Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot w domu

mati_sowee

Recommended Posts

Poniewaz maly ma 10 tyg musi jesc swoja karme itp, no i nie wiem jak to pogodzic, w tym momencie daje im na 2 miseczkach - tylko tak Kicia nie chce jesc swojego jedzenia - bardziej jest zainteresowana tym co mam mala Misia, za to Misia nie chce jesc swojego jedzenia - ona chce jedzenia Kici, no i nie wiem jak to pogodzic.

Jesli tylko mozesz, dawaj obu te sama karme dla maluchow. Kocieta maja duze zapotrzebowanie na wapn, bialko, witaminy i o wiele wrazliwsze zoladki.

Duzemu kotu karma dla kociat nie zaszkodzi, a jak maluch bedzie jadl karme dla doroslych moze miec niedobory skladnikow pokarmowych.

Warto poszukac drozszych karm w promocji, ja dzisiaj kupilam np. Profilium Kitten dwie paczki w cenie jednej, podobna promocje dla kociat ma tez Royal Canin. I unikaj karm kolorowych, zawierajacych barwniki.

Jesli masz czas i zapal, mozesz tez sam dla nich gotowac. Powodzenia :)

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bylem u weterynarza z oboma kotkiami i tam mi powiedzieli ze maly moze jesc karme duzego i nie ma z tym problemow, a jak duzy bedzie wtrynial to co maly to bedzie gruby itp

wiec ja juz nie wiem........

i do tego zrobilem zamowienie na zoo plus na karme :(