Edmar70 17.10.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Twoja działeczka nie straci na urodzie bo wszystkie drzewka rosną wokoło. To fakt. Większość drzew rośnie przy ogrodzeniu, a środek, tam gdzie stanie dom, jest pusty. Jedynie orzech stoi na granicy z przyszłą kuchnią. Mam tylko nadzieję, że uda się go ocalić i nie uszkodzić korzeni, bo byłoby mi go bardzo żal. A tak swoją drogą chciałabym w przyszłości posadzić parę iglaczków, tyle tylko, że nie wiem jakich, bo się kompletnie na tym nie znam. Wiem tylko, iż bardzo mi się podobają i tylko tyle. A... i w ogrodzie to najlepiej aby samo wszystko się pielęgnowało, bo jakoś nie mam cierpliwości do ogrodnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 17.10.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Cześć dk37 napisałU mnie pan geodeta dłubie sobie mapki za jakieś dwa tygodnie powinnam je dostać.Zaczęliśmy się zastanawiać nad budową w systemie Kronopol! O jejuuu, nic nie wiem na temat tego systemu, nawet o nim nie słyszałam Napisz coś - proooszę. Edmar70 - ale masz piękną działeczkę i już masz na niej drzewka, aż szkoda żeby się coś niechcący mogło zniszczyć przy budowie. Oj ekipa będzie miała, oj miała - inwestor przez cały czas na miejscu, ho, ho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.10.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 dk37 nie mam pojęcia co to jast ten system Kronopol ja też stawiam wielkie gały.... nic na ten temat nie wiem ...ale jutro nadrobie lekturę w pracy... Skorpionek rzecz jasna że dam znać jak bede w KraQ Qrcze normalnie aż mnie zachwyt bierze na Wasze działeczki...eh..kiedyś zrobie "mojej" jak juz akt podpisze jest jak busz...20-lat rośnie samowolnie....ryma puściłam...przez topiwo chyba hyhy ...nie pijam w ogóle... MarQ....teraz Ty mnie zawstydziłeś... Moja córa....zdrowieje..pytanie tylko na jak długo .... Ps. przyzywam horror...moja włascicielka domQ w którym mieszkam wyjechała na 2 tyg....walczę z centralnym na węgiel.... teraz już wiem ,że w moim domQ bedzie na GAZ ... bosheeee żeby tylko nie wysadzić domu Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.10.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Qrcze nie to co trzeba wytłuściłam.... przepraszam to ten żubr...nasze regionalne...coby propagować walory podlasia nie zamoczę języka w innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.10.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Córcia 4 lata skonczyła w czerwcu...przeukochana, grzeczna...100 razy mnie całuje gdzie popadnie mowiąc jak mnie bardzo kocha... mam też syna 10-letniego następca Kubicy...od 6 roku życia gania sam samochodem...ja wysiadam a on popisuje się przed laikami ..:Da jakie kanadyjki kręci ...fakt ze raz mi mise olejową załatwił....ale co tam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.10.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 niedobrze....prowadzę monolog już milczę dobrej nocki wszystkim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 17.10.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 pisz bernadka ja czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.10.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Ps. przyzywam horror...moja włascicielka domQ w którym mieszkam wyjechała na 2 tyg....walczę z centralnym na węgiel.... teraz już wiem ,że w moim domQ bedzie na GAZ ... bosheeee żeby tylko nie wysadzić domu Pozdrawaim[/b] Bernadetko wiem co przechodzisz. Ja w obecnym domu też mam ogrzewanie na węgiel. I choć mam w domu bardzo ciepło, to szczerze nienawidzę chodzić przy piecu. Jak się nie nakopci, to się woda zagotuje. Jak nie woda, to znowu zgaśnie. I tak w kółko. I pilnować tego wiecznie trzeba, bo strach, że kaloryfery wywali. A ile syfu przy tym to już nie wspomnę. Naprawdę męczarnia. W nowym domku też będzie gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dk37 18.10.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam, wrzuciłam kilka stron dot.budowy w tym systemie.Jeśli macie ochotę rzućcie okiem.Troche pomyliłam się z czasem budowy, okazuje się że trwa to do 8 tygodni max. ale to i tak b.krótko. http://www.kronopol.com.pl/download/poligrafia/system.pdf http://www.archipelag.pl/aktualnosci/system-kronopol-1.html http://www.kronopol.com.pl/download/poligrafia/osb_pol_02_2007.pdf http://www.archipelag.pl/aktualnosci/dom-z-paszportem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 18.10.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 wrzuciłam kilka stron dot.budowy w tym systemie.Jeśli macie ochotę rzućcie okiem.Troche pomyliłam się z czasem budowy, okazuje się że trwa to do 8 tygodni max. ale to i tak b.krótko. Witam wszystkich właśnie czytałam co nieco o tym systemie...najogólniej mówiąc jest to..Budownictwo szkieletowe, do tej pory święcące triumfy w krajach Skandynawii i Ameryki Północnej, jest dziś coraz popularniejsze również w regionach, gdzie do tej pory przeważało budownictwo tradycyjne. Walory ekologicznej i energooszczędnej konstrukcji zaczęli doceniać także Polacy. osobiście musiałabym obejrzeć jakiś domek w tej technologii żeby się przekonać...bo jest to nowość u nas...ale nowe nie znaczy złe...na pewno przyśpiesza to czas robót to największą zaleta dla tych którzy chcą szybko....dk wiesz jak to z nowinkami..ludzie sceptycznie podchodzą...ja np. mam zamiar budować z keramzytu...też nowość niejako u nas...mój mąż niechętnie podchodzi do tego....no cóż...podzwoń do tej firmy niech dadzą Ci namiary na jakies już powstałe domki..pogadaj z właścicielami...wtedy będzie łatwiej zadecydowaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 18.10.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam i przepraszam że nie zagladałam W każdym razie musze sie pochwalić nową ekipą wreszcie trafiliśmy!! Nie marudzą, z uśmiechem na twarzy coś sobie podśpiewują po góralsku po ludzku z nami rozmawiają (już nie boje sie coś powiedzieć czy zadać pytanie), wygladają normalnie a nie jak jakieś meneliki Jak przyjechał piasek nawet nie pisneli tylko wzieli sie za robote no jestem w szoku od poprzedników usłyszałam że oni są od murowania a nie od piachu A jacy uczynni i pomocni Ps,dziś zalewają chudziaka W wolniejszej chwili postaram się nadrobić zaległości a teraz biore sie za robote Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 18.10.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 aga&piotr Witaj ,fajnie ze jestes zadowolona z ekipy oby tak dalej powodzenia> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 18.10.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Cześć Bernadetko Ale sie usmiałam z następcy Kubicy o matko...uff No i żubr...(dwa żubry i spokój ) hehe A jeśli chodzi o ogrzewanie...boje sie że gazem wyjdzie drogo..ludzie narzekają..ale nie robimy drugiego pieca tyko kominek z płaszczem, i oby to wystarczyło dk37 co do budowania a w zasadzie składania domku, szczerze mówiąc nie wczytywałam sie, ceny mnie zniechęciły i dałam spokój. Edmar70 działeczka urocza, serio ... Maruś i Asia no jak tam w nowej pracy? gratuluje postępów papierkowych Skorpionek, jaka fajna dzidzia niech zdrowieją "smarki " Marnia, jak to dobrze że piesek zdrowieje Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 18.10.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Witam i przepraszam że nie zagladałam W każdym razie musze sie pochwalić nową ekipą wreszcie trafiliśmy!! Nie marudzą, z uśmiechem na twarzy coś sobie podśpiewują po góralsku po ludzku z nami rozmawiają (już nie boje sie coś powiedzieć czy zadać pytanie), wygladają normalnie a nie jak jakieś meneliki Pozdrawiam Aga Bo górale to fajne ludziska som. Życzę Wam aby to była ostatnia brygada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 18.10.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 dzięki Edmar70, my też sobie tego życzymy zobaczymy jak sie będzie dalej układała współpraca, mam nadzieje że będą godni polecenia lepiej oszczędzić innym nerwów, niech od razu biorą sprawdzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 18.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Aga&piotr - gratuluję nowej ekipy - tak trzymaj. Dzięki, żeby nie zaapeszyć w pracy jak na razie super, nooo i mogę zajrzeć na forum /jak nikt nie widzi/. Dlaczego uważasz, że ogrzewanie gazem jest drogie. Jeśli dobrze ocieplisz dom i rozprowadzisz ogrzewanie z kominka to tak drogo nie powinno wyjść. Czy ktoś z was zastanawiał sie nad pompą ciepła? Ja sama myślałam początkowo nad fundamentem grzewczym, ale on sprawdza się przede wszystkim przy domkach parterowych. Więc zaczęłam się zastanawiać nad pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 18.10.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 A jeśli chodzi o ogrzewanie...boje sie że gazem wyjdzie drogo..ludzie narzekają..ale nie robimy drugiego pieca tyko kominek z płaszczem, i oby to wystarczyło moja mama ma taki piec na gaz...fakt ze powierzcni grzalnej ma okolo 100m , rachunek rozliczany jest co 2 m-ce ..oscyluje około 400 zł w tym piecyk do gotowania...w najgorszy mróz w tamtym roku jeden byl na kwote 800 zł..ale raz tylko byl taki wysoki....wiec nie jest to chyba aż tak bardzo drogo ..za 5 ton wegla...nie wypowiem sie jakiego...w moich obserwacjach jest to polowa drobniutkiego a druga wielkich brył kosztowalo mnie w tym roku 2 tys. złotych...doliczając do tego te nerwy, bieganiny, sprawdzanie itp jeszcze zastanawiam sie..bo trzeba to wiedziec na etapie projektu chyba.. właśnie złe wieści przeczytałam..gaz do gory od nowego roku Qrcze ale zwykłe centralne....pachnę wędzonką na odleglość pomijam fakt że dla mnie laika zajmuje to z godz. 2 dziennie..latam jak oszalala z 2 pietra i sprawdzam czy oby woda sie nie gotuje.. bo wtedy to już katastrofa...no i okolo północy kaloryferki zimne ...tak jak pisałam rozważam ekogroszek..niby taki "inteligentny piec" sam sobie dozuje ile trzeba....musze popytać kogos kto takowy użytkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunni 18.10.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Dzień dobry Państwu, Ja, za pozwoleniem, chciałabym się przyłączyć do grupy. Planuję rozpocząć budowę na wiosnę 2008. Teraz kompletuję papierki do PnB. Mam już kupiony projekt (Archon, Dom w peoniach - z dwuspadowym dachem , który jest w trakcie adaptacji. Mam mapy do celów projektowych, warunki i umowę na prąd budowlany podpisaną, złożony wniosek o gaz i rozpoczętą współpracę z architektem. Zamierzam budować z ceramiki, ale coraz bardziej przemawia do mnie keramzyt. Jeszcze musze nad tym pomyśleć. I to tyle. Walczę z urzędowymi przeciwnościami losu i mam nadzieję, że od Was otrzymam wsparcie. Służę tym samym, zawartym w ciepłych słowach. I też jestem zodiakalną Panną Pozdrawiam serdecznie wszystkich Marzycieli. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 18.10.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 hmm Bernadetko, wiesz, trudno mi powiedzieć na ile jest prawdy w tym ogrzewaniu gazowym to tylko opinie innych, może nie będzie tak źle Ps. nie chce być wędzonką Asia, widze że mamy podobnie, bo też zaglądam tu w pracy jak nikt nie widzi doszłam nawet do wniosku, że więcej siedze w tym necie podczas pracy niż w domu dziwna zależność Nad pompą nie myśleliśmy, ja sie tylko modle żeby nam pieniędzy wystarczyło na jako taki domek bez szaleństw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 18.10.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Sylwia, witamy w naszych skromnych progach Cieszymy się że dołączyłaś do naszego grona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts