Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot w domu

mati_sowee

Recommended Posts

ale naprawdę co dwa koty to nie jeden

(a potem 3 nie to co 2 :lol: )

Tu się zawsze zgodzę. Nasze pierwsze koty były tzw. "dwupakiem". Wzięliśmy dwójkę, bo pani nas przekonała, że lepiej się chowają. I to najprawdziwsza prawda. Są grzeczniejsze, bo bawią się ze sobą, a nie naszymi ulubionymi przedmiotami itp., nie potrzebują tak dużej uwagi człowieka. Jak odeszła nasza Bambo, zrobiło sie jakoś smutno, więc postanowiliśmy wziąć jeszcze jedną kotkę... i wzięlismy oczywiście 2. Nigdy nie żałowałam i nie będę. Kiciuś zaakceptował maluchy, dobry wujek się zrobił, pilnuje je, jak są niegrzeczne to karci, myje, śpi z nimi i jest ich "bohaterem".

madd szkoda że od razu nie pomyślałaś o dwóch kotakach. Jak napisała małaMI moga się pokochać, mogą tylko zaakceptować. Poczytaj tylko trochę jak się zachowywać przy nich obydwu, trzeba wiedzieć kogo pogłaskać pierwszego, komu ile uwagi poświęcić. To jest jak z małymi dziećmi. Jak pojawia się nowe przeważnie jest problem, ale da się go rozwiązać. Jak wzięłam drugiego psiaka, to na początku się nie znosiły, teraz jest wielka miłóść. Z tym, że psy to nie koty.

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem, ze szkoda ze od razu nie pomyslalam o dwoch kotach, ale...

1. Jak przejechalo moja Bronislawe to sasiad powiedzial, ze jego kotka jest w ciazy i zebym sie nie martwila, bo mi da jedengo kota. Wiec sie zgodzilam. Ale..

2. Bronislawe przejechalo w sobote, mialam wtedy urlop i stwierdzilam, ze jak sie nie zaopiekuje jakims zyjatkiem to zwariuje. Wiec w niedziele pojechalam po kotka do schroniska. Owszem, moglam zabrac dwa ze schroniska, ale skoro juz umowilam sie z sasiadem....

Co dziwne, przynioslam kotke i kotka. I moja mala nie atakowala samca, tylko samiczke :o

Jakby czula, ze chce wziac kotke???? :o

Może ktoś ma jakiś pomysl i podpowie. Mam 5 kotów, nie wychodzą z domu. Teraz bedziemy się przeprowadzac do domu z ogrodem i chciałabym, zeby też skorzystały i mogły wychodzić. Boję się jednak, że gdzieś poginą i wolałabym, żeby się ograniczyły do ogrodu. Sąsiadom zginęły 2 śliczne kotki, boję się o te moje pieszczochy, zwłaszcza, że jeden rwie sie na tzw. zewnatrz i juz kilka razy uciekał. Obawiam się, że ich po prostu nie upilnuję i nie zatrzymam w domu...

Może ktoś ma jakiś pomysl i podpowie. Mam 5 kotów, nie wychodzą z domu. Teraz bedziemy się przeprowadzac do domu z ogrodem i chciałabym, zeby też skorzystały i mogły wychodzić. Boję się jednak, że gdzieś poginą i wolałabym, żeby się ograniczyły do ogrodu. Sąsiadom zginęły 2 śliczne kotki, boję się o te moje pieszczochy, zwłaszcza, że jeden rwie sie na tzw. zewnatrz i juz kilka razy uciekał. Obawiam się, że ich po prostu nie upilnuję i nie zatrzymam w domu...

Moze byc albo osiatkowana woliera, albo ogrodzenie, ktorego kot nie sforsuje (widzialam w necie plot wykonczony od gory plytami plexi). U nas bedzie woliera.

Pytanie jest powazna

Jak dlugo spia wasze kotki.

Bo jak przywiozlam maluszka, to brykal z pol godziny, pozniej mu sie bateria wyczerpywala i spal pol godziny i tak w kolko.

Teraz Kropeczka ma 4 miesiace i wieksza czesc dnia przesypia.

Tzn. rano wstaje, bryka z 3-4 godziny, potem caly dzien spi, wstaje o 19 i wariuje tak do 21.

Pytam, bo moj starszy kot w jej wieku to byul zywiol a ta taka spokoja :roll:

Moje koty mają tak poustawiany dzień, że właściwie to cały przesypiają. Nawet jak miałam urlop to i tak "kotów nie było", zaczynają swój dzien ok 16.00 jak wracamy z pracy, wtedy jest papu (no i z rana jest też). Akcje zabawowe mają z reguły jak zaczyna świtać, czyli najczęściej 4-5 rano :roll: