Gość 28.07.2003 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Ponawiam pytanie!!Jestem w trakcie kopania studni,wkopałem 6 kregów (0.5m) ...i niestety 1 krąg "dopadła" kurzawka...przestałem dalej kopać bo wkopując nastepne kręgi moge je wkopać a kurzawka przejdzie na nastepny krąg. ( zresztą kopanie jest mozolne i nieefektywne --cigle nachodzi piasek) zależy mi jeszce na wkopaniu paru aby mieć wiecej wody ...zna ktoś metode na pozbycie się tego plynnego piasku ...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Na kurzawkę nie ma rady. Próbuj kopać dalej używając pompy do brudnej wody.Uciążliwe to,ale kilka kręgów da się wkopać,jeżeli warstwa kurzawki nie jest gruba.Jeżeli nie da się kopać,bo wykop pomimo pompowania będzie zalewany,to daj sobie spokój,wody do ogródka wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galber 29.07.2003 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 A ile masz kręgów wody i jak szybko się ona uzupełnia?Czy pompą ogrodową jesteś w stanie wybrać całą wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.07.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 mam zakopane 6 kręgów.Jeden jest zamulony a 1,5 nastepnego wody.Jestem w stanie cala wypompowac.A co masz jakis pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galber 30.07.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Jak masz tyle wody to nie jest źle, na budowę domu i ogródek wystarczy. Możesz jeszcze poczekać, przy tak małych opadach opadnie poziom wody gruntowej więc może będzie łatwiej kopać. Ja miałem podobną sytuację z kurzawką. Miałem szczęście że robili kanalizację i wody gruntowe opadły. Wybrałem krąg piachu i szybko na dno wsypałem żwiru. Trzyma kurzwkę pod sobą.Można jeszcze próbować z nasypaniem żwiru i wybierać to co pod nim pompą do brudnej wody. Ale przebywanie w studni może być niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts