Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie.

3 tygodnie temu ułożono mi kostkę brukową przed domem. Żadne cuda zwykła popielata najpopularniejsza.

Większość kostek (90%) miała na powierzchni jakby przetarcia koloru białego.

Od czasu ułożenia próbowałem już parę razy zmyć to karcherem , zdrapać szczotką drucianą , a nawet wyszorować środkiem do usuwania pozostałości wapiennych z glazury.

NIC nie pomaga. Plamy są paskudne na szarej kostce potwornie widoczne.

Dzisiaj zrobiłem eksperyment i pomalowałem jedną Impregnatem do kostki z pigmentem. Kostka się wybarwiła jednak te białe plamy są nadal.

Proszę o rade jak się tego pozbyć .

A tak to wygląda:

http://images30.fotosik.pl/89/69302b15ae6e903b.jpg

https://forum.murator.pl/topic/87901-nowa-kostka-brukowa-i-paskudne-plamy-jak-usun%C4%85%C4%87/

Już tak próbowałem tylko pogorszyłem sprawe w paru miejscach.

Dzisiaj pomalowałem impregnatem mam nadzieję że to się jakoś wyrówna z czasem..

Witam ja miałem podobną sytuację z czarnym brukiem dodatkowo została kostka zapuszczona cementem więc czarna wyglądała na siwą kupiłem regenerator ferrokolor i pomalowałem teraz jest rewelacja czary jak antracyt lepij niz jak przyszła od producenta 1 litr regeneratora kosztował 20zł na 9m2 regenerator wnika w beton na głębokość ok5-7 mm super środek polecam
hehe rozumiem że jestem jedynym szczęściarzem z takim problemem :lol:

Może się mylę, ale to będzie robota brukowców,pewnie nie przypięli pod zagęszczarkę takiej maty z miękkiego plastiku,jeżeli tak to niech to naprawiają.

Chyba że w transporcie jakiś szaleniec jechał jak wariat na zakrętach i dziurach.

hehe rozumiem że jestem jedynym szczęściarzem z takim problemem :lol:

Może się mylę, ale to będzie robota brukowców,pewnie nie przypięli pod zagęszczarkę takiej maty z miękkiego plastiku,jeżeli tak to niech to naprawiają.

Chyba że w transporcie jakiś szaleniec jechał jak wariat na zakrętach i dziurach.

Takie coś zazwyczaj przyjeżdza już na plac. U mnie tak było. Fachowcy powiedzieli, żeby się nie przejmować, bo zniknie i faktycznie zniknęło ( gumową stopę pod zagęszczarkę dawali).

wiertarka i szczotka druciana

Tylko nie to :roll: :o Zniszczysz sobie kostkę!!!!!!!!!

Kostka podciąga sobie wodę i z betonu wychodzą sole i wapno w róźnych postaciach. Z czasem ustanie tak podpowiadają inni koledzy. To zapewne nie jest przetarcie od zagęszczarki.