kubaimycha 26.10.2007 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 ...no i okazało się, że można znaaaaacznie taniej...Dzisiaj zamontowane. Za 17 zewnętrznych ( różnej długości od 60 do 180 cm ) wyszło 900zł, czyli uśredniając 52 zł za sztukę lub ok 45 zł/mb...Przypominam, że pierwsza wycena opiewała na 90 zł/mb, druga 70 zł/mb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 29.10.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ja place za klinkierowe na zewnatrz 15pln/mb. I dopiero teraz widze ze to chyba bardzo tanio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faflusniak 31.10.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja się umówiłem 80 zł/sztukę. Trochę drogo, ale mam do zamontowania tylko 6 parapetów. Jeden parapet 2,7 mb, reszta nie przekracza metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.11.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 mam siedem parapetow o dlugosci od 90 do 180 cm - lacznie 9,6 mb, za montaz okapnikow klinkierowych z fugowaniem chlopaki chcieli 210 zl, dalem 250zl. ladnie zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 31.01.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 poproszę o namiar na sprawdzonego człowieka od parapetów zewnętrznych z klinkieru. Z góry dzięki.Przy okazji pytanie: jaka powinna być minimalna odległość okapu parapetu od ściany? Na jaką głębokość parapet powinien być wcięty w ocieplenie po bokach okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 31.01.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Montaż dajmy na to 10 sztuk długich parapetów zajmuje JEDNEJ osobie 2-3 godzinki max (wiem z autopsji). Żądanie wiec za to 90 PLN/mb jest wiec czystym złodziejstwem. Kolejny dobrodziej któremu ciągle coś kradną człowieku nie przeliczaj - być może kwota i za duża ale nie przeliczaj.Po to jest pytanie zadane w temacie aby sprawdzić czy drogo czy tanio i czy trzeba się targować. Można to zrobić i w pół godzinki w 5 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 31.01.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Tak jak wspomniano wcześniej sam montaż może i względnie łatwy, ale istnieje ryzyko pęknięcia parapetu .... wtedy fachowiec zamiast 400 zł do przodu jest 400 do tyłu( nie licząc materiału i czasu), Zazwyczaj nie płaci się za to że "specjalista" siedzi 3 godziny czy mniej tylko za to że to potrafi zrobić i bieże na siebie takie ryzyko. Pracuje w firmie zajmującej się sprzedażą okien i parapetów , u nas liczy sie 15 zł netto za 1 m.b. przy parapecie PCV(ciężko uszkodzić, lekki) oraz 25 zł 1m.b. (granit marmur, konglomerat)... zawsze można próbować samemu, jest to do zrobienia ale może szkoda się uczyć na swoim mieszkaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts