Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Farba: Ładny beż, ecru, różowa-nie z mieszalnika!

d5620s

Recommended Posts

Poszukuję dobrych farb, najlepiej lateksowych (z naciskiem na :dobrych:) wewnetrznych. Zależy mi na ładnym beżu, ecru, różu (delikatnym) ale nie chcę z mieszalnika- miał ktos jakies doświadczenia w tym zakresie?

a dlaczego nie z mieszalnika?

bo mam jakies 650 m2 do wymalowania w kolorze:)

farby gotowe bywają w fajnych kolorach wiec nie bede mieszać - zwłaszcza że szukam typowych pastelowych kolorów a nie "ćwieć-odcieni buro-bławatkowegoróżu:)

Zaoszczędze troszke kasy na tym procederze co z radoscia zainwestuję w lepszy tv np.

Moje typy - własnoręcznie naniesione na ściany:

Bondex - magnolia i storczyk - obie w salonie - w zależności od światła albo są bardzo różna albo prawie nie widać różnicy - więc przy łączeniu proponuję o jeden ton z palety większą różnicę (niestety jaśniejszą na nowych gładziach musiałam 3 razy malować )

Dulux - biała czekolada - jak dla mnie najładniejszy kolor w domu.

Bacha

Przyłaczę się do tego wątku :wink: , z nadzieją, ze autorka mi wybaczy

Może ktoś poleci ładne, stonowane beże z kolornika Symphony Tikurilla.

Dotychczas znam typy Reziego z Optiva 5 mat z kolornika, którego w tej chwili sklepy właściwie nie stosują.

A inne sprawdzone? Podzielcie się informacją, proszę.

polecalbym cappucino lub apricot od beckers`a oraz melon i sun flower z tejze firmy.

przepieknie sie prezentuja na scianach :wink:

muszę obejrzeć :)

właśnie chodziło mi o spostrzeżenia posiadaczy scian wymalowanych bo często słychać, że kolory na próbnikach to jedna bajka a w realu...smutna rzeczywistośc:(

bo mam jakies 650 m2 do wymalowania w kolorze:)

farby gotowe bywają w fajnych kolorach wiec nie bede mieszać - zwłaszcza że szukam typowych pastelowych kolorów a nie "ćwieć-odcieni buro-bławatkowegoróżu:)

Zaoszczędze troszke kasy na tym procederze co z radoscia zainwestuję w lepszy tv np.

są mieszalnie, które mieszają Twoją farbę, sami daja tylko pigmenty.....

cenowo wychodzi bardzo atrakcyjnie, a możliwość doboru kolorów nieporównywalnie większa.....