I.W. 26.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 WitamJak zaszalować czapę komina systemowego?Dookoła na zewnątrz komina to kumam ramka z łat + deska ale jak zrobić żeby beton się nie wlał do środka a jednocześnie był zwiazany z pustakiem. Domyślam się że szalunek taki musi sie dac usunąć potem. Na ziemi jest kłopot ze zrobieniem bo są dwa przewody spalinowe i pustak wentylacyjny więc nie dam rady tego wnieść, nawet pojedyncze byłoby ciężko . Shiedel daje jakąś blachę wcześniej dawali coś z krążkiem styropianowym, zna ktoś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 26.09.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 nie zapomnij też o kapinosach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 27.09.2007 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Żeby miec kapinos musze mieć najpierw czapę. I tym sposobem podciągam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tauf 27.09.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 zrobiłem coś takiego : http://images24.fotosik.pl/89/d588bbda557bedfc.jpg http://images30.fotosik.pl/89/f39088aca7257804.jpg kanał spalinowy - zakończony szalunkiem traconym dołączonym do Schiedlakanał wentylacyjny - styropian przełożony przez wycięte z boku otwory ( później został wyjęty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 27.09.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 no tak, kapinos... czemu wykonawcy o tym nie wiedzą? (pyt. retoryczne) dekarz-blacharz i tak będzie obrabiał czapkę blachą, to wystarczy, że on coś z tej blachy wykombinuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 27.09.2007 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Ja to chyba kapinos zrobię z płytki klinkierowej. Mam zamiar czapę wykończyć tak jak komin i nakleic płytki tak żeby dolna krawędź była poniżej spodu czapy.Zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts