zielonooka 02.10.2007 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witaj zielonooka jak sie miewasz??????? Ja powoli wracam do żywych, było ciężko Wycierpiałam się jak nigdy Wczoraj jak byłam u lekarza to mnie wyśmiał i spytał sie mnie po co przyszłam a ja mu na to odpowiedziałam: że mąż sie chce mnie pozbyć bo ma młodszą i przysłał mnie do lekarza hehe u mnie lepiej - katar delikatnie przechodzi tylko ciut pokasluje za to polowa foirmy kicha i prycha - trudno retrofood - łeee moze i z kalina fajne ale raz ze faktycznie napierw szukac i trafic w taki termin kiedy kalina ma owoce a dwa - zalewac , czekac .... to juz predzej ten katar sam przejdzie cmokam wszystkich w zasmarkane nosy - jak ktos choruje - mi minelo po 5 dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina80 08.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 widze ze spoznilam sie z rada ale tez bym chciala polecic swoj sposob zawsze leczylam sie aspirynka a teraz przeszlam na tabcin mysle ze skuteczniejszy tzn na mnie dziala lepiej w przypadku przeziebienia bo moge od razu wrocic do pracy no i pczywiscie do tego zestawu dodaje cieply miod z cytrynka nawet gdy jestem zdrowa to go pije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.10.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 widze ze spoznilam sie z rada ale tez bym chciala polecic swoj sposob zawsze leczylam sie aspirynka a teraz przeszlam na tabcin mysle ze skuteczniejszy tzn na mnie dziala lepiej w przypadku przeziebienia bo moge od razu wrocic do pracy no i pczywiscie do tego zestawu dodaje cieply miod z cytrynka nawet gdy jestem zdrowa to go pije tez ktos mi cos mowil o tabcinie ale nie probowalam mam nadzieje ze juz w tym "sezonie katarowym" nie bede musiala sprawdzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina80 08.10.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ojj pewnie trzymam kciuki za nas wszystkich co by nikogo nie dopadlo bo w zeszlym roku, przynajmniej wsrod moich znajomych grypsko szalalo tak wiec zdrowka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 23.10.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam wszystkich a ja polecam moj sposób kanapek z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Do smaku moyna dodac odrobine soli i majonezu. Czosnek to naturalny antybiotyk i w moim przypadku sprawdza sie niesamowicie. ale czasami niestety nie ma co odwlekac wizyty u lekarza czy tabletek z apteki bo mozna sobie tylko zaszkodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina80 23.10.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 tez mysle ze zbyt dlugie i malo skuteczne leczenie moze sie kiepsko skonczyc i wtedy zamiast zwyklaych lekow na objawy przeziebienia trzeba faszerowac sie antybiotykiem:( a ta mieszanke z majonezem...hm pierwsze slysze naprawde dziala?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 24.10.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 wiesz czosnek jest naturalnym antybiotykiem wiec pomaga skutecznie. a majonez to tak do smaku, zeby nie bylo az takie okrpone ale nie ma co zwlekac z wizytą jesli objawy nie ustepuja przez kilka dni mimo przyjmowania lekow- takie jest moje zdanie. a jakie leki polecacie, bo mnie sie juz znudzily te rozpuszczalne cytrynowe ferveksy czy inne cieple herbatki. Niestety nie sprawdzają sie w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 25.10.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 U mnie już zaczął się sezon czerwonego nosa. Zawsze, jak jest chłodniej na dworze mam katar - głównie, jak wyjdę. Robiłam testy na alergię - nie mam, brałam szczepionkę uodparniającą - nic. Nawet czasami jem takie leki dla alergików, przeciwkatarowe, ale one strasznie wysuszają słuzówki i wcale nie są skuteczne. Zna ktoś sposób na takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina80 25.10.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Klaudyyna na przeziebienie moge polecic ci Tabcin, probowalam tez fervexu i jak dla mnie ten pierwszy dziala na mnie szybciej i co najwazniejsze u mnie nie powstaje syndrom "czerwonego nosa" od smarkania, nie wiem czy ten efekt bylby rowiez widoczny u ciebie kofi, ale o ile pamietam to tabcin zawiera skladniki antyhistaminowe jak w lekach alergicznych i moze na twoj katarek ci pomoze najlepiej sama doczytaj tu jest link http://www.tabcin.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 26.10.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Moge spróbować, ale moje nastawienie pewnie osłabia działanie każdego leku. Od jakiegoś czasu mam przekonanie, że jedyne, co mogę zastosować przy katarze, to chusteczka. Co nie przeszkodziło mi dziś rano wziąć Clarinase, coby mi z nosa nie leciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 26.10.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Kofi wiesz napewno obkurczy Ci sluzówke i katar nie bedzie taki dokuczliwy. Ale to leczenie objawowe, a najwazniejsze to szukac przyczy w Twoim przypadku. Leczenie objawowe sprawdza się w przeziebieniach czy tam grypach ale jak Twoj katarek sie tak utrzymuje to... hm... lekarz! Moze laryngolog? JA nie znosze chusteczek, zawsze wycieram cały poder z nosa, wszystko jest czerwone, wysuszone, łuszczy sie. Pozniej kremem trzeba smarowac a szczypie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina80 29.10.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 tez kiedys mialam problem z czerwonym nosem ...koszmar to prawda i potem sie ma takie strupki od wycirania nosa chusteczka ... ale na szczescie ostatnio nie mialam ani razu z tym problemu bo zaczynam leczyc sie szybko przy pierwszych objawach wiec choroba i katar sie nie rozwijaja i nie ma problemu no i ta pseudoefedryna pomaga szybko stanac na nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 02.11.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 to dobrze ale trzeba tez pamietać ze nie wolo pseudoefedryny łączyć z alkoholem to dobra substanacja w walce z chorobą ale neistety trzeba przestrzegac kilku zasad. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 03.11.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Zielonooka faktycznie zony nie ma wiec katar moze ew. przejsc na kota Na razie zrobilam sobie goraca kapiel z dodatkiem takiego olejku (grejphrutowy) wit C mam i nawet mam rutinoscorbin - serio toto pomaga? Fervexu nie mam - i jakos tak bj on mi sie kojarzy z goraczka? temperature mam normalna . ps. czy katarem mozna zarazic??? (jak juz sie kicha i prycha?)] ja sie randkowac moge i w lozku - moze byc ciekawie i nietypowo no ale nie chcialabym wspołrandkowicza zarazic katarem Odwracaj sie do partnera tylem (tyleczkiem),zarazenia nastepuje droga kropelkowa przy katarzeinne choroby przez kontak bezposredni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina80 04.11.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 hehe racja racja najwazniejsze to nie zarazac innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka83 14.11.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Na katar najlepszy jest:" rumjanek" : RUM należy wypić a z JANKIEM do łóżka skutkuje dobre ale chyba bez leków się jednak nie obędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina80 14.11.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 hehe racja racja ta kuracja dobra na klutnie ale na chorobe lebsze leki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka83 17.11.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 widze ze spoznilam sie z rada ale tez bym chciala polecic swoj sposob zawsze leczylam sie aspirynka a teraz przeszlam na tabcin mysle ze skuteczniejszy tzn na mnie dziala lepiej w przypadku przeziebienia bo moge od razu wrocic do pracy no i pczywiscie do tego zestawu dodaje cieply miod z cytrynka nawet gdy jestem zdrowa to go pije jeszcze nie próbowałam tego tabcinu bo na szczęście nie musiałam bo pije codziennie miodek z cytrynka i to jakoś chroni mnie przed choróbskiem no ale mój chłopak ostatnio się przeziębił no i wziął tabcin i po dwóch dniach był zdrów jak ryba!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.11.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 a mnie właśnie rozbiera znacie jakiś przepis na nalewkę czosnkową?? bo wódka mi już nie pomaga, może na czosnek czas się przerzucić koleżanka dała mi jeden przepis, ale może znacie coś jeszcze z cytryną i miodem , bo na ten muszę czekać 24 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka83 17.11.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 a mnie właśnie rozbiera znacie jakiś przepis na nalewkę czosnkową?? bo wódka mi już nie pomaga, może na czosnek czas się przerzucić koleżanka dała mi jeden przepis, ale może znacie coś jeszcze z cytryną i miodem , bo na ten muszę czekać 24 godziny nalewka czosnkowa?????pierwszy raz słysze o takim czymś!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts