Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spotkał KATAR Katarzyne...tfu! zielonooka :(

zielonooka

Recommended Posts

Witaj zielonooka jak sie miewasz???????

Ja powoli wracam do żywych, było ciężko :(

Wycierpiałam się jak nigdy :cry:

Wczoraj jak byłam u lekarza to mnie wyśmiał i spytał sie mnie po co przyszłam :o

a ja mu na to odpowiedziałam: że mąż sie chce mnie pozbyć bo ma młodszą i przysłał mnie do lekarza :evil:

hehe :)

u mnie lepiej - katar delikatnie przechodzi tylko ciut pokasluje

za to polowa foirmy kicha i prycha - trudno :)

retrofood - łeee moze i z kalina fajne ale raz ze faktycznie napierw szukac i trafic w taki termin kiedy kalina ma owoce :lol: a dwa - zalewac , czekac .... to juz predzej ten katar sam przejdzie

:)

cmokam wszystkich w zasmarkane nosy - jak ktos choruje :) - mi minelo po 5 dniach :)

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

widze ze spoznilam sie z rada ale tez bym chciala polecic swoj sposob zawsze leczylam sie aspirynka a teraz przeszlam na tabcin mysle ze skuteczniejszy tzn na mnie dziala lepiej w przypadku przeziebienia bo moge od razu wrocic do pracy no i pczywiscie do tego zestawu dodaje cieply miod z cytrynka nawet gdy jestem zdrowa to go pije :)

widze ze spoznilam sie z rada ale tez bym chciala polecic swoj sposob zawsze leczylam sie aspirynka a teraz przeszlam na tabcin mysle ze skuteczniejszy tzn na mnie dziala lepiej w przypadku przeziebienia bo moge od razu wrocic do pracy no i pczywiscie do tego zestawu dodaje cieply miod z cytrynka nawet gdy jestem zdrowa to go pije :)

tez ktos mi cos mowil o tabcinie ale nie probowalam

mam nadzieje ze juz w tym "sezonie katarowym" nie bede musiala sprawdzac :)

• 2 weeks później...

Witam wszystkich :)

a ja polecam moj sposób kanapek z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Do smaku moyna dodac odrobine soli i majonezu. Czosnek to naturalny antybiotyk i w moim przypadku sprawdza sie niesamowicie. ale czasami niestety nie ma co odwlekac wizyty u lekarza czy tabletek z apteki bo mozna sobie tylko zaszkodzic.

wiesz czosnek jest naturalnym antybiotykiem wiec pomaga skutecznie. a majonez to tak do smaku, zeby nie bylo az takie okrpone :)

ale nie ma co zwlekac z wizytą jesli objawy nie ustepuja przez kilka dni mimo przyjmowania lekow- takie jest moje zdanie.

a jakie leki polecacie, bo mnie sie juz znudzily te rozpuszczalne cytrynowe ferveksy czy inne cieple herbatki. Niestety nie sprawdzają sie w moim przypadku.

U mnie już zaczął się sezon czerwonego nosa. Zawsze, jak jest chłodniej na dworze mam katar - głównie, jak wyjdę.

Robiłam testy na alergię - nie mam, brałam szczepionkę uodparniającą - nic. :-? Nawet czasami jem takie leki dla alergików, przeciwkatarowe, ale one strasznie wysuszają słuzówki i wcale nie są skuteczne.

Zna ktoś sposób na takie coś?

Klaudyyna na przeziebienie moge polecic ci Tabcin, probowalam tez fervexu i jak dla mnie ten pierwszy dziala na mnie szybciej i co najwazniejsze u mnie nie powstaje syndrom "czerwonego nosa" od smarkania, nie wiem czy ten efekt bylby rowiez widoczny u ciebie kofi, ale o ile pamietam to tabcin zawiera skladniki antyhistaminowe jak w lekach alergicznych i moze na twoj katarek ci pomoze najlepiej sama doczytaj tu jest link http://www.tabcin.pl

Kofi wiesz napewno obkurczy Ci sluzówke i katar nie bedzie taki dokuczliwy. Ale to leczenie objawowe, a najwazniejsze to szukac przyczy w Twoim przypadku. Leczenie objawowe sprawdza się w przeziebieniach czy tam grypach ale jak Twoj katarek sie tak utrzymuje to... hm... lekarz! Moze laryngolog?

JA nie znosze chusteczek, zawsze wycieram cały poder z nosa, wszystko jest czerwone, wysuszone, łuszczy sie. Pozniej kremem trzeba smarowac a szczypie... :-?

tez kiedys mialam problem z czerwonym nosem ...koszmar to prawda i potem sie ma takie strupki od wycirania nosa chusteczka ... :( ale na szczescie ostatnio nie mialam ani razu z tym problemu bo zaczynam leczyc sie szybko przy pierwszych objawach wiec choroba i katar sie nie rozwijaja i nie ma problemu no i ta pseudoefedryna pomaga szybko stanac na nogi

Zielonooka faktycznie zony nie ma wiec katar moze ew. przejsc na kota :o :lol:

Na razie zrobilam sobie goraca kapiel z dodatkiem takiego olejku (grejphrutowy)

wit C mam i nawet mam rutinoscorbin - serio toto pomaga?

Fervexu nie mam - i jakos tak bj on mi sie kojarzy z goraczka? temperature mam normalna .

ps. czy katarem mozna zarazic??? (jak juz sie kicha i prycha?)]

ja sie randkowac moge i w lozku - moze byc ciekawie i nietypowo no ale nie chcialabym wspołrandkowicza zarazic katarem :-?

Odwracaj sie do partnera tylem (tyleczkiem),zarazenia nastepuje droga kropelkowa przy katarzeinne choroby przez kontak bezposredni

• 2 weeks później...

jeszcze nie próbowałam tego tabcinu bo na szczęście nie musiałam bo pije codziennie miodek z cytrynka i to jakoś chroni mnie przed choróbskiem no ale mój chłopak ostatnio się przeziębił no i wziął tabcin i po dwóch dniach był zdrów jak ryba!!!!

a mnie właśnie rozbiera :(

znacie jakiś przepis na nalewkę czosnkową?? :D

bo wódka mi już nie pomaga, może na czosnek czas się przerzucić ;)

koleżanka dała mi jeden przepis, ale może znacie coś jeszcze z cytryną i miodem :), bo na ten muszę czekać 24 godziny :D

nalewka czosnkowa?????pierwszy raz słysze o takim czymś!!!! :-?