Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słaby strop, co zrobić??

Recommended Posts

Że cieszyć się, to wiem :) Ale co z nieuczciwą betoniarnią....

Odpuścić?

zbierz ekipe budowlana i niech chłopaki poskaczą rytmicznie nad najwiekszym pomieszczeniem ...

jesli spadną piętro niżej, szefa betoniarni - za jajka ...

chyba :-?

• 3 years później...

No i jak skończyła się ta historia? Co zrobiliście z tą felerną płytą i betoniarnią?? Ciekaw jestem ogromnie?????

Ja mam teraz podobny problem. Remontuje stary dom, płyty są opadnięte na środku od 5-12 cm w stosunku do krawędzi. Strop przy nacisku jak sie chodzi lekko się ugina (da się to delikatnie odczuć) Zbrojenie jest kiepskie (budowa w 50/60 lata) drut fi 6 co 20 cm... Jedną płytę bardzo kiepską podbudowałem od spodu na konstrukcji z dwuteowników, ale reszta nie jest tak tragiczna. Teraz mam dylemat czy robić podbudowy pod pozostałymi 3 pomieszczeniami czy lepiej zalać nowy strop na istniejącym, z normalnym zbrojeniem, a stary podeprzeć i użyć jako szalunku?? Dodam że nie mam dużo pola manewru na wysokość bo trzyma mnie poziom okien balkonowych.... grubość minimalna płyty będzie przy nich jakieś 6 cm... Co radzicie??

Ewentualnie jak zbroić taką płytę i czy będzie ją można zatrzeć na gotowo (będzie z betonu np. B20) tak żeby na nią bezpośrednio kleić np. parkiet??

Dzięki z góry za odp.!!

:)