Majka 28.09.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 - kropelki Olbas - pokropic poduchę - lepiej się spi. - ale jako lekarstwo to spray "bioparox" czosnek - wycisnąć, zmieszać z maslem i na chlebek z solą, albo zrobic grzanki w piekarniku - pod serem bezpiecznie ukryć pokrojony cały ząbek cytryna - wycisnąc połówkę do kubka z gorąca herbatą, poslodzić łyzką miodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 28.09.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Tutaj znajdziesz troszkę sposobów na przeziębienie.Wątek stary, ale co roku aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 28.09.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 zielonooka Po czosnku, natkę jemy (zwilżyć przed uzyciem)i nic nie czuć . Randka będzie udana i bez zapachu .Przegryzać co godzinę Zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.09.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 zielonooka Po czosnku, natkę jemy (zwilżyć przed uzyciem)i nic nie czuć . Z buzi to moze i nie, ale caly problem "zapachu" czosnku to, ze pozniej wychodzi "skora" i tego sie nie da zniwelowac niczym, ble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 28.09.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 mbz Tak to prawda. Co lepsze chorować czy troszkę czosnkiem,,pachnieć"pare dni .Jeżeli kuracja trwa dłużej. Decyzja należy do zainteresowanego Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.09.2007 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Bdziekubie wszystkib za radby, kurujeb sieb ale..... UMIERAB ...normbalnie umierab .... nos juz nie jestb zakatabrzony a norbalnie zabchany totalbnie buuu.... ps. z randki naprawdopodobniej nici bo okazalo sie ze juz chyba zarazilam albo obydwoje sie przeziebilismy kazde na wlasna reke. i tak buczymy sobie do telefonów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 28.09.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 To nie pozostaje Ci nic innego jak szybka kuracja czosnkiem,najszybciej zwalczyć bakterie. Ale to prawda że najskuteczniejsze są lekarstwa dla dzieci, jak moje maluchy były chore , to jak wiadomo za nimi choruje zaraz mama tatę to jakoś omija.Ale wtedy stosowałam np ibufen i wszystkie inne syropy dla dzieci i naprawdę skuteczniejsze od tych dla dorosłych, przynajmniej na mnie tez działały. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Ps. Jak już tak razem chorujecie to może lepiej pod jedną kołderką Z gorącym grzańcem Galicyjskim np. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.09.2007 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 w desperacji sprobuje i tych dzieciecych lekow ibuprofenu to nie bo caly czas goraczki nie mam ale glowa boli i gardlo - fuj! dziekuje za dobre slowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 28.09.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ZIELONOOKA, Zrób sobie grzańca naprawdę pomaga wygrzeje Cię bardzo szybko, zrób sobie na wieczór przed snem. Bo po nim trochę się w głowie kręci i od razu lulu się chce, ale grzeje tylko się trzeba dobrze przykryć i wypocić te wstrętne bakterie Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.09.2007 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ZIELONOOKA, Zrób sobie grzańca naprawdę pomaga wygrzeje Cię bardzo szybko, zrób sobie na wieczór przed snem. Bo po nim trochę się w głowie kręci i od razu lulu się chce, ale grzeje tylko się trzeba dobrze przykryć i wypocić te wstrętne bakterie Pozdrawiam i powodzenia nie umiem robic grzanca.... no chyba ze w sklepie obok mozna by bylo go kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 28.09.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Tak grzańca już gotowego można kupić tylko najlepszy jest Galicyjski, i pić najlepiej na gorąco. Ewentualnie jak lubisz piwko z żółtkiem i z cukrem też pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 28.09.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 W większości sklepów kupisz Grzańca Galicyjskiego, wystarczy go tylko w domu podgrzać Mnie tydzień temu naszła ochota na grzane wino, a że do sklepu mi się nie chciało, wzięłam pierwsze lepsze czerwone wino, dorzuciłam goździków, cynamonu, trochę miodu, podgrzałam i już! Z dziecięcych leków też polecam Olbas, kilka kropelek na poduszkę lub pidżamę i śpi się lepiej. ZAmiast Sterimaru do nosa może być też Marimer. Też czasem pożyczam od synka, pomaga Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.09.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 setka rumu, sok z caleeeej cytryny, lycha miodu - wymieszac , wypic , isc do wyra zapach czosnku niweluje jablko albo sok jablkowy. podobno lepiej od pietruszki uwielbiam czosnek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.09.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Pol szklanki cieplej wody, lyzka miodu, lyzka spirytusu, lyzka malin ze sloiczka (zasypane cukrem i zagotowane przed zima), sok z polowy cytryny - wymieszac, wypic i do lozeczka, strasznie sie wypocisz i bedzie Ci lepiej. Taka miksture mozesz pic 2 razy dziennie ale potem musisz sie polozyc koniecznie, bo bedziesz sie pocic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 29.09.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Zielonooka Powinnas byc juz zdrowa po takiej ilości kuracji i biegac po budowie I kazda kuracja ma swoje zalety .Trzeba stronke do ulubionych dołozyc Zdrówka życzę Pozdr.l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 29.09.2007 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Niestety nie jestem - chociaz chyba lepiej troche. Randka sie odbyla - byla baaardzo "romantyczna" hiehie bo 2 ludki siedzialy w lozku pod kolderka, ogladajac na dvd swoj ukochany serial pt"Zagadki kryminalne Las Vegas" , siorbiac z kubkow lek p/goraczkowy ( jedno gripex a drugie fervex) na zmiane z herbatka z miodem (grzanca nie kupilam wiec nawet nie bylo czymkolwiek zastapic np wina czy czegos bj kojarzacego sie z romantycznym spotkaniem ) . Ludki te - jako ze byly mocno zakatarzone to niezabardzo mogly sie calowac bo sa wtedy duze trudnosci w oddychaniu . No i jakos ze wzgledu na to ze jak z nosa cieknie a gardlo tudziez glowa boli - to sie nie chce za bardzo - nie wykazywaly jakiegos wiekszego zainteresowania swoja cielesnoscia :) Ale za to bardzo seksownie i romantycznie posmarkiwaly sobie na zmiane w tony chusteczek do nosa , a po wykonczeniu tychze chusteczek w gustowna rolke markowego papieru toaletowego - rumiankowego (reklama nie klamie - bardzo mieciutki! ) czyli romantyzm pelna geba ale bylo bardzo sympatycznie pozdrawiam wszystkich i mam dzika nadzieje ze do poniedzialku katar mi minie (teraz - napraawde nie wiem czemu z jednej dziurki zniknal - a druga na amen zakatarzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 30.09.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Niestety moje dzieci też smarkaja starszy kaszle , a mały juz zaczyna kichać na mame też zaraz to przejdzie. Szkoda ze nie kupiłaś sobie grzańca, ale nic straconego, Ja od rana jeżdziłam po pogotowiach wczoraj troche zmarzłam i dostałam zapalenie pęcherzyka moczowego i do tego dostałm kolki nerkowej, ból straszny prawie chciałam testament spisywać Dostałam zastrzyk i troche mi lepiej. Trzymaj się i mam nadzieję że do jutra będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 30.09.2007 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Ja od rana jeżdziłam po pogotowiach wczoraj troche zmarzłam i dostałam zapalenie pęcherzyka moczowego i do tego dostałm kolki nerkowej, ból straszny prawie chciałam testament spisywać uu... na szczescie kolka nerkowa mnie ominela do tej pory w zyciu ale zapalenie pecherza moczowego tam ze 2 czy 3 razy sie zdarzylo. wiec wiem jak to mocno boli i jakie sa niefajne odczucia przy okazji bardzo wspolczuje i zycze zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.09.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Bardzo dobrym i silnym lekiem na kaszel i przeziębienia jest zwykły (?) syrop z kaliny. Owoce kaliny zasypuje się cukrem i dwa - trzy tygodnie czeka. Powstały sok zlać i spożywać ok. 3 - 5 łyżeczek dziennie.Tylko skąd dzisiaj wziąć kalinę? (nie mylić z jarzębiną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.10.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witaj zielonooka jak sie miewasz??????? Ja powoli wracam do żywych, było ciężko Wycierpiałam się jak nigdy Wczoraj jak byłam u lekarza to mnie wyśmiał i spytał sie mnie po co przyszłam a ja mu na to odpowiedziałam: że mąż sie chce mnie pozbyć bo ma młodszą i przysłał mnie do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts