andzik.78 01.03.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 01.03.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Witam wszystkich i dzieki Hanika za namiary may jestesmy dopiero na etapie papierkowym a w zasadzie na etapie adaptacji projektu. Szkoda ze musze teraz zmykac do pracy ale pojawie sie znowu. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 01.03.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 damianka27, witam tym razem tutaj. My jesteśmy na tym samym etapie , ale od czegoś trzeba zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 02.03.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 W końcu powoli ruszamy z budowa...w przyszłym tygodniu murarze przychodzą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 02.03.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Gratulacje i szczęśliwej drogi! My też ruszamy, tylko dopiero do architekta (jutro). Chyba jednak zrobimy ten balkon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruslanagregorbu 02.03.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 A my zatrzymaliśmy się w miejscu z powodu projektów przyłączy wod-kan i el. Żyrardowska elektrownia zaproponowała nam termin 6-8 miesięcy na zrobienie projektu i kolejne 90 dni na wykonanie przyłącza. Zleciliśmy wykonanie projektu poza ZE. Ma to zająć z uzgodnieniami 1-2 miesiące. Projekt wod-kan pewnie jest już uzgadniany.Poza tym umówiony wykonawca (nie mieliśmy jeszcze podpisanej umowy) zrezygnował i musimy szukać nowego.Na domiar złego niemal nocujemy w pracy i nie mamy kiedy zająć się tym wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 02.03.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Głowa do góry! Ja na WZ czekałam rok i to nauczyło mnie cierpliwości. Przynajmniej tak mi się wydaje. A przechodziłam w tym czasie różne etapy: od zniecierpliwienia, przez "oklętą" złość, po płacz. Urzędniczka mówiła: "Trzeba czekać", a mnie sz... trafiał. A kiedy już miałam WZ i chciałam kupić projekt, okazało się, że jest on całkiem nowy i jeszcze w przygotowaniu i znów czekałam.Trochę już na tym świecie żyję i wiem, że wszystkiego się doczekamy, bowiem czas płynie nieubłaganie, dla nas również... Wszystko przejdzie... Tak mnie jakoś wzięło na refleksje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 03.03.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 wlasnie wyczytalam ze niektory skladali do PnB wniosek o wylaczenie z gruntow rolnych. A ja nie mam nic takiego. zastanawian sie czy w gminie skawina to niepotrzebne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 03.03.2008 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Widzę że grono się znacznie powiększyło. Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość i oczywiście pokora przed urzednikiem. A tak naprawde uśmiecg działa cuda. Wypis z KW po czarującym moim uśmiechu otrzymałem w dwa dni, a wypis z rejestru gruntu był na następny dzień. Osoba, która była przede mną usłyszała " zapraszam za tydzień". Jutro składam wnioski kredytowe i zaczną się negocjacje. Zobaczymy do ilu zejdą. Osoby mające kredyt prosze o podzielenie się jakie mają warunki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 03.03.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Nie bez znaczenia jest tutaj płeć urzędnika . Mój czar na większość nie działa, bowiem ten zawód jest sfeminizowany A tak poważnie, myślisz, Marku, że mozna wynegocjować %? Ewentualnie co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.03.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Cześć Haniu cały czas mysle o koszcie balkonu o którym nadmieniłaś i nie wiem co powiedzieć, a skąd masz takie info? mamy spory balkon, który składa sie kilku prętów, może pół metra betonu do tego doliczyć robocizne,płytki i barierke to wyjdzie jakieś 3 czy 4tyś? no ale żeby od razu 8 Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruslanagregorbu 03.03.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 wlasnie wyczytalam ze niektory skladali do PnB wniosek o wylaczenie z gruntow rolnych. A ja nie mam nic takiego. zastanawian sie czy w gminie skawina to niepotrzebne?? To chyba nie zależy od konkretnego Urzędu czy powiatu, a od statusu działki i rodzaju gleb. W naszym przypadku była to działka rolna (wygasły plany zagospodarowania przestrzennego), a badania geotechniczne wykazały, że posiada gleby mineralne. Do PnB trzeba było zatem wypełnić jakiś wniosek (nie wiem, jaki - mieliśmy pełnomocnika, który zrobił to za nas) i dołączyć ekspertyzę jakiegoś biegłego. Dwa zdania owej "ekspertyzy", bo jakoś trudno mi to skojarzyć z ekspertyzą kosztowały nas 200 PLN. Osoby mające kredyt prosze o podzielenie się jakie mają warunki. Póki co mamy tylko kredyt na działkę. Oprocentowanie 3,85% CHF. W najbliższych tygodniach udajemy się ponownie do mBanku, by wybadać teren pod kredyt na budowę. Asia obiecała mi, że moje kontakty z bankiem ograniczą sie do niezbędnego minimum. Mam wspaniałą żonę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.03.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 aga&piotr ile płaciliście za metr położenia dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.03.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Cześć Edytko Płaciliśmy chyba ze 35zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.03.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Cześć Edytko Płaciliśmy chyba ze 35zł.. No to chyba niedużo. U mnie chce coś ok. 50 zł. razem z orynnowaniem i tymi podobnymi duperelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.03.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 oj to sporo to ja myślałam że płace jak za zboże te 35zł to też za wszystko i oczywiście okna dachowe, bo niektórzy biorą za to dodatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 03.03.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 oj to sporo to ja myślałam że płace jak za zboże te 35zł to też za wszystko i oczywiście okna dachowe, bo niektórzy biorą za to dodatkowo Aguś dzięki za odpowiedź. U mnie też z obsadzeniem okien połaciowych, ale to i tak sporo. Ja będę kłaść blachodachówkę, więc może jej obróbka jest bardziej skomplikowana niż dachówki. Tak sobie tylko myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.03.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 a wiesz że może masz racje? chociaż u mnie było sporo wykończeń z blachy, bo mimo że mamy dachówke to zrezygnowaliśmy z dachówek lewych i prawych i to jest pięknie obsadzone blachą a może to już tak ceny oszalały ide do Ciebie na dziennik zobacze co sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.03.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 EDYTKA!!!! właśnie mnie małż z błędu wyprowadził i mówi że płaciliśmy 30zł!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.03.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 EDYTKA!!!! właśnie mnie małż z błędu wyprowadził i mówi że płaciliśmy 30zł!!!! No to mnie załamałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts