Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spotkał KATAR Katarzyne...tfu! zielonooka :(

zielonooka

Recommended Posts

Ratujcie !!! ratujcie! :(

Sie przeziebiłam albo co? :-?

No mam zapchany nos (tak dzis po poludniu mnie wzielo),ciut boli mnie gardlo i troszke głowa. Goraczki niet.

W sumie gardlo i glowa - pikuś - ale ten masakryczny katar!!!! :-? :cry:

Gadam przez nos niczym Kaczor D., nos jakis spuchniety i zapchany - ble...

Jak ja nienawidze miec kataru! Chlip chlip :(

I nawet do lekarza nie pojde bo to "tylko" katar.

Co sie robi zeby nie bylo ze "katar leczony 7 dni a nieleczony tydzien???"

Aha - randke mam jutro! I jak mam byc pociagajaca (nomen omen :wink: :lol: ) i seksowna i uwodzicielska z glosem Kaczora wysmarkujac sie co sekunda w chusteczke ? :(

Help! :)

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ha! Jeśli jest tak jak piszesz to szybko do wyra i witaminę C 1000mg (mi to pomaga!) i dobrze się wyśpij! Ewentualnie Fervex jeszcze biorę zależnie od samopoczucia! W przeciwnym razie na drugi dzień zaczynam chorowac. Z moich obserwacji mojego organizmu wynika, że im większy katar tym większe choróbsko mnie powali. A z czasem to choróbsko przejdzie... na żonę i dzieci :cry: .

Zielonooka faktycznie zony nie ma wiec katar moze ew. przejsc na kota :o :lol:

Na razie zrobilam sobie goraca kapiel z dodatkiem takiego olejku (grejphrutowy)

wit C mam i nawet mam rutinoscorbin - serio toto pomaga?

Fervexu nie mam - i jakos tak bj on mi sie kojarzy z goraczka? temperature mam normalna .

ps. czy katarem mozna zarazic??? (jak juz sie kicha i prycha?)]

ja sie randkowac moge i w lozku - moze byc ciekawie i nietypowo no ale nie chcialabym wspołrandkowicza zarazic katarem :-?

Rutinoscorbin bardzo pomaga... producentowi..., facetowi co go reklamuje, ... telewizorniom... :wink: :D , ale Tobie nie zaszkodzi.

Zmniejsz tylko ewentualna dawkę wit. C, bo w Rutinoscorbinie juz jest.

nie wierze ze po pożarciu czosnku mleko sprawi ze nie bedze nic czuc

(ps. ja i tak nie moge pic mleka bo go nie trawie :-? (jakis brak enzymow do trawienia laktozy czy cos :)- niewazne :))

Ew. moze takie kapsulki z czosnkiem moze?

A co ze mna jako potencjalna bronia biologiczna i zródłem zarazków atakujacych osoby trzecie???? :( jestem bardzo grozna czy tylko troche?

:roll: :lol:

Też się przeziębiłam, wczoraj złapał mnie na zakupach deszcz :/ Synka zakryłam swoją kurtką, a sama zmokłam jak kura :( Całe szczęscie, że choć małemu nic nie jest...

NA przeziębienie stosuję metodę mojej babci, 2-3 razy dziennie tzw. cytrynówę. Szklanka gorącej wody, do tego kilka łyżek miodu i sok z połówki cytryny. Kwaśne i bardzo słodkie, mnie stawia szybko na nogi i dla gardła duża ulga... Do tego jakaś aspiryna na noc i po 2-3 dniach jestem zdrowa :)

Pozdrawiam

Witam,

Wiem ,że zielonooka nie skorzysta z mojej rady ale skoro tak cierpi to i ja coś "zapodam".Może to zabrzmi trochę śmiesznie ale ostatnimi czasy zauważyłem ,że jak w domu pomór to znakomicie idę w leki dla dzieci.T/z.Pani doktor zapisała Bartoszowi ostatnio Sterimar Cu ,spray do nosa z wody morskiej.Ważne w nim to ,że nie wysusza śluzówki.Na mnie działa rewelka.Mam stary nawilżacz powietrza bez którego ani rusz.Można spróbować zapuszczać do nosa sól fizjologiczną,która działa skutecznie ale krótko.No i niezapomniany Olbas. Pomaga nam wszystkim znakomicie.Wystarczy skropić nim pościel,wypić wapno ,łyknąć podwójną dawkę rutinoscorbinu,włączyć nawilżacz i rano obudzić się z poczuciem ,że dżampreza się uda.

dużo zdrowia.

Moja koleżanka ostatnio wyleczyła się z kataru dzięki inhalacji z Amolu.

Ja tam w nic nie wierzę, mam katar cały czas, jak tylko jest chłodniej. :-?

A czosnek to jest dobry, szczególnie właśnie przed randką i jeśli zjecie go oboje :) Na surowo to z twarożkiem, albo tosty z czosnkiem i oliwą, do tego czerwone winko 8) Nie wiem, czy działa przeciwkatarowo, ale niezłe jest.