seba_x 25.01.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 i co z tymi pokojami hobby? czekamy na zdjecia zobacz tu : http://picasaweb.google.pl/seba.j75/Bilard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 25.01.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 wypasione...... jakie wy macie swoje pokoje hobby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 25.01.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a my myśleliśmy o ping-pongu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.02.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Ja mam pokój 46,5mkw po podłodze, ale z 3 stron skosy. Plan jest taki by postawić stół do bilarda (jakieś 3m na 2m). Robiąc instalację elektryczną nad przyszłym stołem przewidziałem żyrandol tzn. taką typową lampę bilardową. A tak to wejście tv, telefon, komputer... Poza tym może sprzęt do siłowni, a może jakiś klimat bardziej klubowy czyli narożnik + barek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 03.02.2008 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 a może jakiś klimat bardziej klubowy czyli narożnik + barek... U nas taki ma być właśnie pokój hobby, z bilardem, barkiem, naroznik , lotki. Siłownię będziemy mieć osobno. Juz nie mogę się doczekać tego pokoju , jak to wyjdzie, na razie jesteśmy na etapie przykręcania regipsów na skosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.02.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Mycha, a dużo masz skosów? Jak duży masz hoby room? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 05.02.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 U nas taki ma być właśnie pokój hobby, z bilardem, barkiem, naroznik , lotki. Siłownię będziemy mieć osobno. Juz nie mogę się doczekać tego pokoju , jak to wyjdzie, na razie jesteśmy na etapie przykręcania regipsów na skosy. Mycha, a dużo masz skosów? Jak duży masz hoby room? Myśmy długo weryfikowali ustawienie stołu (mały - 6 stopowy) i zawieszenie tarczy do rzutek aby to pomieścić. Pokój 5,75m x 6,25m ściana kolankowa 1m dach nachylony 45*. Był lekki kłopot ze swobodnym dostępem do stołu (biorąc pod uwagę długość kija) jak by się chciało wstawić jakieś fotele, barek itp. Za miesiąc będziemy urządzać ten pokój - ciekawe co nam wyjdzie. Ważne żeby nie przegapić momentu rozprowadzania instalacji elektrycznej - lampa centralnie nad stołem, gniazdo do podłączenia tarczy, oświetlenie barku itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 07.02.2008 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mycha, a dużo masz skosów? Jak duży masz hoby room? skosy mamy z dwóch stron, dach chyba ma 45 stopni, pokój po podłodze ma 35 metrów, coś tak 6,5 na 6,5 Jurek masz rację z tym rozprowadzeniem instalacji elektrycznej, tylko u nas zrobiliśmy wyprowadzenie na lampę nad stołem, ale jeszcz enie wiadomo tak na 100% jak on będzie stał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 07.02.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A co dajecie na podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.02.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ja dałem panele AC4. Niedrogie i nie powinno być za duzo kłopotów ze sprzątaniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 08.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ja dałem panele AC4. Niedrogie i nie powinno być za dużo kłopotów ze sprzątaniem.. Czy wokół stołu nie wydepta się zbyt szybko ścieżka? Domownicy będą mogli chodzić w kapciach, ale znajomych przecież nie rozbiorę do skarpetek Kafle mogą pęknąć jak na nie spadnie bila, więc może wykładzina Dywanowa? siedlisko kurzu ... itp. PCV? - jak się zniszczy można wymienić w jedno popołudnie ale ... A może jeszcze jakieś inne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.02.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 I dlatego wybrałem panele AC4 - nie są aż tak bardzo podatne na zniszczenie, bile nie powinny uszkodzic, AC4 sądzę, że jest odpowiednie do chodzenia w butach. Wykładzina? - siedlisko kurzu i trudniej sprząta się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 11.02.2008 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 My panele, a pod stół bilardowy damy dywan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.02.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A po co ten dywan? Żeby bile nie uszkodziły paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 12.02.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A po co ten dywan? Żeby bile nie uszkodziły paneli? Żeby kreda miała gdzie osiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 13.02.2008 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A po co ten dywan? Żeby bile nie uszkodziły paneli? Żeby kreda miała gdzie osiadać Ja uwielbiam sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 14.02.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Ja uwielbiam sprzątać Z Zielonej Góry do Gliwic to tylko 350 km. Gdyby nagle naszła Ciebie nieodparta potrzeba sprzątania to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.02.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Ja uwielbiam sprzątać Z Zielonej Góry do Gliwic to tylko 350 km. Gdyby nagle naszła Ciebie nieodparta potrzeba sprzątania to zapraszam Do Warszawy to jest kolejne 350km... pewnie nie dojedziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hatelov 16.03.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 CMYK > czekamy na zdjęcia,seba_x > wielka prośba o ponowienie publikacji galerii BILARD A wracając do tematu pokój hobby: Jestem na etapie wbijania pierwszej łopaty pod rozbudowę domku. Dobudowuje 50 metrów z podpiwniczeniem. W planie jest wykończenie piwnicznego pokoju jako klasyczny pool room. Wykończenie w stylu tradycyjnym , coś w stylu przytulnego pubu w ciemnopastelowej tonacji. Wklejam kilka zdjęć, (oryginalnie przesyłane do ciotki, która zajmuje się projektowaniem wnętrz). Proszę o komentarze. PS. stól 8ft http://www.hatelov.republika.pl/images/1.jpg http://www.hatelov.republika.pl/images/2.jpg http://www.hatelov.republika.pl/images/3.jpg http://www.hatelov.republika.pl/images/4.jpg http://www.hatelov.republika.pl/images/5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hatelov 04.02.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 minęło 10 miesięcy od mojej ostatniej publikacji w tym topicu. Efekt końcowy: http://img150.imageshack.us/img150/489/dsc0992nr1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts