Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór sprzętu AGD

Tommco

Recommended Posts

Witam,

Dawno już nie pisałem na forum. Od ukończenia budowy domu minął juuż jakiś czas. Niestety losy rzuciły mnie do innego miasta. W każdym razie teraz odebrałem mieszkanko i jestem na etapie jego wykańczania.

Muszę już zacząć myśleć od sprzętach i tu jest straszny problem...bo jest tego tyle, że nie wiem jak podejść do zakupu.

Może ktoś poleciłby mi jakiś dobry sprzęt mieszczący się mniej więcej w poniższym opisie:

1. Lodówka wolnostojąca wys ok 200 cm, szerokości 60 cm w kolorze szarym lub inox. Chciałbym, żeby to był no-frost, jednak z komorą, która utrzymuje wilgotność. Jakieś dodatkowe bajery to ewentualnie przy okazji. Ponieważ mam tylko aneks kuchenny, zależy mi, żeby się dobrze prezentowała i nie była za głośna. Planuję tu wydać max ok 2200 zł w sklepie internetowym.

2. Płyta elektryczna z regulacją. Dobrze by było, żeby miała jakieś pole rozszerzalne i może coś w rodzaju Fast-boiling. Jeśli chodzi o indukcyjną, to musiałaby być w jakiejś bardzo dobrej cenie....:)

3. Piekarnik do zabudowy z termoobiegiem w kolorze inox. Musi być niezły, ale nie musi mieć fajerwerków. Ważne też, żeby był prosty w wyglądzie.

4. Zmywarka do pełnej zabudowy (schowany panel) 60 cm. Nie musi mieć fajerwerków. Byle by była dosyć cicha i miała krótki program. Mogłaby mieć takrze funkcję pół załadunku, chociaż to chyba żadna oszczędnośc wody.

5. Okap inox 60 prosty w wyglądzie (nowoczesny), który nie kosztuje 1000 zł. Ceny okapów mnie często zastanawiają...

6. Do łazienki będę potrzebował pralkę ładowaną od frontu, głębokości 60 cm. Ważne, żeby dobrze prała koszule i miała sporo obrotów wirówki. Czy warto kupić pralkę z funkcją suszarki? Nie musi ładnie wyględać, bo będzie za drzwiczkami.

Jeśli ktoś mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami to bardzo proszę.

Wiem, że możecie odpisać, żebym sobie zobaczł w necie, ale już spędziłem strasznie dużo czasu i nie mogłem się na nić zdecydować.

Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.

Pozdrawiam,

Tommco

własnie dzisiaj dostałam wycene AGD do kuchni...Mastercook.Płyta indukcyjna plus najlepszy piekarnik to 4 tys. zmywarka najlepsza 1690zł.Wszystko dotyczy tej firmy..Oczywiscie i ocena "najlepsza" tez dotyczy tej firmy...bo sa lepsze i..drozsze.....na pewno. :-?

sprawdź teraz wszystkie ceny na http://www.skapiec.pl

nie wiem skąd masz wycenę, ale ja pojechałem do sklepu JUKA na Batorego i sprzedali mi w najlepszej dostępnej cenie.

• 3 weeks później...