Gość AndrzejG 28.07.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Witam, Zwracam si z prosba o udzielenie porady prawnej. Jestem wlascicielem segmentu wybudowanego przed 12 laty. Segmenty zostaly posadowione nie w jednej linni a z "uskokami" nawiazujac do luku ulicy. Mam wspolna sciane z sasiadem dlugosci 4 metrow a 6 metrowe odcinki budunkow stanowia zarazem granice dzialek.W tym roku zaplanowalem ocieplic sciane szczytowa od strony sasiada, ktory jednak nie zezwala mi na te prace, argumantujac, ze zniszcze mu przy tej okazji jego dach i zabrudze tynkiem kostke bauma na jego podworku.Czy ma do tego prawo. Czy jest jakis przepis ktory reguluje takie sprawy?Czy musze sie z tym udac do sadu. Place wysokie rachunki za ogrzewanie budynku,poza tym stary tynk tez sie kruszy i odpoda.Bede zobowiazany za udzielenie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 19.08.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Na takie prace zezwala kodeks cywilny, przy czym musisz doprowadzić teren sąsiada do stenu przed remontem (uprzatnąć, pokryć wszystkie ewentualne koszty usterek)Ale dokładnie artykułu nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts