andzik.78 11.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 co tak pusto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 13.01.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 14.01.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Ooooo żesz.... ale puchy. Zniknęłam na jakiś czas, bo naprawiałam swoje zdrowie. Byłam w szpitalu, na zabiegu chirurgicznym i jakoś nie miałam nastroju na rozrywki. Jeszcze jestem na zwolnieniu lekarskim, ale ponieważ moje ciało zostało już naprawione, to zaczynam po ludzku funkcjonować. Nie mogłam się też doczekać, kiedy zamieszczę nowe zdjęcia z postępów w budowie. Chętnych zapraszam do galerii. Najwyraźniej brak wodzireja odbija się na naszych konwersacjach. Trzeba to natychmiast zmienić. Anetko kochaniutka dziękuję za troskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 15.01.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Cześć wszystkim. Trochę zrobiło się tu pusto. Czy już wszyscy zajęliście się budowaniem swoich domków? Mimo wszystko trochę się wyżalę - właśnie stanęłam przed wyborem kredytu na spełnienie swojego marzenia i jak sobie przeliczam ile muszę potem tych odseteki różnych prowizji zapłacić, to aż mi się robi słabo. Każdy bank kusi to niskim oprocentowaniem, to małymi prowizjami, a jak się to wszystko zliczy to tak naprawdę różnica między jednym a drugim wynosi ok 20 000 w całym okresie kredytowania. Najciekawsze jest to, że doradca w expanderze doradzał nam jako najlepszy i najtańszy pewien bank, w którym po obliczeniu wyszedł mi najdroższy koszt kredytu. Jutro będę z nim rozmawiać to chyba się zapytam, czy od tegoż banku dostaje największą prowizję.Suma sumarum szukam dalej. A może ktoś z Was brał kredyt i napisze gdzie i na jakich warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.01.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Asiu przykro mi, ale nie jestem w stanie Ci pomóc, ponieważ nie brałam jeszcze kredytu. Ale niedługo pewnie będę się za nim rozglądać i wtedy Twoje cenne uwagi co do banków bardzo mi się przydadzą. Życzę powodzenia i trafnego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 16.01.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam U mnie zastój totalny...złożyłam warunki zabudowy i czekam...będę musiała przepchnąć wjazd od pętli MPK....mam nadzieję ze mi dobrze pójdzie Nie poradzę nic o kredycie bo nie brałam...najlepsze rozwiązanie pójść do kilku i zrobić symulację...wtedy masz porównanie.. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 16.01.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam Z tym kredytem to trudna sprawa. Też mnie to czeka niebawem. Jak będziecie miały jakieś spstrzeżenia lub uwagi do jakiegoś banku to dajcie znać bo sama też się głowię. Niestety, jest w pewnym sensie ból. Każdy kij ma dwa końce. Pozdrawiam, Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni_s 17.01.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 witam wszystkich, ja jestem w tej chwili na etapie stanu surowego otwartego niedawno dostałam kredyt na wykończenie od lutego ruszam z kopytka z wykończeniem mam nadzieje że dam rady skończyc dom do późnego lata. chetnie podzielę się z wami moimi miłymi i nie miłymi doświadczeniami reni_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 17.01.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Byłam wczoraj w jednym z banków na "M". Ich oferta kredytu konsolidacyjnego (taki niestety muszę wziąć) brzmi dość atrakcyjnie, choć i tak, jak dla mnie jest trochę za kosztowna. Szukam zatem dalej. reni_s opowiadaj, opowiadaj. Ponieważ generalnie jestem na samym początku drogi (mam PnB i zamówioną ekipę) to wszystko co związane z budową, z ew. problemami, które mogą wystąpić bardzo mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni_s 17.01.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ja kredyt brałamw pewnym banku na K i jestem bardzo zadowolona z warunków jakie otrzymałam , ale musisz wiedziec że kredyt to bardzo indywidualna sprawa ja na twoim miejscu umówiłabym się z kilkoma doradcami finansowymi i oni ci naświetla co jest dla ciebie dobre(najlepsze) ja tak zrobiłam i póxniej poszłam bezpośrednio do banku i tam sie konkretnie zdecydowałam.życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni_s 17.01.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 jeśli zaś chodzi o sama udowę to pamietaj żeby z każbym wykonawcą podpisywać bardzo szczegółowe umowy, ja się raz na samym poczatku przejechałam na swojej wąskiej wiedzy i później gożko tego żałowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.01.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witaj reni!!! Idziemy z budową prawie łeb w łeb Tzn. nie mam jeszcze położonej blachodachówki, a od przyszłego tygodnia wchodzi elektryk, a zaraz po nim hydraulik. No ale można powiedzieć, że chałupa już stoi i zaczyna się wykańczać. Mieszkasz rzut beretem ode mnie, więc może będziemy mogły dzielić się wspólnymi doświadczeniami. Zapodaj jakieś zdjęcia i link do projektu, to sobie wszyscy chętnie obejrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni_s 17.01.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 witaj Edmar super że w końcu mam kogoś z kim moge wymienic doświadczenia i tak blisko ja buduje Niezapominajke z horyzontu, zdjecia przeslę jak najbardzie j ale dopeiro w weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni_s 17.01.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 jeszcze link, http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=61&sid=5 pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.01.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 reni fajowa ta Niezapominajka bardzo mi się podoba. Anetko wróć do nas, plizzzzzz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.01.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 http://download.klimacik.pl/e-gify.com/1512.gif Hej, Hej Wszystkim No wreszcie się coś ruszyło , Witaj reni_s U Nas wiosna pełną parą , ale nie zanosi się na start w tym roku może na jesień ale raczej też nie . Ostatnio mąż był u architekta, i okazało się ze jeszcze nawet połowy dokumentów nie mamy , co prawda w gminie zgodę wydali ,ale żeby udać się do powiatu , to nas jeszcze od nowa zbieranie papierów czeka, więc kilka miesięcy mamy z głowy koszt tego to ok 7500 tyś bez projektu ma sie rozumieć i nie wiadomo ile czeka się na decyzje z powiatu, ale słyszałam że ok 3 miesięcy No i jeszcze trzeba te 9 tyś uzbierać ja sie załamie , już mi się nie chce tego domu budować..... wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.01.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Edytko skarbie jestem, nawet nie wiesz jak ja się za Tobą stęskniłam, i ciesze sie ze u Ciebie już wszystko w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.01.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 No jesteś wreszcie!!! Anetko jak to "od nowa" musicie zbierać papiery? Czyżbym coś przegapiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.01.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Anetko niech no Cię uściskam na powitaniehttp://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_12.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.01.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Edytko, mąż był w zeszły czwartek u Architekta, i okazało się że nam mnóstwa rzeczy brakuje, A mianowicie : Mapa sytuacyjno-wysokościowa - Plan zagospodarowania - Wyłączenie gruntu z prod. rolnej -Adaptacja projektu typowego I jeszcze woda , kanalizacja , gaz, elektryka , konstr. <---- nie wiem co to za skrót przepisuje z kartki od architekta.Ale chyba konstruktor 1 adaptacja 2 trasa przyłącza 3 ZUDP (nie wiem co to za skrót ) I tak Branże 2000 , konstruktor 300 do 500 Architekt , od 1500 I geolog 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts