agapiotr 29.11.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Nie smuć się Anetko nic nie poradzmy że dziś wszyscy niechętni do rozmowy..ja np siedze sama w domu i gadam z kotem on mnie zawsze wysłucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 30.11.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dzień Dobry co tak puściutko To śmieszny gifek na dobry początek http://www.gify.nou.cz/lid_torero_soubory/tr1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 30.11.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Oj Anetko, Ty to potrafisz mnie rozbawić hihihi Skąd bierzesz takie śmieszne zdjątka? U mnie leje deszcz ze śniegiem i choć jest temp. na plusie, to jest całkiem biało, aż tyle tego nasypało. Robota na budowie będzie dziś marnie szła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 30.11.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Hej Edytko fajnie że jesteś Czy Pan prezes się na nas obraził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 30.11.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Czy Pan prezes się na nas obraził Zarobiony jest... Czasami widzę jak pojawia się i znika, ale nic nie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.11.2007 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 witam was,tak troche robotki jest. Dzisiaj skończyli ścianki fundamentowe stawiać.Ale robota pali im sie w rekach. Musze być prawie cały czas na budowie. Wcześniej sie nie przygotowało placu jak należy , teraz trzeba gonić.Mam juz studnię i wodę własną z ziemi he he. Pomnpka działa jak lala, robotnicy zadowoleni, bo nie musza kicać do sąsiada.Ogólnie jest OK.Jutro wyjazd do Mikołajek, też będzie OK. Macie fajne dzieciątka. I takie małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 30.11.2007 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dzień doberek wszystkim Przepraszam że mało zaglądam ale zestresowana jestem ta "moją " działką Sytuacja wyklarowała się co nieco...i proszę was o poradę.... Cena działki 66 tys. nie jest wygórowana ale... szerokość tej działki to 13 m i bardzo długa.....mam 3 wyjścia po kupnie...rozmawiałam z geodeta..mówił że przy takich wąskich można wywalczyć odstępstwa od granic...z jeden strony budować na granicy działki....2 opcja dogadać sie z sąsiadem który ma taka samą "kiszkę" złączyć 2 działki i podzielić je w poprzek wtedy są 2 konkretne działki...lub 3 opcja ...nie ukrywam ze to ostateczność odsprzedać ja sąsiadowi na pewno będzie chętny .... nie wiem co robić....lokalizacja działki jest dla mnie idealna...mieszkałam tam 20 lat...obok działki mam pełne uzbrojenie...MPK miejski pod nosem...ehhhh Pozdrawiam a ja bym sprawdził jednak wcześniej w starostwie, czy tam w ogóle dadzą coś budować. Popieram. Zanim kupisz sprawdż czy możesz, Co jest w gruncie (rury itp w ZUD). Czy to była łąka, pole czy jakieś bagienko, czy rosło/y drzewa. Czy grunt jest rodzimy czy nawieziony. Jażeli nawieziony, trzeba zrobić badania geotechniczne, co jest pod spodem żeby dom nie pękał.(zreszta badania zawsze warto zrobić, np. do adaptacji projektu. Polecam) Większości rzeczy dowiesz sie od sąsiadów w okolicy działki. Jeżeli sąsiad ma również tak wąską dziełkę, to wariant 2 jest najlepszy. Jest jeszcze jedno wyjście. Mniej komfortowe ale OK. Zbudować z sąsiadem bliżniaka. Jedna inwestycja, niższe koszty materiałów, (wspólna ściana), Tańsza ekipa. Dobrze wyciszyć ściankę wspólna i jest OK. A w przyszłości i dojrzy dobytku i bezpieczniej sie mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 02.12.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witajcie moi drodzy!!! Ło matko, tyle wpisów, że aż nie nadążyłam czytać... Wszystkich gdzieś wymiotło, tylko gdzie? Halo, halo gdzie jesteście - odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.12.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witajcie, http://www.gify.nou.cz/z_zajic1_soubory/za3.gif ale tu cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.12.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Dzień Dobry Widze że weekend Andrzejkowy spowodował spustoszenie Mam nadzieje że dziś wrócicie na forum Ps. W sobotę urósł nam jeden komin, wspaniały, klinkier w kolorze ciemny brąz Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 03.12.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Dzień Doberek aga&piotr gratuluje i czekam na zdjęcia My jeszcze załatwiamy pozwolenia, a potem do gminy Mój mężulek przystał na Feniksa mówi o nim nasz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 03.12.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam szacowne grono Robiłam w sobotę wywiad środowiskowy z sąsiadami....jako że mnie znają sa pozytywnie nastawieni na moje sąsiedztwo Sąsiad z lewej nie ma nic przeciwko temu żebym po granicy dom postawiła.... "swój chłop" jest...dla drugiego dałam propozycje połączenia naszych działek i podzielenia ich potem na 2 "normalne gabarytowo" ....jak sie okazało tą działeczek przepisał dla syna który mieszka w Wawie., wiec porozmawia z nim niezwłocznie..jak dla niego samego to idealna propozycja ...bo tak samo kiszę maja mam nadzieje ze coś wyjdzie z tego....póki co znajomy klient zaprowadzi mnie do koleżanki która pracuje w urzędzie Miasta w geodezji..powie na co mogę liczyć gdybym chciała budować na wąskiej takiej co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.12.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Fiu fiu, Anetko czyżby małż powoli przybierał się do budowy? Bernadetko cóż za wspaniale informacje, czyli jednak wybudujesz wymarzony dom!! brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.12.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Dzień doberek!!! Aga zapodaj jakieś zdjątko, nie bądź taka, noooo... Bernadetko czyli wszystko idzie ku dobremu, to fantastyczna wiadomość. Skorpionku to już sobie wyobrażam, jak bardzo musisz się cieszyć, że małż przystał na Feniksa. Ciekawa jestem jakich metod użyłaś, aby go przekonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.12.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 O i Edytka zawitała, jak mi się uda to zapodam zdjęcie wieczorkiem a jak nie to dopiero jutro I raczej wole nie wiedzieć co Anetka małżowi zrobiła najwazniesze że widać skutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 04.12.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Hej Hola hola, no nie piszcie tyle bo ledwo wyrabiam się z czytaniem.... A tak serio to co jest z Wami??? Już nikt tu nie zagląda Aga.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 04.12.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Chcialbym do Was dolaczyc! Coprawda niebuduje ,ale zaczynam remont w 20o8r dworku ,jestem juz po inwentaryzacjiobiektu i okazalo sie ze przebudowa jest trudniejsz jak nowy projekt.mam juz prad i wode i dobre checi To co przyjmiecie mnie ???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 04.12.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Nie wiem jak reszta (bo coś ich wywiało ) ale ja witam Cie serdecznie Ciekawa ta Twoja inwestycja, dworek powiadasz, no to pięknie Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 04.12.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Witaj Waldi w szarych szeregach Dworek powiadasz No.. No.. A reszta gdzie co takie pustki Kochani gdzie sie podziewacie???????? Marek to już nas chyba opuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 05.12.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 waldibmw witam w naszej grupie. Ło matko jak tu pusto. Bernardetko cieszę się, że wszystko zaczęło się układać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts