jo na 25.09.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Czytam te wszystkie posty i ciągle nie jestem pewna Który impregnat powinniśmy wybrać HG czy SOPRO Ciekawa jestem czy jest różnica w śliskości gresu po impregnacji tymi preparatami. No i oczywiście który lepiej chroni przed plamami, ale na to pytanie nikt mi pewnie nie odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Też poproszę o odpowiedź na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 25.09.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Jaki to jest gres?szkliwiony, polerowany.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 25.09.2007 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 oj sorki nie napisałamgres polerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 25.09.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 http://forum.muratordom.pl/gres-polerowany-na-podlodze-w-kuchni-kto-ma,t111422.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 25.09.2007 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Myśłę i czytam i chyba zaczynam się skłaniać do HG.Impregnat a potem ochrona przed plamami.Jeśli ktoś wie że to błędna decyzja PROSZĘ PISAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edziab 25.09.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 impregnowalismy HG przed polozeniem fug - gres polerowany jasno szary, fugi antracyt - jest cacy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Czy tylko impregnuje się 1 raz? czy raz przed położeniem płytek, a drugi raz przed położeniem fug? Czym to się impregnuje? Można np. gąbką, czy są na to jakieś specjalne sposoby, sztuczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.09.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 impregnuje sie raz a później tylko pielęgnuje, nie ważne jaki impregnat ma być napisane że jest to impregnat a nie środek do pielegnacji gresu, ja polecam Sopro 719 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 01.10.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Kanton ma zupełną racje Sopro 719 jest bardzo dobry.Pełna nazwa to bodajże FFP 719. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 01.10.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Ja impregnowałam Sopro - jest super. Tylko dość trudno się zmywa przy pierwszym myciu. Potem czyści się doskonale, gres nie chłonie żadnych plam i w ogóle nie jest sliski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 01.10.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 pierwsze mycie jest zawswze trudne bo trzeba zmyyć nadmiar impregnatu, który sie nie wchłonął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.10.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 wczoraj wypróbowałam płyn do zmywania wosku z gresu polerowanego firmy Sopro i HG Sopro to jakaś benzyna!! koszmar zostawiający tłuste plamy gdybym myła hektary swojego gresu tym badziewiem to bym stamtąd nieźle sztachnięta wyszła HG jest bezzapachowy i zamierzam nim zmywać wosk ciekawa jestem co będzie z impregnatem Sopro ... bo też go kupiłam ale będzie z tym zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 27.10.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Czy impregnuje sie przed położeniem fugi cz po ? A może najpierw przed a potem jeszcze raz razem z fugą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.10.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 zgodnie z zaleceniami będę impregnowała przed położeniem fug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 nie impregnuj bocznych krawędzi płytek, moze być problem z przyczepnościa spoiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.10.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 nie impregnuj bocznych krawędzi płytek, moze być problem z przyczepnościa spoiny Rezi, zamierzam to robić pędzlem więc jak mam tego uniknąć?? będzie ciężko .... no i pytanko jakim pędzlem najlepiej to robić?? ławkowcem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.10.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 nie impregnuj bocznych krawędzi płytek, moze być problem z przyczepnościa spoiny Rezi, zamierzam to robić pędzlem więc jak mam tego uniknąć?? będzie ciężko .... no i pytanko jakim pędzlem najlepiej to robić?? ławkowcem?? szmatka nasaczona impregnatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.10.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 pan w sklepie doradzał, żeby robić to pędzlem, bo lepiej wnika w pory gresu ...... poza tym szybciej (to już taka moja myśl ) mam 170 m2 do umycia a potem do zaimpregnowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 27.10.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 nie impregnuj bocznych krawędzi płytek, moze być problem z przyczepnościa spoiny ...to nie bezpieczniej byłoby po zafugowaniu ? W czym tkwi problem, żeby zaimpregnować wcześniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts