beata.laudanska 28.07.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Poszukuje osób, które buduja , budowały lub widziały na żywo wymienione projekty, chetnie dowiem sie czegoś więcej o ich wadach i zaletach ( projektów oczywiście).Czekam na info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 24.11.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Witam ja zastanawiam się nad C14 (ma jeden z lepszych stosunków ceny do powierzchni)znalazłaś kogoś budującego już C14? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALANDRZEJ 05.01.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Wybrałem C14 Mam już projekt. Załatwiam formalności. Nie znam jeszcze wszystkich wad i zalet. Pewnie wszystko "wyjdzie w praniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaP 11.01.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Malandrzej, Witam. Ja również zastanawiam się nad C 14, ale oprócz prezentacji w Muratorze nic więcej nie wiem. Może masz jakieś wiadomości co do projektu lub osób, które budowały? Czy masz jakiś orientacyjny koszt budowy C 14? Będę wdzięczna za każdą wiadomość. Zastanawiam się też na technologią i zaczynam sprawdzać temat technologii szkieletowej. Moja dzisiejsza obecność to debiut na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALANDRZEJ 18.02.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Witam Jeszcze nie znam całkowitych kosztów (oprócz tych z katalogu) Jestem na etapie rozmów z murarzami, hurtowniami, etc.. Na razie nie zdecydowałem jeszcze o pokryciu dachu, kotłowni i kilku innnych rzeczach więc trudno jeszcze cokolwiek szacować dokładniej. Jak będę miał coś więcej dam znać. Aha, jeszcze Nie widziałem domu, nie rozmawiałem z nikim kto taki dom budował. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 07.01.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Cześć. Zdecydowałam sie na C14.Mam projekt,znalazłam wybudowany C14.Pan był tak miły i oprowadził po domu. Zanim kupiłam projekt wysłałam wniosek o zmiany do autora projektu: 1.Zwiekszenie wysokości ściany kolankowej o 2 pustaki. 2.Rezygnacja z okien połaciowych od strony prawej. 3.Powiększenie powierzchni pokojów na poddaszu użytkowym, kosztem tarasów (przesunięcie ścian zewnętrznych o 1m w głąg tarasu). 4.Powiększenie powierzchni dachu (przedłużenie do wysokości ścian parteru). 5.Rezygnacja z kominka i komina kominkowego. 6.Zmiana konstrukcji stropu nad parterem z mieszanej (aktualnie na części jest strop monolotyczny-nad tarasami) na jednolity- teriva. Zgodę dostałam. Czekam tylko na przypływ gotówki i zaczynam budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 07.01.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Zrezygnuje również z ze ścianek działowych między holem a salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts