Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik - Szmaragd - Iza i Piotr

Recommended Posts

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
o matko jak my byśmy chcieli być na takim etapie...ehhh....zazdrościmy Wam-ale tak pozytywnie oczywiście :) oczywiście powodzenia przy budowaniu Waszego domku i śledzimy Was z niecierpliwością ponieważ wybraliśmy ten sam projekt:) czy zmienialiście coś w planie? czy zostawiliście tak jak w projekcie? my chcemy podwójny garaż o troszkę podnieść ścianę kolankową... doradźcie proszę jakie wprowadzić zmiany....i oczywiście z niecierpliwością czekamy na dalsze zdjęcia:) pozdrawiamy!!

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam!bylem po swietach przejazdem,widzialem wasz sliczny domek!Szybko poszlo,a najliepsze widze ze cygan was na blaszaka tez naciagnul he he :lol:

U mnie akkurat teraz ten kollega cygana robi dach,wlasnie klada robena plus szredzka,mysle ze za tydzien skacza!!!!jak by co ty pisz na priwa dam moji namiary,jak chcesz poogladac dach

• 2 weeks później...
witam, czy mozesz mi zdradzic dotychczasowy koszt budowy?,my z mezem zaczynamy w kwietniu,narazie zakupilismy suporeks i bloczki fundamentowe.Bardzo mnie interesuje stan surowy szmaragda,chociaz u nas bedzie duzo drozej,poniewaz doprojektowalismy piwnice.Bardzo prosze o jakies rady i podpowiedzi.Czekam na odpowiedz,z góry dziękuje i pozdrawia :wink: :) :) :)

stan surowy z chudziakiem w środku a nie jak niektóre ekipy robią ziemia - żwir.. bez dachówki ~155tys

za dach bez kontrłat i łat ale z oknami i rynnami itp 27 tys za materiał

my w stosunku do projektu pierwotnego zmieniliśmy wymiary garażu, teraz jest ~4x7m i podnieśliśmy na całości ścianę kolankową o 2 pustaki... balkony mamy niezaokrąglane tylko zfazowane, nie mamy tarasu narazie, tylko ta część w ramach obrysu budynku jest zalana chudziakiem...

kominy 2x systemowy leiera, strop też leiera, ściany gazobeton z Osławy, fundamenty z bloczków na wys. 5 warstw

gdzie budujecie??? na pomorzu?? jeśli tak zapraszamy na rekonesans... z własnego doświadczenia wiem że najwięcej rzeczy widać na czymś rzeczywistym a nie na planach...

pierwsze dachówki już na dachu...

http://images32.fotosik.pl/134/a8d10e66dc9aa65dm.jpg

Witajcie!

Pisałam już na priwa -ale może pochwalę Wasz domek tutaj :) Mieliśmy okazję oglądnąć Go na żywo przejazdem :) Jest po prostu Super! - wykonanie profesjonalne - a na więźbę aż chce się patrzeć ... nie przypominam sobie tak dobrze zrobionej.... Gratuluje - deskowanie też super!

W takim etapie widzieliśmy ok 20 stycznia - a teraz już ciągniecie dalej...

U nas trochę zwolniło - a mam pytanie jaki koszt za położenie dachówki Wam wyszedł? jak Was policzyli i na jaką dachówkę się zdecydowaliście? To tak jeśli mogę zapytać...

A zdecydowaliście już jakie tynki wewnątrz?

Pozdrawiam raz jeszcze i gratuluję

ps. Może być na priwa - jak coś... :)

Wybraliśmy Koramic L15 czerwona angoba, dach tzn materiał (okna, dachówka, rynny, blacha itp) ~27 tys + robocizna to jak dobrze pamiętam około 10-11 tys za cały dach, wyjdzie z faktycznego metrażu dachu i włożonej pracy, wykonawcy są uczciwi wiarygodni i sprawdzeni i nie ciągną kasy za rzeczy których nie zrobili...

osobno kupowaliśmy łaty, kontrłaty i wiatrownice...

więźba faktycznie fachowo zrobiona... spokojnie mogę polecić cieślę... zresztą polecałem na białej liście trójmiejskich wykonawców

dzisiaj jadę impregnować klinkier i fugi na kominie żeby tak wody nie piły..

• 1 year później...

minął ponad rok.... zmieniło się sporo i w tej chwili wykańczamy i siebie i budowę. W wolnej chili wkleję foty. Praktycznie na posadzkach i C.O. skończyliśmy wynajmowanie firm.... od tego momentu prace wykończeniowe robiliśmy praktycznie we własnym zakresie tj. sufity podwieszane i inne z płyt KG na piętrze, gładzie i malowanie, kafle, kominek, armatura, podłogi...

dół prawie skończony... zostały jakieś tam listwy przy podłodze, na górze dwa pokoje prawie skończone... gotowy korytarz. reszta czeka jak skończymy ocieplać, bo to potrzebne do zamknięcia budowy....

• 3 months później...