Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nowi budowniczy

marnia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie...po malunku..na dniach dostanę WZ,,potem wchodzi geodeta robi podział i zescalenie działki mojej i sąsiada...czekanie na podpis Wójta miesiąc....w miedzy czasie architekt zaadoptuje projekt i naniesie niewielkie zmiany < już kupiłam >

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4684a6a5b19e4

pozwolenie na budowę..i mam nadzieję że zacznę jesienią :D

Pozdrawiam wszystkich

Witajcie kobietki :D

Wreszcie znalazłam chwile zeby do was zajrzeć ;)

Jakaś zaganiana jestem :-? w pracy kocioł....no cóż.

W każdym razie dziś ekipa zakończyła prace tynkarskie huuuura :lol: :lol: :lol:

Wczoraj kończyli garaż i takie tam pierdoły, jutro rozliczenie i świeża dostawa zdjęć 8) Wyszło im pięknie, ładnie posprzątali, nawet okna mają zamiar umyć, fiu fiu :lol:

Co do galerii to nie wiem czy znajde na nią czas, tym bardziej że pomyślcie o zbliżającym sie sezonie grilowym :lol: i gonitwach po sklepach budowlanych itp :wink:

Buziaki

Aga

Witam Wszystkich cieplutko :D :DPrzepraszam ,że Was ostatnio zaniedbałam ale mogę ogłosić ,ze po długich i cięzkich zmaganiach mam w końcu wszystkie dokumenty potrzebne do kredytu..Teraz muszę odczekać dwa tyg i będziemy składac wniosek o kredyt. Podobno uprościli w banku procedury i w ciągu tygodnia można miec kredyt w zasięgu konta :D :D

Dziś byłam na spacerze z dziećmi, poszłam do cioci i jak do niej weszłam do zdębiałam, oczy w słup i tak dalej...Na ścianie ma śliczny tynk strukturalny. Taki o jakim marzę.Nie miałam tel przy sobie a szkoda bo od razu bym fotkę zrobiła i na forum pokazała.Ma dobrego fachowca , co ja piszę dobrego, bardzo zdolnego fachowca.Facet specjalizuje sie w tynkach , kładzeniu płytek i w sufitach podwieszanych acha jeszcze hydrauliką się zajmuje.Od razu wzięłam namiary na niego.Nie jest tani ale za to jakie ma referencje....

Mam nadzieję ,że będziecie na zlocie? I w końcu osobiście będziemy mogli sie poznać :D :D

Asiulka strasznie mało Ciebie u nas. :(

Co słychać?

Troszku się nie odzywałam, bo wpadłam w wir załatwiania ostatnich formalności przed rozpoczęciem budowy. Kredyt praktycznie już jest /jutro albo w piątek podpisuję umowę/, woda na działkę doprowadzona, prąd miał być do 12 maja, ale niestety w ZE powiedzieli, że będzie, ale może we wrześniu :evil: No cóż budowę rozpocząć będę musiała na agregacie - mam nadzieję, że się uda. W przyszłym tygodniu muszę pozamawiać materiały, a podobno na składach już nie udzielają rabatów :cry: czy coś Wam wiadomo na ten temat.

Cały czas się zastanawiam, jak ja sobie z tym wszystkim poradzę, czy zdołam to jakoś ogarnąć by wszystko było na czas. Ale pewnie takie wątpliwości ma większość osób zaczynających budowę. Mimo wszystko jestem dobrej myśli i wierzę że wszystko będzie dobrze.

Andziu takiego fachowca to ze świecą szukać. :lol: :D

Ja to bym już się z nim umawiała. :lol: Bo jak taki dobry to pewnie rozchwytywany. :roll: Miej rękę na pulsie. :D

Gratuluję kredyciku. :lol: :D

Dziękuję Edmarku. Fachowiec jest rozchwytywany. Ciocia chciała ,żeby poza planowo pomalował pokój. Nie zgodził się. Chyba ,że jesieną-może-pokazał jej kalendarz , dosłownie co do godziny zapisany. Wyobraź sobie ,że on nie tylko mówi co trzeba kupić, on sam do sklepu jedzie i kupuje potrzebne materiały.A przed robotą umawia się na wizje lokalną :D ogląda np łazienkę i wspólnie z inwestorem wybierają najlepsze rozwiazania.Normalnie w szoku byłam bo o takim facecie to ja jeszcze nie słyszałam...Jak powstaną mury do go zamówię.

Asiulka strasznie mało Ciebie u nas. :(

Co słychać?

Troszku się nie odzywałam, bo wpadłam w wir załatwiania ostatnich formalności przed rozpoczęciem budowy. Kredyt praktycznie już jest /jutro albo w piątek podpisuję umowę/, woda na działkę doprowadzona, prąd miał być do 12 maja, ale niestety w ZE powiedzieli, że będzie, ale może we wrześniu :evil: No cóż budowę rozpocząć będę musiała na agregacie - mam nadzieję, że się uda. W przyszłym tygodniu muszę pozamawiać materiały, a podobno na składach już nie udzielają rabatów :cry: czy coś Wam wiadomo na ten temat.

Cały czas się zastanawiam, jak ja sobie z tym wszystkim poradzę, czy zdołam to jakoś ogarnąć by wszystko było na czas. Ale pewnie takie wątpliwości ma większość osób zaczynających budowę. Mimo wszystko jestem dobrej myśli i wierzę że wszystko będzie dobrze.

No niestety sezon budowlany rozpoczety to i rabaty sie skończyły. :-? Mój przyszły szwagier-dach będzie u nas robił- z doświadczenia wie i tak mi doradził,żeby dachówkę lub inne materiały kupować zimą. W tedy można dostać rabaty , upusty.. Najlepiej to w grudniu albo styczniu. A i więżba na dach najlepiej jak jest kupiona zimą albo wczesna wiosną.Drzewo ścięte zimą jest lepsze od ściętego w innych porach roku.

Wyobraź sobie ,że on nie tylko mówi co trzeba kupić, on sam do sklepu jedzie i kupuje potrzebne materiały.A przed robotą umawia się na wizje lokalną :D ogląda np łazienkę i wspólnie z inwestorem wybierają najlepsze rozwiazania..

Wiem coś o tym, bo sama takiego majstra miałam. :D I choć już dawno skończył u mnie robotę, to dzwoni do mnie co kilka dni, albo sam wpada na budowę, robi inspekcje i podsyła mi kolejnych sprawdzonych fachowców. :D

Moja noga nie postała nigdy w żadnym sklepie, czy hurtowni. :lol: Jedyną rzecz jaką sama wybrałam i kupiłam, to była cegła na kominy i nic poza tym. :lol: I tak jest do tej pory. :D

Takie budowanie to ja nawet lubię. :lol: :lol: :lol:

Doradźcie mi coś:

Mieliśmy brać kredyt złotówkowy z B śląskim, ale wczoraj zapytano się mnie dlaczego we frankach nie bierzemy? Sama nie wiem co teraz robić? Bierzemy na maksymalny okres czasu ale i tak wiem ,że szybciej spłacimy..

Przykro mi, ale nie mam wiedzy w tym temacie. :( :( :(

Kiedyś z mężem jak się nad tym zastanawialiśmy, to braliśmy pod uwagę właśnie franki.