Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomóżcie ;okna z roletami!!!?

cofik

Recommended Posts

Witam

Mam poważny problam i oczekuje ,że ktoś mi coś doradzi.

Otóż ,buduje domek w którym zamówiłem okna w kolorze złoty dąb ,do tych okien rolety które są chowane w otworze okiennym. Rolety miały być brązowe

, i tak jest tylko prowadnice w których "chodzą" rolety mo wykonawca zamówił również w kolorze brąz.Teraz to wygląda tak okna złoty dąb i natym szyny w kolorze brąz.Wyglada to ochydnie.Czy można jakoś wymienić same prowadnice lub okleić je na kolor złoty dąb.Wygląda to tak fatalnie ,żę żona powiedziała że chyba zrezygnuje z tego domu...

Pomózcie !!!

Kupował to wykonawca ja mu powiedziałem,że okna złoty dąb rolety brąz sądziłem ,że to oczywiste ,że nie można dać brązowych prowadnic na okna złoty dąb , ale myliłem się.

Jesteś pewien że to nie jest problem ;te prowadnice chyba są klejone do okien

no i okna już wstawione?

U mnie też okno jest w innyk kolorze niż roleta (ciemny orzech - beż). Ale prowadnice do rolet zamówiłem w kolorze okna, a dokładnie firma króra przyjmowała zamówieniepomagała mi dobrać, aby nie było problemów wizualnych. Natomiast z wymianą prowadnic nie powinno być problemów (chyba, że np ocieplenie jest zrobione i zachodzi na prowadnice)

pozdr

Kupował to wykonawca ja mu powiedziałem,że okna złoty dąb rolety brąz sądziłem ,że to oczywiste ,że nie można dać brązowych prowadnic na okna złoty dąb , ale myliłem się.

Jesteś pewien że to nie jest problem ;te prowadnice chyba są klejone do okien

no i okna już wstawione?

jestem pewien na 100% bo sa one na zatrzaski. sam mam w tej chwili tymczasowe prowadnice biale bo czekam na prowadnice w kolorze macore bo dopiero produkuja je.okniarze dali mi tymczasowo biale i twierdza ze bez problemu mi je wymienia jak tylko dojda w moim kolorze.

Witam.

U mnie po montazu okien przyjeżdżam na budowe i co widze.... okna i rolety OK (ciemny orzech i brąz) ale brama garazowa .... zloty orzech. Myślałam, że sie przewrócę. Jak to kobity mają, łzy zakręciły mi się w oczach i powiedziałam do męża "nie będę mieszkać w takim domu" :evil: :evil: :evil: . Teraz czekamy na odzew ze strony firmy montującej bramy, która wciska nam kit, ż e brama jest bardzo podobna do okien i nie ma co histeryzowac. Na szczęście za bramę jeszcze im nie zapłaciłam.

Pozdrawiam. Dorota.