana, ale na widok nożyczek profilaktycznie zwiewa w najdalszy zakamarek..... :D :D

Natomiast czesanie to już inna bajka :o .......(mam persy)........

Że o kąpieli nie wspomnę.............. :o :o :o HARDCORE :o :o :o ............

Tylne pazurki też koszę, ale rzadziej.

Muszę przyznać, że na początku bałam się ciachać, ale już się przyzwyczaiłam - ja i gangreny.

Z jedną dłuuuuuuuuugo trwało zanim zrozumiała, że nie ma wyjścia. Teraz poddaje się zrezygnowana, ale na widok nożyczek profilaktycznie zwiewa w najdalszy zakamarek..... :D :D

Natomiast czesanie to już inna bajka :o .......(mam persy)........

Że o kąpieli nie wspomnę.............. :o :o :o HARDCORE :o :o :o ............

kąpieli???? :o :o :o :o

moje na sam widok wody zwiewają gdzie pieprz rośnie...

toż mówiłam, że HARDCORE :D :D :D

a woda? lubią owszem ale tylko obserwować kogoś w kąpieli :D 8)

jak się orientują, że nastał ich czas bliskiego spotkania z wodą to się dzieje.......

oj dzieje........ :lol:

a kąpać gangreny muszę niestety od czasu do czasu

albo golić na łyso.............

taki mam wybór

dodam jeszcze, że łysy pers wygląda nieciekawie :D :D

toż mówiłam, że HARDCORE :D :D :D

a woda? lubią owszem ale tylko obserwować kogoś w kąpieli :D 8)

jak się orientują, że nastał ich czas bliskiego spotkania z wodą to się dzieje.......

oj dzieje........ :lol:

a kąpać gangreny muszę niestety od czasu do czasu

albo golić na łyso.............

taki mam wybór

dodam jeszcze, że łysy pers wygląda nieciekawie :D :D

Basiu, czym golisz swoje koty ??????? my persa obcinamy nożyczkami , ale to strasznie długo trwa.

Basiu, czym golisz swoje koty ??????? my persa obcinamy nożyczkami , ale to strasznie długo trwa.

Na szczęście nie musiałam do tej pory golic, ale widziałam mocno podgolonego :D :D u teściów (też szczęśliwi posiadacze 2 persów).

Oni mają koty wychodzące i bardzo ciężko utrzymac kocie futra w dobrym, nieskołtunionym stanie. Ale jeżdżą do weta i tam im robią podgalanie. Ale nie wiem czym je obrabiają :roll: :roll: :roll:

Ja kołtuny takie większe wycinam nożyczkami i staram się je wyczesywac w miarę regularnie. Dodam, że ta znienawidzona kąpiel pomaga na jakiś czas - futro łatwiej rozczesac i jak jest czyste to rzeczywiście się nie filcuje mocno.

I naprawdę nie rozumiem, dlaczego balsam do kociej sierści :o :o :o jest 4X droższy od mojego :o :o :o :o 8) :D

W ogóle persy są kochane, ale kupa przy nich roboty :roll: :roll: :roll:

Na szczęście nie musiałam do tej pory golic, ale widziałam mocno podgolonego :D :D u teściów (też szczęśliwi posiadacze 2 persów).

Oni mają koty wychodzące i bardzo ciężko utrzymac kocie futra w dobrym, nieskołtunionym stanie. Ale jeżdżą do weta i tam im robią podgalanie. Ale nie wiem czym je obrabiają :roll: :roll: :roll:

Ja kołtuny takie większe wycinam nożyczkami i staram się je wyczesywac w miarę regularnie. Dodam, że ta znienawidzona kąpiel pomaga na jakiś czas - futro łatwiej rozczesac i jak jest czyste to rzeczywiście się nie filcuje mocno.

I naprawdę nie rozumiem, dlaczego balsam do kociej sierści :o :o :o jest 4X droższy od mojego :o :o :o :o 8) :D

W ogóle persy są kochane, ale kupa przy nich roboty :roll: :roll: :roll:

To prawda persy są kochane :D nasz tylko nie lubi miziania ,to chyba jedyny taki egzemplarz na całym świecie, nie lubi głaskania zawsze trzyma się z daleka od wszystkich. :-?

My też wycinamy kołtuny nożyczkami , próbowaliśmy zwykłą maszynką do strzyżenia włosów ale nie ma najmniejszych szans żeby taka poszła w takim gąszczu sierści. :-?

Fido lubi sie kąpać bo to mu pomaga , i przynosi ulgę.

Po kąpieli zawsze jest, wycinanie kołtunów albo fryz na jeżyka, czyli jak najkrócej. :roll:

Tak wygląda w pełnej fryzurce :D http://img111.imageshack.us/img111/2835/zmianarozmiarufido1ez8.jpg