tosinek 25.09.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam serdecznie, jacyś tacy mili mi się wydajecie, to wam założyłam wątek do komentowania. Serdeczności i połamania kielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOKOSY 26.09.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Dzięki Zapraszam wszystkich do dyskusji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 26.09.2007 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Proszę bardzo, miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 27.09.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 przenieś prosze z mojego dziennika budowy swoj wpis do moich komentarzy - tam ci odpowiem. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.09.2007 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 przenieś prosze z mojego dziennika budowy swoj wpis do moich komentarzy - tam ci odpowiem. pozdrówka Wybacz młodemu i poproś admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 06.10.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witajcie na forum KOKOSY Projekt domku super. Dwustanowiskowy garaż to świetna sprawa i spiżarka też. Ja niestety nie będę miała w swoim domu takich luksusów Jestem ciekawa w jakiej miejscowości się budujecie , bo my również mamy działkę kilka kilometrów od Krakowa w stronę Zakopanego. Życzę powodzenia w realizacji planów budowlanych i pozdrawiam serdecznie B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 07.10.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Oj to u was dużo się dzieje, może jednak spróbujecie wklejać zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 07.10.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Oj to u was dużo się dzieje, może jednak spróbujecie wklejać zdjęcia? Popieram ten pomysł i również proszę o zdjęcia B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOKOSY 19.10.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Fotki - bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 19.10.2007 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Brawo wreszcie są fotki, a co wy ten fundamnet to z gruszki lejecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOKOSY 20.10.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Tak gruszka poszło: stopa 15m3, fundament 37m3 betonuInaczej nie było mozliwości, nie miałem tyle ludzi do pracy, a obawiam sie, że samemu wyszło by niewiele taniej.Powimmo wejść troche mniej (10m3) ale zmieniłem grubość fundamentu z 25 cm na 30 cm (bede budował z maxa 29 cm lub porothermu 30 cm) w projekcie jest porotherm 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 01.11.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witaj Kokosy.Wybrałeś SUPPPEEEERRRR projekt. My, tzn ja z żonką też zdecydowaliśmy się na jego budowę i najprawdopodobniej zaczniemy cały "cyrk" na wiosnę więc z pewnością będziesz naszą "wyrocznią" odnośnie budowy. Proszę Cię o zamieszczanie wszelkich kosztów jakie ponosisz w czasie budowy abym miał odnosnik od wyceny Archonu. Wiem że Bydgoszcz to nie Kraków ale myślę, że w związku z tym będzie u nas trochę taniej. Napisz o adaptacjach jakie dokonałeś w projekcie -co zmieniłeś lub co bys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 01.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 już drugi raz mi ucieka myśl......co byś zmienił lub chciał zmienić. Czekamy na rady, uwagi itd, itp. Jesteśmy laikami w tej dziedzinie więc wybacz nasze naszą niewiedzę.Teraz mam pytanie: jak jest z fundamentami w projekcie - są z bloczków betonowych a Ty z braku "fachowców od kielni" zdecydowałeś się na "lanie z gruchy" - nie wiem czy to dobrze zrozumiałem...Trzymamy kciuki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOKOSY 02.11.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam Ja tez jestem laikiem, dużo rzeczy robie sam, moge zamieścić zestawienie kosztów, żeby każdy miał orientacje, to dopiero pod koniec miesiąca.Projekt jest spoko.Jeżeli chodzi o zmiany w projekcje to jest ich malutko i oto one: http://images34.fotosik.pl/30/b83ab932d8d5b55dmed.jpghttp://images31.fotosik.pl/30/4883a9dbe4edc8f9med.jpg Odpowiadając na pytanie dotyczace fundamentu:W projekcje jest stopa fundamentowa wysoka na 30 cm a szeroka 50-80 cm (widać to w planie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 03.11.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witaj.Dzięki za wiadomość na priwa dot. zmiany systemu budowania fundamentów z bloczków na lany beton. Myślę, że jest to super pomysł i powinieneś podzielić się Twoją kalkulacją kosztów nie tylko ze mną ale również z innymi uczestnikami forum. Po przeczytaniu Twoich wyliczeń również z żonką zdecydowaliśmy, że będziemy "lać z gruchy" bo oszczędność rzędu 5-7 tyś zł piechotą nie chodzi.Fajnie,że zamieściłeś swój projekt i o dziwo planujemy dokonać takich samych zmian(chyba dobrze odczytałem projekt?) tzn:1. Przedłużyć ścianę wewnętrzną dzielącą salon z pokojem dodatkowym i połączyć ją ze ścianką przy której będzie umieszczony kominek. Dzięki czemu osoba wchodząca do pokoju dodatkowego uzyska większą intymność tak samo jak osoba korzystająca z WC za kominkiem np. podczas domowej imprezy.2. Chcemy również tak jak Ty powiększyć łazienkę przy pokoju dodatkowym kosztem garderoby i przenieść wejście do niej do utworzonego korytarzyka.3. Myślimy o tym aby zlikwidować WC obok schodów a w to miejsce zrobić pomieszczenie podręczne na mitłę, odkurzacz itp.4.A pomieszczenie gospodarcze całkowicie zlikwidować i dzięki temu uzyskać większą kotłownię bo planujemy ogrzewanie na paliwo stałe czyli miał,węgiel.Jesteśmy tak zakręceni tym projektem, że zaczęliśmy budować już ten dom ale na razie wirtualnie - wkleję parę "zrzutów" z tego programu jak dokonamy konwersji na format rozpoznawalny przez fotosik.plSorry za pewne nieścisłości dot. grubości ścian itd. ale projekt robiłem na podstawie katalogu Archonu gdzie nie ma wszystkich wymiarów tylko parę podstawowych a przy okazji jestem amatorem i jest to mój pierwszy i chyba ostatni taki projekt. Gdyby ktoś chciał to mogę podać na priwa jaki to program i przesłać moje wypociny aby można było sobie zrobić po KOKOSACH spacer wirtualny.A teraz mam pytanie:Co spowodowało zmianę chęci budowy ścian z Porothermu 25 na 30? Czy względy lepszych właściwości termicznych? Czy w związku z tym na zewnątrz będzie izolacja ze styropianu? Czy tylko same bloczki + tynk?PozdrawiamGrzegorz [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 03.11.2007 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 A fundament od środka to wy nie traktujecie dysperbitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 03.11.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 No to może uda mi się wstawić.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/36c4e0039c395185.html [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 03.11.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 No i co jest nic nie widać a miało być tak pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 04.11.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/36c4e0039c395185.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 04.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Help -jak się wkleja te obrazki - czytałem FAQ ale jakoś nie chcą wchodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts