Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

blagam pilne dot. kominka

Monika  Seba

Recommended Posts

blache kwasówke kupuje się na m2 , zapytaj blacharza który bedzie to robił, pamiętam jak robilam czape na komin z blachy chromoniklowej to koszt nie był zatrważający- ok.300zł.za całość.

najlepiej popytaj blacharza u mnie takowy mieści sie przy hurtowni budowlanej.

Ja bym tez robiła na co najmniej 5cm szerokości wtedy robi wrażenie i ma wygląd.Jak dla mnie oczywiście

blache kwasówke kupuje się na m2 , zapytaj blacharza który bedzie to robił, pamiętam jak robilam czape na komin z blachy chromoniklowej to koszt nie był zatrważający- ok.300zł.za całość.

najlepiej popytaj blacharza u mnie takowy mieści sie przy hurtowni budowlanej.

Ja bym tez robiła na co najmniej 5cm szerokości wtedy robi wrażenie i ma wygląd.Jak dla mnie oczywiście

Ja właśnie chce tylko taką "cieniznę" 3 cm taki detalik :D :D

Pytanie zadałam bo w wycenie firmy, która ma nam robić kominek pojawiła się przy tej pozycji kwota 1000 zł :o i toooo jest stanowczo za dużo- naciągacze.

Więc jakiego blacharza zapytać hmmmm

Jeśli przyjmiemy że będzie to z blachy 3 mm to nie powinno przekroczyć 200 zł za materiał i 100 zł za cięcie i spawanie narożników.

Jeśli zażyczysz sobie wyciąć laserem z litego kawałka blachy, aby nie spawać narożników, wyjdzie znaaaacznie więcej.

o kolega w temacie- może tym sposobem mam wykonawcę?

kenedy- ja też chętnie zobaczę- proszę o zdjęcia

hej,

ja tez myslalm o podobnej,tyle ze szczotkowanej(czyli takiej porysowanej).U mnie wykonawca obudowy powiedzial ze 8 cm bedzie kosztowac ok.500zl.W sobote powinnam znac cene jeszcze malowanej w kolorze starego złota.Sprawa łaczenia jej na rogach tez jest istotna i tez ma wpływ na cene.

A co myslicie dać na podloge dookola kominka i polke na drewienka??Co by pasowalo do takiej blachy?

Pozdrawiam Monika