tula 25.09.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Może ktoś doświadczony mi podpowie Mam stary kredens pokojowy, dębowy, był odnawiany jakieś 10 lat temu. Cyklinowany, bejcowany, politurowany. Boki i drzwiczki są jeszcze w nienajgorszym stanie stanie, blat już trochę zniszczony. Przez te lata czyściłam różnymi środkami ( np. fornit, formeb, cyprys ), żaden się nie sprawdził. Politura coraz bardziej matowa. Czy ktoś z Was wie, czym go doprowadzić do jako takiego wyglądu ? Może ktos ma przepis na domową miksturę ? Będę wdzięczna za pomoc. Wdzięczne będą także krzesła, stół i zegar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 26.09.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Na allegro jest taki preparat: Preparat do czyszczenia i ożywiania politury - http://www.allegro.pl/item248627649_preparat_do_czyszczenia_i_ozywiania_politury.htmlSama się przymierzam do kupna - nie jest drogi - z przesyłką ok. 22zł za 500ml. Na co dzień stosuję Pronto mleczko z woskiem pszczelim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 26.09.2007 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Nataszo, dziękuję za odpowiedź i link. Jeśli się nosisz z zamiarem kupna i swobodnie poruszasz się na allegro, spytaj proszę, co zawiera ten preparat. Wczoraj szukałam odpowiedzi również w google. Tam wyczytałam, że można zrobić samodzielnie mieszankę z benzyny lakowej i oleju lnianego, można też użyć oleju wazelinowego, albo mieszanki oliwy z oliwek i octu. Lekkie zdziwienie wywołała rada, że można też tamponem z waty , zmoczonym w lekko podgrzanym occie, potem wetrzeć woskową pastę ( skąd taką wziąć ? ) No nic, popróbuję , sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 26.09.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Wysłałam zapytanie o skład do sprzedającego - jeżeli mi odpisze to zaraz dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts