Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy to dobra cena - pomó?cie, pilne!

wg

Recommended Posts

Dom http://www.archi-projekt.com.pl/projekty/ap_121.htm

APS 121 Archi-Projekt

Cena robocizny:

stan "0" -10 tys. - fundamenty, rozprowadzenie kanalizacji, przepusty podłoga na gruncie, wymiennik gruntowy rurowy pod domem

parter - 10 tys.

poddasze (bez dachu) - 10 tys.

Wchodzi w to strop, kominy, schody itd. czyli stan surowy otwarty bez dachu

Czyli robocizna razem 30 tys. bez dachu, budowa jednowarstwowo z lekkich bloczków, okolice Warszawy. Czy to dobra cena? Pilne!

Włodek

Zamiast kożystać z linku można wejść na http://www.archi-projekt.com.pl, domy z poddaszem użytkowym, ostani z nich to APS 121. Powiększyłem trochę garaż i teraz jest 180m2 pow. użytkowej, dach dosyć skomplikowany z trzema wykuszami i trzema balkonami, garaż dwustanowiskowy, ale CENA JEST BEZ DACHU. Myślisz, że to za drogo? Żeby to zweryfikować planuję zamówienie profesjonalnego kosztorysu. Kiedy wstawiłem ceny z SEKOCENBUDU do ślepego kosztorysu wyszło drożej ale nie wiem czy to dobrze zrobiłem. Aha pow całkowitej jest 316m2 ale nie wiem jak to jest liczone.

Powierzchnia całkowita różni się od użytkowej tym, że do całkowitej doliczasz garaż ,kotłownię itd (dokładnie mogę Ci podać jutro).

Robisz na rachunek?

Mógłbym Ci polecić dobrych, pewnie tańszych, ale to i tak będzie drogo.

Może za tydzień pojadę do Lubartowa oglądać robotę ekipy, która chce za całość od fundamentów po dach za 12 tys (135m2 użytkowej), niestety chcą żeby ich żywić, ale na to mogę sobie pozwolić.

Kret obiecał podać namiary na jeszcze tańszych

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...