tacim 27.01.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 HG jest impregnat i ochrona przed plamami to który na poler dawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zak77 11.01.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Wszystko na temat impregnatów: HG OCHRONA PRZED PLAMAMI oraz SANN PROFI Ochrona płytek polerowanychznajdziecie na forum w temacie: Forum > Wnętrza i aranżacje > Wnętrza > Arkesia -Paradyż - ktoś ma ?Wykonałem test tych środków. Moje wpisy> #371, #372, #374.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?134637-Arkesia-Parady%C5%BC-kto%C5%9B-ma/page19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zak77 11.01.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Wszystko na temat impregnatów: HG OCHRONA PRZED PLAMAMI oraz SANN PROFI Ochrona płytek polerowanychznajdziecie na forum w temacie: Forum > Wnętrza i aranżacje > Wnętrza > Arkesia -Paradyż - ktoś ma ?Wykonałem test tych środków. Moje wpisy> #371, #372, #374.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?134637-Arkesia-Parady%C5%BC-kto%C5%9B-ma/page19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 11.01.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Tak się zastanawiam jaki masz cel w mnożeniu tego postu w tylu różnych tematach.. Nie wiem na ile wiarygodnie jesteś odbierany (świeżo zarejestrowane osoby których pierwsze posty coś zachwalają lub krytykują są tu traktowane z przymrużeniem oka ) ale ja również jako posiadaczka białego poleru mogę śmiało stwierdzić że te impregnaty to strata czasu i pieniędzy. Impregnowałam hg oraz sopro i żadnego bym nie poleciła. W ogóle gresów polerowanych bym nawet nie polecała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freddy9 11.12.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Specjalnie nie zakładam nowego wątku aby od razu trafić do grupy zainteresowanych tematem impregnatu do gresu. Otóż co myślicie o metodzie impregnacjii gresu polerowanego woskiem samochodowym?Lakier samochodowy ma również porowatą strukturę i chłonie bród, a niektóre substancje jak ptasie odchody lub zacieki rdzy mogą się nawet w nim utrwalić.Regularne traktowanie lakieru woskiem nie tylko sprawia że się świeci i jest gładki w dotyku ale również uniemożliwia wnikania brudu który daje się zmyć samą wodą i wytrzeć bez śladu. Analogicznie rozumiem takim woskiem można by zabezpieczać gres. Przetestowałem na małym kawałku i nie widzę efektów ubocznych. Akurat miałem pod ręką dobrej klasy wosk Meguiar's : NXT Generation® Tech Wax® 2.0 w paście, nawet po wyschnięciu nie zostawia białych smug. Bardzo lekko się go nakłada i wyciera ściereczką z mikrofibry. Pomysł narodził się z obaw przed zepsuciem gresu przez nieprawidłowe użycie impregnatu, bo z tego co czytam w necie to bardzo dużo osób ma z tym problemy. Wosk jest całkowicie bezpieczny, zero ryzyka a tak samo zapewnia ochronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaGo77 14.04.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Witam wszystkich. chciałbym odświeżyć temat i zapytać, jaki wybraliście preparat do impregnacji gresu polerowanego? Można kupić kilku firm, ale informacji o tym, że warto kupić to i tamto, lub nie warto kupować tego i tego, jak na lekarstwo. Kupiliśmy z narzeczoną do naszego mieszkania gres polerowany Ceramstic Arceshia grafitowy (60x60cm), ale nie wiem czym go zaimpregnować. Co polecacie, czym wy impregnowaliście swoje gresy? Proszę o pomoc. Dziękuje. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts