Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

marnia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze, jak dużo czasu człowiek traci , zeby dostać ten kredyt.

Szlak mnie trafiał, bo ni wuja nie rozumiałem i nie byłem w stanie policzyć ile właściwie mnie to będzie kosztowało.

Ale po kilku poważnych spotkaniach, od wczoraj pojawiło się światełko w tunelu. Zaczynam to łapać. Te różne ubezpieczenia są po to, aby klient się pogubił a bank zarobił najwiecej. Dzisiaj zbieram wszystko do kupy i mam nadzieje wybiorę już ten bank.

Jeszcze musze załatwić kwity z US i ZUS, że wszystko popłacone.

Oczywiście najpierw muszę popłacić te zaległości.

"Kilka" dni nieobecności i księgowa ZAPOMNIAŁA, o ZUSie, no i starciłem ciągłość ubezpieczenia. Nie opłaca mi się przez najbliższe 6 m-cy chorować.Teraz zamiast powoli zajmować się budową, materiały i te rzeczy, musze prostować sprawy w urzędach.

Ale się wyżaliłem.

No lecę znowu do ZUS-u.

Pozdrawiam

Mar..

dawno tu nic nie pisałam.... :) witajcie po przerwie...

Z nowości u nas: papiery o PnB złożone, w środę wybieramy się do starostwa zapytać jak sie sprawy mają bo juz 2-gi miesiąc leci. Cos przez skórę czuję, że czegos im tam brak, ale to dowiemy się w środę.

Mamy już projekt przyłącza wod-kan, teraz jak pojedziemy to złozymy papiery do uzgodnienia. Wybieramy sie też w końcu do zakładu energetycznego zlecic wykonanie projektu przyłącza.

Od miesiąca jesteśmy co weekend na działce i "czyścimy" teren - wycinka drzew i krzaczorów (pozwolenie załatwialiśmy w urzędzie miasta w listopadzie. Dostaliśmy termin od Pani z Urzedu, pojechaliśmy na spisanie protokołu i pozowolenie na wycinkę dostaliśmy). Teraz na raty palimy gałęzie, zostały nam jeszcze do wyciągniecia pnie - takie duuuże, średnica 50-70 cm! Narazie dostaliśmy namiary na koparkowego, musimy się umówić na wyrywanie :) Ciekawe ile nas to będzie kosztowało....

Ta papierologia zajmuje szmat czasu! Chcielismy ruszyc na wiosnę, a teraz myślę, że jak fundamnty wylejemy sierpień/wrzesień to będzie super.

Mamy 1 ekipę, narazie jeszcze nie powiedzieli nie, ale i nie powiedzieli tak...zobaczymy.

Jeśli chodzi o bank, to kredyt na działkę mamy w takim internetowym na m****, będziemy u nich podwyższać ten kredyt - na budowę.

W styczniu zdążyliśmy sie jeszcze pobrać :wink:

Tak więc wciąż w biegu! Czasem podniesieni na duchu, czasem zdołowani...Ale to chyba u wszystkich tak jest!

Witajcie JAK po Walentynkach ????????

http://www.gify.nou.cz/laska2_soubory/51.gif

My mieliśmy wczoraj dwa w jednym he he .. minęła nam wczoraj 4 rocznica ślubu :D

Marek to jest mój nowy domek http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-430,461,61,opis.html

i JUż PRZY TYM PROJEKCIE ZOSTAJEMY :D

WITAJ ruslana&gregorbu

:D I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA

http://www.gify.nou.cz/svatba_soubory/14.gifhttp://www.gify.nou.cz/svatba_soubory/60.gif

Skorpionek, aga&piotr bardzo dziękujemy za życzenia :)

Edmar, na przeszkodzie nie stoi już za wiele, poza tym, ze jeszcze musimy najpierw przyłączyć wodę i prąd i przygotować naszą działkę. Właśnie dziś Grzegorz umówił nas na środę z panem-koparkowym na wizję lokalną, aby umówić się na wyrwanie karp :) Podobno rzeczowy gość. Uff, tydzień zaczął się nieźle. Nasza pani architekt też powiedziała, że nasze PnB powinno już być gotowe. :) Trzymajcie więc kciuki ;)

Pozdrawiam Was - Asia

Skorpionek, bardzo fajny projekt. W sumie duża chata. Bardzo ustawne pokoje. Podoba mi się.

Edmar witam Cię.

Podczas mojej nieobecności nazbierało się sporo rzeczy do załatwienia.

Kredyt, kredyt, kredyt.

Albo ja jestem taki nie kumaty, albo to jest takie skomplikowane a oferty nieczytelne. Składam zapytanie w 4 bankach i zabaczymy co będzie.

Aga Elektryk?? :o

To zaszaleliście z tą robotą wręcz nieprzyzwoicie.

A gdzie przerwa zimowa??? :-? :wink:

W ogóle wszyscy idziecie do przodu jak burza.

I tak trzymać.

ruslana&gregorbu pozdrawiam

marnia bardzo mi sie podoba kolejność emotów ...dokładnie, teraz się zacznie...Niestety, nadal nie mamy ekipy do budowy SSO - pan, który nie powiedział "nie" i nie powiedział "tak", jednak sie nie zdecydował.... :( W środę podejdziemy na pogaduchy do ekip, które pracują w sąsiedztwie.

Mimo wszystko, jesteśmy szczęśliwi, ze podstawowa papierologia za nami!! Yahaaa! :wink:

Witam nowych budowniczych!

Niesmialo zagladam do watka, bo widze ze tu prawdziwa rodzinna atmosfera i tak mi troszke glupio.

Zzaczelismy budowac w polowie sierpnia, ale nasza ekipa to z tych co lapie wszytsko po drodze wiec obecnie ciagle mamy dom bez dachu :( czyli jestesmy jeszcze wlesie ( po wiezbe :wink: )

Pozdrawiam

Marta