Rezi 27.10.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 nie impregnuj bocznych krawędzi płytek, moze być problem z przyczepnościa spoiny ...to nie bezpieczniej byłoby po zafugowaniu ? W czym tkwi problem, żeby zaimpregnować wcześniej ? jezli stosuje się fugi ciemne moga trwale brudzić gres, zwłaszcza polerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 27.10.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 jezli stosuje się fugi ciemne moga trwale brudzić gres, zwłaszcza polerowany ...polerowany, ale fuga dość dokładnie dobrana kolorystycznie do gresu... Chyba bezpieczniej jednak będzie wcześniej zafugować... Czy po zafugowaniu a przed położeniem fugi trzeba zmyć nadmiar impregnatu ? Jak szybko po impregnacji można fugować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.10.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 a może chodzi też o zmywanie wosku .... zakładam, że zmyję wosk jako pierwsza czynność gdyby potem zafugować, fuga może zmatowiłaby płytki, sama nie wiem, mogłaby nawchodzić w te pory gresu, więc chyba nie bardzo to potem impregnować poza tym byłoby drugie tyle mycia, bo raz po wosku a potem po fugowaniu .... tak sobie tylko dedukuję w każdym razie gość od gresów powiedział że stanowczo należy impregnację wykonać przed fugowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.10.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 wczoraj wypróbowałam płyn do zmywania wosku z gresu polerowanego firmy Sopro i HG Sopro to jakaś benzyna!! koszmar zostawiający tłuste plamy gdybym myła hektary swojego gresu tym badziewiem to bym stamtąd nieźle sztachnięta wyszła HG jest bezzapachowy i zamierzam nim zmywać wosk Dobym środkiem do zmywania wosku jest proszek do szorowania marki Tesco. Sprawdziłam, sprawdzili inni, polecam: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1310251&highlight=proszek+tesco#1310251 http://forum.muratordom.pl/post1621981.htm?highlight=proszek%20tesco#1621981 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.10.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Soniko, dziękuję za radę obawiam się tylko, że ten proszek wniknie w pory gresu, zatka je może wosk się zmyje ale martwię się, że ciężko będzie go dokładnie wypłukać z porów gresu ..... przed impregnowaniem na razie mam butlę HG, ładnie się tym zmywa więc powalczymy nim a Sopro jest do d....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 28.10.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 jest pasta do zmywania b dobra zmywa szybko i wszystko, puszka na 60 m ok 90 pln, kolejnośc: 1 zmyc, 2 impregnowac, 3 fugowac, impregnat do gresu moze zmienic barwe fugi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.10.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 czy po zaimpregnowaniu i wyschnięciu trzeba zmyć podłogę, czy można od razu fugować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 28.10.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 przed fugowaniem nie trzeba zmywac za to jak zafugujesz mozesz zaimpregnowac fugi ale impregnatem do fug typu delfin, wiesz pędzelek dziecku zabierz i na kolanach kazda fugę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.10.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 delfin jest do niczego, zero skutecznościszkoda czasu na tą zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA76 05.11.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 wosk najlepiej zmywa się acetonemśrodek z hg mało skutecznie usuwa wosk z "polerów" chińskich, których jest teraz dużo na rynkuśrodek do impregnacji - FILA MP , 250 ml kosztuje 100 zł, starcza na 50 m2wystarczy zaimpregnować raz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgen81 10.08.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 ale piepszycie tu o tych impregnatach do gresu, ja też myślałem ze niewiadomo co to jest a to zwykły natłuszczacz, jak macie coś kupić to kupcie coś najtańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 10.08.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 mam kafelki Opoczno real stone( uwielbiam je ) zostały położone w łazience i w wiatrołapie, za chwilę w kuchni, czy mogę prosić o klarowną informację co teraz mam zrobić, jaka kolejność wykonywania prac...wiem że czy HG czy Sopro to każdy sam podejmuje decyzję, tylko proszę jasno napisać co po czym, bo ja troche już ogłupiałam. ...a mam tak mało czasu, że nie mogę sobie pozwolić na powtarzanie prac...napiszcie łopatologicznie w punktach proszę płytki są świeżo położone i tyle co dalej.....dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.08.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Nie znam tych płytek, ale jeśli to nie gres polerowany to nie musisz impregnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.08.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 ale piepszycie tu o tych impregnatach do gresu, ja też myślałem ze niewiadomo co to jest a to zwykły natłuszczacz, jak macie coś kupić to kupcie coś najtańszego. Sam piepszysz jak potłuczony. Dobry i skuteczny impregnat niestety sporo kosztuje. Np. HG czy Sopro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 10.08.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 to jest gres szkliwiony....jeżeli powiecie, że nie muszę impregnować to co z fugami??? te wolałabym czymś "pomazać" żeby się ten kuchenny syf ich nie trzymał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.08.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Sa specjalne inpregnaty tylko do fug. Gresu szkliwionego nie impregnuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 10.08.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 mam polozony gres zafugowany niezaimpregnowany nistety. W końcu udalo mi sie znalezc sposób na doczyszczenie tego cholerstwa i teraz pytanie czy na tym etapie moge zaimpregnowac te płytki???? Drugie pytanie: czy jest impregnat 2 w jednym czyli gres i fugi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurgen81 12.08.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ale piepszycie tu o tych impregnatach do gresu, ja też myślałem ze niewiadomo co to jest a to zwykły natłuszczacz, jak macie coś kupić to kupcie coś najtańszego. Sam piepszysz jak potłuczony. Dobry i skuteczny impregnat niestety sporo kosztuje. Np. HG czy Sopro. A co sprawdzałaś skład czy tylko tak piepszysz ze HG i Sopro są najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 12.08.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 a czy gres półpoler też się impregnuje? chodzi dokladnie o percy paradyża. własnie go kładą, lada moment pójdą fugi a tu wpadłam na Wasz wątek i dało mi mocno do myślenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 12.08.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ja przymierzam sie do kupna impregnatu Sopro...na butelce napisane jest "nie nadaje połysku" czyli matowi czy pozostawia takie jakie są w rzeczywistosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts