Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokój hobby, bilardowy:)jak urządzic?

mycha.

Recommended Posts

Szukałam , nie ma takiego tematu :wink:

A w necie cięzko znaleźć inspirację na taki pokój to zakładam temacik :D

Otóż nasz domek dopiero się buduje, ale mój drogi narzeczony specjalnie buduje dom z podwójnym garażem, aby pokój nad garażem na poddaszu się powiększył, bo tam chce mieć swoje królestwo :wink:

I w takim pokoju hobby ma być barek, stół bilardowy, może jeszcze jakieś gry:roll:

I mam pytanie czy ma ktoś z Was w domu taki pokój, albo w necie znalazł fajną inspirację, jak wykonać, urządzić takie pomieszczenie, bo nam brakuje pomysł :(

Zamieszczajcie prosze zdjęcia, duuuużo zdjęć takich pokoi :D :D :lol:

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja z zona od poczatku przewidzielismy taki pokoj nad garazem, niestety wejdzie tylko bilard 6 stopowy nie ryzykowalismy z 7 stopowym (przyjedzie za tydzien). Jest to zarazem pokoj telewizyjny (w salonie brak telewizora-celowo za telewizor bedzie sluzylo akwarium 700 litrowe). Wszystko utrzymane w barwach czerwonych lacznie z suknem stolu. Lampy takze maja klosze czerwone jak dojedzie stol i rozpakuje meble z palisandru - odcien czerwieni, stol mahoniowy to wkleje zdjecia calosci. Niedawno dojechal dywan okragly czerwony :wink:

CMyK

My meblujemy taki pokój, jest na parterze i ma wyjście na taras, do niego prowadzą podwójne drzwi. Stół ma przyjechać za kilka dni, sukno zielone, w całym pokoju wykładzina kawa z mlekiem. Planowany barek, i jakiś super wygodny fotel, gadźety bilardowe i rzutki. I to by było na tyle, Ach i oczywiście pięknie upięta biała firanka na wielkim oknie które jest akurat na wprost wejścia do domu. :D

Kolega ma taki pogój u siebie w domu.

Cóż moge powiedzieć....

napewno zielone sciany

skórzany narożnik

w jednym kątów pokoju taka mini lada barowa z kegiem od piwa (narazie nie podłaczone)

do tego jakies fajne ozdoby..

sam załatwiałem mu z knajpy czerwony neon WARKA.

ogólnie pokój ma fajny klimat.

Super temat! Będę go z uwagą sledzić :D mąż chce taki pokój też nad garażem - miejsce na barek jest już wyznaczone i pociagnięta instalacja :wink: wahamy się co do wystroju :roll: mąż coś wspominał, że podoba mu się bardzo styl (nazwijmy go) morski :roll: - akwarium, jakies bibeloty w stylu koła ratunkowego czy węzłów marynarskich, barek w kształcie łodzi :roll:

Kolega ma Kanclerza

http://www.bilard.pl/go/_category/?idc=1_4_19

jak widać ... przedział cenowy to 7 tys.

No i jeszcze jedno... Czy napewno chodzi Ci o stół do snookera...?

Bo stoły pokazane przeze mnie to stoły do bilarda a do snookera są 2 razy większe.... i pewnie z 3 razy droższe....

• 3 weeks później...

Zrobic zieloną, ozdobną podłogę z poliuretanu. Widziałem w zeszłym tygodniu tak mzrobiony bar w Zuerichu. Nawet zapytałem się o system.

Technologia nazywa się DAF (decorative art floor), materiał Mastertop 1326 firmy Conica. Kolega zrobił nawet parę zdjęć, niestety tylko telefonem. Ma podesłać. Na takie pomieszczenie to ponadto bardzo fajne rozwiązanie technicznie - czysto, antypoślizgowo.

• 5 weeks później...

Ja bede miała na poddaszu pokój rekreacyjny - cała przestrzeń niezabudowana, jakieś 150mkw. W jednym narożniku zrobię centrum muzyczne-fortepian, sprzęt itd. W drugim rogu - salon kinowy. Pośrodku - przy słupie (mam takowy, podpiera konstrukcję dachu) barek. Przy oknach dachowych jakiś atlas postawię, rowerek.

Wykończenie scian szczytowych - cegła i drewno.

Ja bede miała na poddaszu pokój rekreacyjny - cała przestrzeń niezabudowana, jakieś 150mkw. W jednym narożniku zrobię centrum muzyczne-fortepian, sprzęt itd. W drugim rogu - salon kinowy. Pośrodku - przy słupie (mam takowy, podpiera konstrukcję dachu) barek. Przy oknach dachowych jakiś atlas postawię, rowerek.

Wykończenie scian szczytowych - cegła i drewno.

Fajnie brzmi, to czekam na zdjęcia:)

• 1 month później...