kapusta 29.09.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 betonowanie urządza sie wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Że cieszyć się, to wiem Ale co z nieuczciwą betoniarnią.... Odpuścić? zbierz ekipe budowlana i niech chłopaki poskaczą rytmicznie nad najwiekszym pomieszczeniem ... jesli spadną piętro niżej, szefa betoniarni - za jajka ... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRJDomańscy 30.09.2007 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 zbierz ekipe budowlana i niech chłopaki poskaczą rytmicznie nad najwiekszym pomieszczeniem ... jesli spadną piętro niżej, szefa betoniarni - za jajka ... chyba no jak się zarwie to mało śmieszne... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 może i mało smieszne ... ale lepiej aby sie zarwał na tym etapie niz na etapie zamieszkiwania ... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rav-rav 08.02.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 No i jak skończyła się ta historia? Co zrobiliście z tą felerną płytą i betoniarnią?? Ciekaw jestem ogromnie????? Ja mam teraz podobny problem. Remontuje stary dom, płyty są opadnięte na środku od 5-12 cm w stosunku do krawędzi. Strop przy nacisku jak sie chodzi lekko się ugina (da się to delikatnie odczuć) Zbrojenie jest kiepskie (budowa w 50/60 lata) drut fi 6 co 20 cm... Jedną płytę bardzo kiepską podbudowałem od spodu na konstrukcji z dwuteowników, ale reszta nie jest tak tragiczna. Teraz mam dylemat czy robić podbudowy pod pozostałymi 3 pomieszczeniami czy lepiej zalać nowy strop na istniejącym, z normalnym zbrojeniem, a stary podeprzeć i użyć jako szalunku?? Dodam że nie mam dużo pola manewru na wysokość bo trzyma mnie poziom okien balkonowych.... grubość minimalna płyty będzie przy nich jakieś 6 cm... Co radzicie?? Ewentualnie jak zbroić taką płytę i czy będzie ją można zatrzeć na gotowo (będzie z betonu np. B20) tak żeby na nią bezpośrednio kleić np. parkiet?? Dzięki z góry za odp.!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts