Monika Seba 25.09.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 ile może kosztować ramka z kwasówki dookoła wkładu Wkład ma 80 cm szer 60 cm wys. Ramka ma być 5 cm wcięta w ściankę i tworzyć 3 cm opaskę wokół. czy ktoś to zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 rozumiem, bo sama nad czymś podobnym się zastanawiam. Ale czy 3 cm wokół to nie za mało? Dlatego przyłączam się do pytania, ale chyba nikt nie wie, bo 90 osób zaglądało i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.09.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 blache kwasówke kupuje się na m2 , zapytaj blacharza który bedzie to robił, pamiętam jak robilam czape na komin z blachy chromoniklowej to koszt nie był zatrważający- ok.300zł.za całość.najlepiej popytaj blacharza u mnie takowy mieści sie przy hurtowni budowlanej.Ja bym tez robiła na co najmniej 5cm szerokości wtedy robi wrażenie i ma wygląd.Jak dla mnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 26.09.2007 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 blache kwasówke kupuje się na m2 , zapytaj blacharza który bedzie to robił, pamiętam jak robilam czape na komin z blachy chromoniklowej to koszt nie był zatrważający- ok.300zł.za całość. najlepiej popytaj blacharza u mnie takowy mieści sie przy hurtowni budowlanej. Ja bym tez robiła na co najmniej 5cm szerokości wtedy robi wrażenie i ma wygląd.Jak dla mnie oczywiście Ja właśnie chce tylko taką "cieniznę" 3 cm taki detalik Pytanie zadałam bo w wycenie firmy, która ma nam robić kominek pojawiła się przy tej pozycji kwota 1000 zł i toooo jest stanowczo za dużo- naciągacze. Więc jakiego blacharza zapytać hmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.09.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Mieszkam w małym mieście u mnie takowy blacharz jest obok hurtowni- wycina jakieś własnie takie blachy potrzebne przy budowie- np. blacha podrynnowa itp. musisz popytac w hurtowni budowlanej moze o kims takim słyszeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenedy 26.09.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 dzwoniłem w Kraku do poleconego chłopa i krzyknął za podobną tylko szer na 10 cm ..1600 zł więc go wyśmiałem.... zrobił mi chłopek z nierdzewki za 800.. jutro jade oglądnac jak zamontował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 26.09.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Jeśli przyjmiemy że będzie to z blachy 3 mm to nie powinno przekroczyć 200 zł za materiał i 100 zł za cięcie i spawanie narożników. Jeśli zażyczysz sobie wyciąć laserem z litego kawałka blachy, aby nie spawać narożników, wyjdzie znaaaacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 27.09.2007 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Jeśli przyjmiemy że będzie to z blachy 3 mm to nie powinno przekroczyć 200 zł za materiał i 100 zł za cięcie i spawanie narożników. Jeśli zażyczysz sobie wyciąć laserem z litego kawałka blachy, aby nie spawać narożników, wyjdzie znaaaacznie więcej. o kolega w temacie- może tym sposobem mam wykonawcę? kenedy- ja też chętnie zobaczę- proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemia2 27.09.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 hej,ja tez myslalm o podobnej,tyle ze szczotkowanej(czyli takiej porysowanej).U mnie wykonawca obudowy powiedzial ze 8 cm bedzie kosztowac ok.500zl.W sobote powinnam znac cene jeszcze malowanej w kolorze starego złota.Sprawa łaczenia jej na rogach tez jest istotna i tez ma wpływ na cene.A co myslicie dać na podloge dookola kominka i polke na drewienka??Co by pasowalo do takiej blachy?Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 28.09.2007 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A co myslicie dać na podloge dookola kominka i polke na drewienka??Co by pasowalo do takiej blachy? Pozdrawiam Monika na podloge damy szybe bo nie podoba mi się opaska z kafli wokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts