prystelka 26.09.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Mam pytanie. Nasz dom jest postawiony w stanie surowym, dach przykryty papą. W następnym tygodniu będziemy kłaść dachówkę. Pod koniec października przyjadą okna a na listopad planujemy instalację elektryczną. Nie wiem jednak co dalej Czy kiedy przyjdą mrozy można wykonywać instalację centralnego ogrzewania i wodną? Co z ocieplaniem poddasza? Jakie są wasze doświadczenia? A może powinnam się wstrzymać do wiosny? Napiszcie proszę co Wy wykonywaliście w okresie zimowym i czy był to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.09.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 szukaj, szukaj Dziecko drogie, pare tematów się znajdzie i nie piszcie, że nie na temat ma to związek, a jak się poszuka to inne tematy się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispodkarpacie 26.09.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 ocieplenie poddasza jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 26.09.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ta zima była taka lekka,że można było prawie wszystko zrobić.Może następna też będzie łaskawa?A czy będzie? szukaj w wątku "Hu hu ha zima zła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.09.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Zimą to odśnieżanie!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak poważnie to jak jest kasa i ogrzewanie to można wszystko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 27.09.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Dzięki za podpowiedzi. Zastanawiamy się poważnie nad ocieplaniem poddasza, bo temu chyba mróz nie przeszkadza. Co do centralnego to już nie jest tak wesoło. Wiele osób nam odradza ale chciałam zaczerpnąć waszej fachowej opinii. Zima będzie długa i mroźna. Tak czuję... Muszę napisać skromnie że mam jakiś wrodzony dar do przeczuwania pogody Szkoda że tylko do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 27.09.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Mając okna możesz praktycznie wszystko. Ja bym jednak zalecał przede wszystkim wietrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.09.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 My zeszłej zimy robiliśmy : ocieplenie na zewnątrz (bez tynku) - przełom grudnia/stycznia (ale ciepło było, a wykonawcy zaciągali klej na siatce w pierwszej poł. dnia, żeby miał czas podeschnąć, no i klej był zimowy) elektrykę, instalację alarmową tynki wewnętrzne (styczeń/luty). Chodziła nagrzewnica, i koza. Temp. wewnątrz nie spadła poniżej zera, ale trochę było to upierdliwe - kilka razy dziennie palenie w kozie. Na szczęście mieszkaliśmy bliziutko. Nie było ocieplenia poddasza, więc dobrze schło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Dzięki za podpowiedzi. Zastanawiamy się poważnie nad ocieplaniem poddasza, bo temu chyba mróz nie przeszkadza. Co do centralnego to już nie jest tak wesoło. Wiele osób nam odradza ale chciałam zaczerpnąć waszej fachowej opinii. Zima będzie długa i mroźna. Tak czuję... Muszę napisać skromnie że mam jakiś wrodzony dar do przeczuwania pogody Szkoda że tylko do tego. My też może zimą ocieplimy poddasze, może rozłożymy na parterze papę na lepiku....ale stwierdziliżmy, że za CO w zimie nie ma co się brać....tak, że u nas centralne dopiero na wiosnę . Pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hortex99 28.09.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Zimą to odśnieżanie!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak poważnie to jak jest kasa i ogrzewanie to można wszystko. Pozdrawiam. za tydzień mam mieć stawione okna (wstawię też tymczasowe drzwi zewn), mam już elektryke i wod-kan w domu ale nie mam jeszcze przyłączy (prąd na razie tylko u sąsiada, u mnie pewnie dopiero XI/XII, woda - może w XI?) planuję tynki wewn 20.X i pewnie wylewki gdzieś w listopadzie. zamierzam dogrzewać kominkiem (ale chyba montaż dopiero po wylewkach, prawda?). zaraz po wylewkach (jak tylko można będzie chodzić) chciałbym ocieplić dach. jak sie zapatrujecie na taki plan? czy mogę też ocieplic ścianę zewn. styropianem bez wykańczania? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispodkarpacie 28.09.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 z dociepleniem bym poczekal zeby niezamykac wilgoci z mokrych prac wsrodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 28.09.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ocieplenie poddasza jak najbardziej a za chwilę: z dociepleniem bym poczekal zeby niezamykac wilgoci z mokrych prac wsrodku Oj, kolega chyba sie trochę zapętlił. Ja nie zaryzykuję docieplania poddasza właśnie z powodu, o którym piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hortex99 08.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ocieplenie poddasza jak najbardziej a za chwilę: z dociepleniem bym poczekal zeby niezamykac wilgoci z mokrych prac wsrodku Oj, kolega chyba sie trochę zapętlił. Ja nie zaryzykuję docieplania poddasza właśnie z powodu, o którym piszesz Ok, faktycznie lepiej poczekać. A ile po wylewkach zacząć ocieplenie żeby nie zawilgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 22.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 To jak to jest z tym ociepleniem robionym zimą jeśli nie ma ogrzewania? U mnie jest czas najwyższy na obudowanie karton-gipsem połaci dachowej i sufitów, chciałabym też wykańczac łazienki, bo ostatnie prace (wylewki) robiliśmy latem. Mam już jedną warstwę wełny na dachu. Mozna robic dalej czy trzeba czekac do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 23.10.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 To jak to jest z tym ociepleniem robionym zimą jeśli nie ma ogrzewania? U mnie jest czas najwyższy na obudowanie karton-gipsem połaci dachowej i sufitów, chciałabym też wykańczac łazienki, bo ostatnie prace (wylewki) robiliśmy latem. Mam już jedną warstwę wełny na dachu. Mozna robic dalej czy trzeba czekac do wiosny? Jezeli masz zakończone prace mokre (wylewki, tynki), ocieplony dom i ogrzewanie to można spokojnie robić dalej. Ale Płyt G-K, paneli nie zostawiałbym w domu na zimę bez ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 23.10.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 No cóż można robić wiele i nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wiele Ciebie czeka. Ja jedynie wstrzymałbym się z tym ocieplaniem i zrobił to po tynkach i wylewkach aby wełenka niezawilgła bo te dwie prace wprowadzą do środka taką ilość wody że szok a przy szczelnych oknach ta woda nie będzie tak ładnie parować. Wszystkie instalacje możes zrobić. Elektryczn, alarmowa, komputerowa, TV, wentylacyjna, kanaliza, woda (po próbie ciśnieniowej niech spuszczą wodę), gaz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 23.10.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 W ostatnią zimę robiłem wszystko - ściany,dach..ale to była wyjątkowa zima.Ale styczeń i luty mają być ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 25.10.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 W ostatnią zimę robiłem wszystko - ściany,dach..ale to była wyjątkowa zima.Ale styczeń i luty mają być ciepłe. Jasnowidz Dla nas wszystkich w sumie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 25.10.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Powiem tak. Jak dom będzie zamknięty (okna i drzwi, ew. mrama garażowa) można robić wszystko, pod warunkiem że sie wytrzyma temperaturę. Ale i na to jest rada. Jak jest planowany kominek to należy kupic wkład i wnim palić. Lepiej nabyć okazyjnie jakąś kozę i też palić. Zacząłbym od instalacji elektrycznej i alarmowej jednocześnie.Jak będą już okna trzeba uruchomić alarm.Dale w kolejności wynikającej z technologii, odkurzacz centralny, instalacja c.o i c.w.u. instalacja antenowa, tel, internet, ewent kino domowe). Tynki wylewki, płytki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts