Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot w domu

mati_sowee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kofi :lol: moj kot tez jest wielkim fanem kartonow, pudelek i pudeł :)

najlepsze jest to ze probuje sie wpakowac czasem do pudelka ktore jest co najmniej o polowe za male w stos. do masy jego ciałka :lol:

Ma jeszcze jedna "milosc" uwielbia sie klaść na bialych rzeczach - gł. recznikach ale i białym sweterkiem czy szalikiem niepogardzi :)

moje też się pakują do pudeł :wink:

kiedy kupiłam drapak, przez tydzień użytkowały tylko pudło od drapaka :evil:

zielonooka - białe rzeczy to norma, są najlepsze :wink:

jeden z moich kotów dodatkowo za żadne skarby nie położy się na czarnym - potwornie się boi wszystkich czarnych rzeczy - torebek, swetrów... :roll:

Mam taki fotel w łazience - biały. Właściwie ma go moja kotka, która tam zamieszkała. Własciwie to ja tylko co tydzień piorę pokrycie tego fotela, suszę i prasuję. I tyle mam z niego pożytku :roll:

moja kotka ma też swój fotel

raptem w pokoju stoją dwa, jeden jest jej :roll:

usadowienie się na JEJ fotelu skutkuje drapaniem kolan, a kiedy ta wprost zwrócona uwaga nie skutkuje, idą pod nóż firany, kolumny i inne cuda :wink:

generalnie staramy się go nie używać :roll:

odkłaczamy za to kilka razy w tygodniu :-?

Drogie Panie, a powiedzcie mi, czy to normalne, żeby kot spał i spał. Zaczynam podejrzewać, ze mój kot ma narkolepsję, czasem zaśnie w połowie drogi do fotela, czasem uśnie znienacka aż walnie łbem w wersalkę, czasem zaśnie w trakcie toalety z nogą zadarta do góry :o :o :o . Dziś niechcąco został na cały dzień w salonie (bo zwykle, jest zamykany w innej części mieszkania), myślałam, że coś nabroi, ale nie, doszedł do fotela jedynie i jestem pewna, że cały dzień przespał. Uaktywnia się na 15 min, ok godziny 21 :o , ale dosłownie 15 min...

Drogie Panie, a powiedzcie mi, czy to normalne, żeby kot spał i spał. Zaczynam podejrzewać, ze mój kot ma narkolepsję, czasem zaśnie w połowie drogi do fotela, czasem uśnie znienacka aż walnie łbem w wersalkę, czasem zaśnie w trakcie toalety z nogą zadarta do góry :o :o :o . Dziś niechcąco został na cały dzień w salonie (bo zwykle, jest zamykany w innej części mieszkania), myślałam, że coś nabroi, ale nie, doszedł do fotela jedynie i jestem pewna, że cały dzień przespał. Uaktywnia się na 15 min, ok godziny 21 :o , ale dosłownie 15 min...

chyba normalne :wink:

a tak serio jesli w ciagu tych aktywnych minut - kot jest dosyc żwawy, ma apetyt , chetnie sie bawi , i co b. wazne - nie meczy sie np. w trakcie zabawy - na jedzenie leci z drugiego kata domu, łasi sie mruczy, chetnie myje futerko, nie ma zaropialych oczu i nie "wyglada" na chorego to chyba po prostu spioch :)

nie wiem ile ma lat?

nie slyszalam nigdy o kocie zasypiajacym w kuwecie :) - moze jesli to nie zart i faktycznie aktywnosc kota ogranicza sie do 15 minut w ciagu doby - to warto zapytac wterynarza - bo moze cos nie tak?:/

ja mam mega lenia-kota (no i ponad 12 letniego) ktory caly dzien spi ale wieczorami jak juz jestem w domu troszke energi wskrzesza a i czasem na spacerek na zewnatrz wyjdzie, robi "brzuszki", i z nawet najwiekszego snu budzi go odglos otwieranej lodowki - wtedy w ciagu sekundy jest przy mnie :)

znam go juz tyle lat ze wiem kiedy jest chory a kiedy po prostu ma lenia :)

nasz kot też ostatnio jest mniej skaczący i częściej śpiący - zima?

a ja dalej mam prośbę do tych, którzy mają kastrowane koty w którym momencie? (kot ma tera niecałe 6 m-cy i jeden wet mówił po 6- m-cu, a czytałam, że po 8-mcach czy też po osiągnięciu dojrzałosci - czyli???)

http://www.vetserwis.pl/kastracja_kot.html

punkt "NAJLEPSZY TERMIN KASTRACJI" :)

na pewno PRZED znaczeniem terenu przez kota!

6-8 mies jest dobrym terminem

( niekiedy przed 6 mies. ale - tak jak pisza na tej stronie chyba jest to ciut bj ryzykowne niz kastracja w wieku 6-8 mies i nie wszyscy lekarze maja odpowiednie doswiadcznie czy sprzet )

Oj wydaje mi się, że właśnie się trochę męczy przy zabawie, ale z drugiej strony, gdzie on ma złapać tę kondycję? Bo przecież nie na fotelu :lol: . Takie 100% domowe koty żyją zdrowo? Może powinnam go zmusić do większego ruchu (i nie mowie tu o kocim aerobicu :wink: )

jesli zauwazylas ze kot ciut sie meczy, jesli naprawde przesypia wlasciwie caly czas w ciagu doby i zasypia w dziwnych nietypowych miejscach - to absolutnie nie zmuszalabym go do wiekszego ruchu zanim nie wizelabym kociska za chabety i do weterynarza .

Troche trudno sie wypowiadac bo to ty masz kota na oku i to po prostu zwykle widac czy kot jest tylko śpiacy czy... ospały i niewyrazny ....

najprawdopodobniej kot jest leniuchem , spiochem i taka "jego uroda" ale dla pewnosci bym sie spytala lekarza i sprawdzila stan jego zdrowia (min. serca)