Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grazka czy Granat?

tani w budowie  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. tani w budowie

Recommended Posts

wizualnie chyba bardzej podoba mi sie Grażka(pokoje na górze są wystarczająco duże porównując z pokojami w Granacie)..........,ale jak myślicie jaka będzie różnica cenowo w wybudowaniu tych dwóch domków???(stan surowy zamknięty-wykończenie to wiadomo że zależy od standartu)....na stan surowy zamknięty przeznaczam 250 tyś.czy to wystarczy???(poszczególne prace będą wykonywać małe ekipy-zero wkładu pracy własnej)jak sądzicie jest to realne w tych kosztach wybudowanie???

rozmawialam dzisiaj (na gg)z panem z biura P Projekt,powiedzial mi ze przyblizony koszt budowy w stanie surowym zamknietym to ok.170 tys,troszke malo mi sie wydaje(myslalam ze tak gdzies z 200-250 tys wyjdzie),ale fajnie by bylo jak by sie udalo w 200 tys.zmiescic.Jak myslicie czy to realne przy dzisiejszych cenach?Jeszcze sie niezdecydowalam GRAZKA czy GRANAT.... :roll:

jezeli potrzebujesz 3 sypialni /rodzina 2+2 np./ to wez pod uwage, ze w Granacie nie ma garderoby. taki malutki stryszek nad garazem tylko. w Grazce nad garazem /przynajmniej w rzucie/ jest duza przestrzen. Dach w Grazce wydaje sie byc drozszy w budowie, jezeli to bardzo istotne.

pzdr

Ten stryszek to nie jest taki malutki :D :D :D mam już zrobiony i jest on można powiedzieć duży 21,3 m2 to mało?? oczywiście do wykorzystania będzie ok.17 m2

• 2 months później...
witam

obydwa domki wizualnie podobne do siebie, jeżeli chodzi o wybór to może losowanie :D

ja mam bardzo podobny projekt (no może ciut mniejszy) tylko że nad garażem dach jednospadowy i za 250 tyś to już mieszkam w środku z wykończeniem

pozdrawiam

Granat, który jest wg. mnie super domkiem jest ciut za szeroki na moją działkę, więc szukam czegoś podobnego, ale mniejszego. Mam wobec tego prośbę - o jakim domku piszesz? Może będzie to projekt, który i dla mnie będzie odpowiedni. Pozdrawiam.