EWAF 21.04.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ja zauważyłam u swoich kociaków, że jeżeli ja reaguję "pozytywnie" na jakieś ich zachowanie to na drugi raz to powtórzą żeby osiągnąć zamierzony cel. Teraz w nowym domku od samego początku gdy kot chciał wyjść na zewnątrz pilnowałam żeby wypuszczać ją drzwiami zewnętrznymi a nie np przez drzwi tarasowe. Na początku, gdy obawiała się nowego miejsca próbowała wymusić wyjście przez dotykanie łapami żaluzji i drzwi tarasowych. Ignorowałam ją lub stanowczym głosem zwracałam uwagę. Po pewnym czasie (podejrzewam że razem z oswojeniem kota z nowym miejscem) przestała szantażować nas hałasowaniem żaluzjami.U moich teściów kot jak chce wyjść to wystarczy że dotknie łapami firanki. Koty nie uczą się od nas ale uczą nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 madd - boska! (niestety "kropeczka" - zdjęcie niedostepne, ale "kreseczkę" można podziwiac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 22.04.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Tu dwie [/i]som http://images44.fotosik.pl/16/481d54c4a755713e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 26.04.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 EWAF, dzięki Twój post pozwala mi mieć nadzieję, że może wspólnie z kocurem uda nam się coś wypracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neta2w1 28.04.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam, mam 3-letniego kocura dachowca. Przez 2 lata mieszkaliśmy w bloku, więc kot nie wychodził z mieszkania, teraz mieszkamy w domu / jeszcze nie swoim / w związku z czym kot wychodzi na zewnątrz. Problem polega na tym, że jak chce do domu wejść to drapie w drzwi tarasowe lub skacze na klamkę u drzwi wejściowych, co w obu przypadkach skutkuje porysowaniem drzwi. Niedługo wprowadzimy się do swojego domu i chciałabym tego uniknąć, macie sprawdzone sposoby? Oczywiście wiem, że można zamontować specjalne wejścia dla kota ale jakoś nie do końca jestem do tego przekonana. Proszę Was zatem o radę. Pozdrawiam Ja mam kocurka dachowca i sam sobie wychodzi na dwór skacząc na klamke ( nie używa do tego pazurów) ale z wejsciem do domu miał problem... Tam już mu pazury były potrzebne bo drzwi są blisko schodów i chyba bał sie spaśc. Zaczęłam zamykac drzwi po jego wyjściu na klucz. Spróbował jeszcze trzy razy otworzyc sobie drzwi od zewnątrz a teraz tylko siedzi pod nimi i miałczy jak tylko usłyszy że jest ktoś w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 28.04.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Teraz wiem, że popełniliśmy błąd ponieważ kocur skakał również na zamknięte drzwi, klamka wydawała specyficzny dźwięk i biegliśmy otworzyć . No, cóż czas pokaże kto kogo i czego nauczy w nowym domku ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 12.05.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 najgorsze jest, że koty są bardzo spostrzegawcze i CIERPLIWE. Trzeba naprawdę bardzo uważać co się robi w reakcji na ich zachowanie. Ostatnio mnie (z pewnych względów cierpię ostatnio na bezsenność ) i kocicę budzą ptaki ok. 4.00 nad ranem no i masz: wypuszczając ją kilka razy o tej porze, nauczyłam że chce teraz wychodzić w tym czasie na zewnątrz Jak chcę to zmienić, to muszę zacząć ją ignorować jak się dopomina o wyjście. A robi to jak zwykle chałasując (mąż się wkurza) lub przychodzi i pompuje nam pazurami pościel - pobudka !!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 13.05.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Jak widać, człowiek całe życie się uczy, nie tylko od drugiego człowieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk_kartman 25.06.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witam wszystkich, Mysle ze czas sie ujawnic i pozdrowic wszystkich wlascicieli kotkow, sliczne sa wasze zwierzaki gratuluje kazdemu, Czytam ten temat od dluzszego czasu i naprawde mi sie podoba, Tez jestem szczesliwym posiadaczem 2 kotkow ( od jakiegos tygodnia mamy drugiego), Kicia ma juz jakies 3 lata no i wkoncu przyszedl dlugo oczekiwany moment a mianowicie wziecie pod opieke malego to byla najlepsza decyzja, wprawdzie fukaly, syczaly na siebie ale teraz juz bawia sie, biegaja razem, tylko jeszcze ich nie przylapalem na wspolnym spaniu Mam w zwiazku z tym pytanie, Poniewaz maly ma 10 tyg musi jesc swoja karme itp, no i nie wiem jak to pogodzic, w tym momencie daje im na 2 miseczkach - tylko tak Kicia nie chce jesc swojego jedzenia - bardziej jest zainteresowana tym co mam mala Misia, za to Misia nie chce jesc swojego jedzenia - ona chce jedzenia Kici, no i nie wiem jak to pogodzic. Tak samo z sucha karma, jest dostepna dla kotkow caly czas - Kicia je karme malej Misi a Misia karme duzej Kici, i co tu zrobic ? nie moge chowac suchej, do tego jak dam miseczki w roznych miejscach to i tak je znajda:) Pozdrawiam, Postaram sie zamiescic jakies zdjecia w najblizszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foczka_1 12.07.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 witam, mam w domu od tygodnia 11 tygodniowa kociczke, ktora bardzo szybko sie zadomowila i widac, ze o mamie juz zapomniala. jest to moj pierwszy kotek, i jedna rzecz mnie zastanawia, czy to zwyczajne, aby moja kociczka budzila mnie co rano ok 6 drapiąć i gryząć, wprwdzie delikatnie ale jednak odczuwalnie?w ciagu dnia lubi sie przytulac, zasypia lężąć na mnie i chodzi za mna po calym domu, wiec to chyba nie jest zlosliwosc z jej storny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.07.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Moj jak byl maly tak robil, chcial sie bawic po prostu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk_kartman 13.07.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Dokladnie u mnie to jest o 4 rano jak sie juz wyspi - to chyc do naszej sypialni i biega po nas skacze itp - potem budzi drugiego kotka no i juz sie zaczyna - na maxa gonitwy itp Moj sposob na to to zamknac drzwi do sypialni albo dzien wczesniej tak zmeczyc kotka zabawa zeby spal cala noc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foczka_1 13.07.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 probowalam zamknać drzwi, ale kociczka chyba ze zlosci zapomniala gdzie ma kuwete wiec juz ja wole puszczac wolno niz tyle sprzatac czy twoje koty z tego wyrosly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk_kartman 13.07.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Duzy kotek nie robi nic takiego, Mala za to sika to tu to tam ( ale tylko w nocy - w dzien jej sie nie zdaza), ogolnie wie gdzie jest kuweta itp ale jakos chyba nie chce jej znalezc, wiec raz na jakis czas jej sie zdarza - do wanny na lozko itp ale ma dopiero 12 tyg wiec mam nadzieje ze z tego wyrosnie, mimo wszsytko zostawiam wode w wannie na noc - to pomaga Jak zamykasz drzwi to musisz byc konsekwentna i nie wpuszczac kotka nawet jak strasznie prosi, drapie w drzwi itp raz jak pozwolisz to bedzie tak ciagle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 15.07.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 A to nasze maleństwo http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/51140/1044/6397.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.07.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 A to nasze maleństwo http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/51140/1044/6397.jpg Pozdrawiam Ale sliczny slodziak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 15.07.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 15.07.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Cudny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk_kartman 16.07.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Wlasnie probowalem dodac moje zdjecia i nie moge, moze ktos mi powiedziec jak to zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Humbaak 17.07.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 http://images23.fotosik.pl/80/5cc0bc51df4fb17f.jpg Ech dobrze, że dzisiaj niedziela. Można odpocząć sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts