Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co dla 6-latki?

agnieszkakusi

Recommended Posts

Moja córka została zaproszona przez kuzynkę na urodzinki. Kuzynka ma 6 lat i pomimo 3 letniej różnicy wieku małe zadziwiająco dobrze się ze sobą bawią. Zastanawiam się co można kupić takiej 6 latce? Czy jest coś "modnego" czym zachwycają się dziewczynki w tym wieku?

Mój syn ma koleżanki w tym wieku, ale o bardzo sprecyzowanych zainteresowaniach: jedna zażyczyła sobie wszysto, co związane z końmi, najlepiej kucyki, i dostała ich chyba z 15 (i co dziwne chyba każdy był inny), jeszcze kupiliśmy jej książkę o koniach, inna lubi Witch, więc kupiliśmy jej puzzle trójwymiarowe i Witchkami. Dzieci w tym wieku mają już dość konkretne zainteresowania, więc może podpytaj rodziców, czym ta dziewczynka się bawi. Z uniwersalnych - bajerackie rzeczy do rysowania/malowania, ciastoliny, gry (jest np. taka "Projektanka mody"), książki, torebki.

na topie są Witch i Winx :)

Moja córa jest właśnie w tym wieku - i najbardziej zachwycona była gdy dostała perfumy Witch (kosztują ok. 20 złotych - ostatnio widziałam w Carrefourze), kalendarz na ścianę Witch, i 2 bluzeczki z podobiznami tych czarodziejek.

Nie było większego szczęścia, a prezent zamknął się w 100 złotych :)

Ja mam córke prawie 6 letnia i co ja cieszy

-tak jak wczesniej napisała kolerzanka perfumi witch(tylko nie kazdy rodzic moze byc zadowolony,wiesz jacy sa ludzie)

-jakaś lalka barbi w stylu księzniczka

-myśle ze w tym wiku jakieś fajne branzoletki z naszyjnikami dla małych dam (sa w marketach)

-Mozesz kupić też taki zestaw do samodzielnego wykonywania bizuteri kosztuje cos 25 zł (sa tam koraliki,zyłki itd )

-na alegro sa tez fajne długopisy do robienia samodzielnie tatuaży (zmywa sie je woda )tanie bo za 6zł

-moze ładne baśnie jak lubi jak rodzice czytaj :)

-jakaś fajna gra planszowa :)

Torebka

Zestaw artystyczny

Przebranie księżniczki

Barbie albo Księcia (niezbędny do zabawy)

Zestawy typu Poczta (stempelki, druczki itp)

Kasa sklepowa

Zestaw do zabawy modeliną (mnóstwo wariantów, w większości bardzo fajne)

Gra towarzyska - np Twister, Operacja, Czarodziejski dywan...

Wszystko w miarę tanie, a na pewno radość sprawi :)

moja córcia ma 5 lat i od jakiegoś czasu pasjonują ja gry komputerowe, takie z postaciami z bajek, ostatnio dostała piekną i bestię, snieżkę i śnieżkę lub kopciuszka (nie pamiętam), gry są edukacyjne (aidem) i naprawdę dość fajne, przy czym wydają mi się bardzo przystepne cenowo (20-40 zł), mozna je kupić przez internet lub w supermarkecie, druga propozycja to zefirki albo koniki, ale takie malusie zwie się to ponyvill czy jakoś tak, są różne zestawy z domkami lub bez...